שטייניץ התותח

Master Answer

New member
שטייניץ התותח

גם פילוסוף ענק וגם פוליטיקאי בחסד עליון. כבר מזמן אני תוהה כיצד איש שלום עכשיו יכול לההפך לאיש ימין זה הרי לא מתחבר מבחינה לוגית לכל האידאולוגיה. שטייניץ כנראה הבין שהדרך הקצרה ביותר לפוליטיקה היא דרך הליכוד היות והוא זיהה שם פירצה ענקית, ציבור הימין הוא הרבה יותר קיצוני מאשר מנהיגיו לכן מה יותר פשוט מאשר להיות הקיצוני ביותר בין המנהיגים ובכך לגרוף הון פוליטי בפנים התנועה. הוא הבין דבר פשוט, חזון לחוד ומציאות לחוד. על מנת להגיע לעמדה פוליטית שבה הוא יוכל לכוון את הדברים לכיוון החזון בו הוא דוגל לא צריך להיות פוליטיקאי שמאלני קיצוני שבמקרה הטוב מהווה רק קטליזטור. אז הוא פשוט אומר את מה שמצביעי הליכוד רוצים לשמוע. נשמע מופרח אבל אם יש מישהו שמסוגל לבצע את זה אז זה שטייניץ. הבנאדם מתוחכם בצורה בלתי רגילה. הבנאדם היחיד שאני יכול להשוות אותו אליו הוא בנימין נתניהו ולכן זה גם לא מפתיע אותי שהם מקורבים ואני גם יכול להבין עכשיו את דדי צוקר שאמר שבנימין נתניהו הוא לא כמו שהוא נראה. זה פשוט גאוני ומזמן חשבתי שזה מה שאני יעשה אם אני אלך לפוליטיקה. חברי הליכודניקים אתם פשוט פרוצים להשתלטות שמאלנית. אך אל דאגה אין חשש שהם יבצעו את מדיניות השמאל במלואה כי גם הם מבינים שזה לא ריאלי במציאות הקיימת ושהדברים עובדים בתהליכים וישנה דינמיקה מסויימת וטיימינג מתאים לכל דבר. הם פועלים ע"פ עקרון פשוט והוא רצון העם (במקרה של שטייניץ רצון מצביעי התנועה)בכל שלב. מה שנשאר הוא רק לחבר את הכל וליצור תכנית בשלבים. זה מצריך המון קור רוח ונטישה מוחלטת של הזיקה האידאולוגית. חברים יקרים אם לא היה לי את האחוז הקטן של הספק בעניין הייתי מצביע לליכוד אבל בכל מקרה יש דמות מקבילה לכך במפלגת העבודה והיא חיים רמון. וגם הצבעה למפלגות קטליזטוריות עדיין אפקטיבית. הכל שאלה מאיזה כיוון אתה רוצה להשפיע.

Master Answer

New member
עוד משהו

מתי הבחירות אצלכם??? פריימריס שביעיות או מה שזה לא יהיה... אני כבר מת לראות איזה מקום שטייניץ מקבל.

Master Answer

New member
בחייאת

תתיחסו לעניין אני יודע שזה קצת קונספירטיבי אבל מה רע בלהוסיף מימד של קוריוז לדיוני הפורום. תשמיצו תפריחו תשללו משהו???

למעלה