שטיפת אופניים

משה כ2

New member
שטיפת אופניים

אני רוצה לבצע ניקיון יסודי של מערכות האופניים בעזרת מכונת שטיפת לחץ מים. מבקש לדעת מניסיון משתתפי הפורום: האם מישהו ביצע שטיפה עם המכונה הנ"ל? אם כן מה התוצאה? האם נגרמו נזקים כלשהם? בברכה משה

KnowName

New member
אין כל בעיה לישתוף עם לחץ מים

רק תזכור לייבש טוב בשמש ואז לשמן.

oferbic

New member
לא בלחץ

מים בלחץ יעפו מהצירים והמיסבים את הגריז. (הד סט, קראנק, נאבות, מתלה ואולי עוד משהו ששכחתי).

KnowName

New member
אתה בטוח? כי אני עושה זאת לפעמים

ולא קרה כלום. אבל נראה לי עכשיו שאני אפסיק אם זה גורם לכזה נזק

Anogs

New member
בעקרון...

בעקרון על השלדה ועל הצמיגים או על חלקים כאלה אין שום בעיה להשפריץ בלחץ... רק באיזור הנאבות והצירים, איפה שיכול להיכנס מים למיסבים ולהרוס אותם, עדיף לא בלחץ גבוה...

DHDror

New member
גם מיסבים שנישטפו בלחץ מים רגיל

עלולים להנזק. יצרני האופנים לעיתים מתפשרים באיכות המיסבים כך שגם אל מיסבים אטומים חודרים מעט מים גם בשטיפה עם צינור גינה. אני משתדל לא לשטוף במים ורק למגלר, האופניים שלי נשטפו מספר מועט של פעמים בעיקר בגלל בוץ. למרות זאת לאחרונה גיליתי שהמיסבים אצלי לא מסתובבים חלק (אופנים בני 10 חודשים)...

עי יד ן

New member
צודק אגם ליפעמים המיסבים לא סגורים

טוב עד הסוף אגב איזה אופניים יש לך?

nintense

New member
אין בעיה לשטוף הכל במים...

אני עושה זאת ללא כל בעיה עם האופניים שלי וגם עם האופניים של לקוחותי כבר שנים רבות, מיסבים כדוריים כדאי לנקות ולגרז לפחות אחת לשנה ללא כל קשר למים ואלו האטומים הם אטומים... כל עוד לא מדובר בטבילה.

4x4bike

New member
שטיפה בעזרת מכונה ללחץ מים

התוצאות לא נעימות ומתבטאות ב- ציר מרכזי מרעיש מיסבי גלגלים מרעישים ועוד לאחרונה גם היצרנים הפסיקו לתת אחריות על צירים שהיו עליהם סימני מים והם מגרגרים לענין שטוף עם צינור מים בזרם חלש או דלי ומברשת דרור

למעלה