שטיפת מוח הפוכה

סוג ב

New member
שטיפת מוח הפוכה

אז הילד למד בחיידר כשהיה יותר קטן והילד למד שמי שנוסע בשבת הוא גוי!! איך אני מצליחה להוריד אותו מזה? אני כבר כמה שנים מנסה והוא עדיין בשלו.. אני נוסעת בשבת- יש לו אמא גויה.. איך אני שוטפת לו את המוח בצורה הפוכה, עייפתי מהסברים. זה נכנס מאוזן אחת ויוצא מיד מהצד השני... (הבן של אמא, לא?)

הצעה של "משקיף מהצד"?

נתקלתי במקרה בפורום שלכם (הכותרת מסקרנת). אל תחשבי במונחים של "שטיפת מוח נגדית". למרות שדי ברור שזה מה שאת מתמודדת מולו כרגע, התגובה צריכה להיות עדינה. גם כשמדובר בילדים צעירים וגם כשה"עימות" הוא עם הורה, התגובה עלולה להיות חריפה. מסרים עדינים ומוצנעים יכולים לעבוד הרבה יותר טוב. קצת קשה לדבר עם ילד על 70 פנים כשהמשמעות היא עימות שלו עם כל מה שהוא למד ומכיר. מסר אוהד על בן משפחה שהוא לכאורה גוי, בלי התייחסות בכלל לעצם הנסיעה בשבת אלא רק לזה שהוא יהודי טוב יעבוד יותר. אפשר גם לארגן פגישה "מקרית" עם עמיתה לעבודה והצגה אוהדת שלה כחברה, בלי שום התיחסות לשמירת מצוות כן או לא. אפילו צירוף של הילד ל"סידורים" בבנק או במקום אחר שבו יחשף לעובדה שיש יהודים "אחרים". נראה לי שקל יותר ללמוד לכבד דעה של אחר אם קודם מכירים אותו במנותק מהדעה. ברור לך שזה לא יקרה מהר, נכון? ברור לך שכשהילד שומע כל יום ממורים ורבנים משהו אחד, את תצטרכי הרבה עבודה עדינה וכמעט חשאית בשביל לזרוע רעיונות אחרים, אבל אם תעודדי במקביל את הילד לחשוב ולבטא את עצמו (בנושאים אחרים, בלי קשר לשאלות דת) הזרעים האלה ינבטו בסוף ויבשילו לעיונות עצמאיים.

פשוט מאוד!

תסבירי לילד שהמלמד שלו טעה, יש גויים ויש יהודים. ויש כמה סוגי יהודים: יש יהודים עם כיפה ששומרים מצוות ושבת, ויש יהודים בלי כיפה, ובלי כיסוי ראש שלא שומרים מצוות ושבת, אבל הם עדיין יהודים, והם אנשים מקסימים, הם בדיוק כמוני רק שהם לא שומרים מצוות, ומותר לדבר איתם ולשחק איתם. וגם תסבירי לו את העניין של בחירה חופשית שכל אחד רשאי לבחור איזו דרך שהוא רוצה, ואת בחרת בדרך זו או אחרת. והכי טוב... קבלי את הפטנט הרשום לשנת 2009... "יש נוהגים" תגידי לו. כל הזמן מחדירים לנו יש נוהגים ויש נוהגים ויש נוהגים תשתמשי בזה: יש נוהגים ליסוע בשבת, ויש נוהגים לאכול חזיר, ויש נוהגים לא לצום ביום כיפור... לא, הוא לא יפנים את זה בפעם הראשונה, אבל אם תגידי לו את זה שוב ושוב, הוא יקלוט מצוין. והנה קבלי את-זה.

יוניבי

New member
מה היהודי טוב יותר מהגוי? זה מה שאת אומרת?

למה הוא טוב יותר? למה שפשוט לא תגיד לו, נכון אמה גויה וגויים גם הם אנשים נחמדים מאוד.

יש לי רעיון קל לישום

קחי אותו פעם לרחוב ששם נוסעים בשבת ותראי לו את המכוניות מקרוב, תשאלי אותו, יש כל כך הרבה גויים בשבת? והכי קל אם תקחי אותו לחניון או לתחנת דלק שפתוחה בשבת, ותראי לו הרבה יהודים שנוסעים בשבת. ההדגמה הזאת תועיל לך יותר ממאה הסברים.

אJוכי

New member
תשתמשי בכלים שלו = הדמיון.

כוח הדימיון אצל ילדים הוא משהו מאד מאד חזק. ולכן, קחי את הכוח הזה, ותשתמשי בו כדי להסביר לו. אני הייתי עושה עם הילד שיחה כזו, אני: מה אנחנו בשביל הקב"ה הוא בטח יענה : בנים. ואז אני אשאל אותו, בנים כמו שאתה בן שלי? והוא כנראה יענה כן.. ואז אני אגיד לו: ואתה יודע שלא משנה מה תעשה, אני תמיד תמיד אוהב אותך.. כמצו שאבא, או אימא אוהבים תמיד את הבנים שלהם... וככה בדיוק גם הקב"ה, אנחנו בנים שלו, והוא אוהב אותנו מאד, לא משנה באיזה מצב או מה אנחנו כן או לא עושים. מי שלא עושה משהו, לא נהיה לא יהודי. או פחות אהוב... בערך זה הכיוון... למרות שתוך כדי שאני כותב, עולות בי תהיות, לגבי מסרים נוספים שעלולים לזלוג בדרך זו... בכל אופן, עד שאגבש דעה ברורה יותר, נראה מה אתם אומרים.?? שיהיה בהצלחה ובהמון אהבה.

ואיפה הילד לומד עכשיו?

חסר כאן רקע. ומה אכפת לך אם הוא חושב שאת גויה?...כשהוא יגדל הוא יבין.

יוניבי

New member
מה שתנסי בכוח יחזור אלייך כבומרנג, כמו שחזר ל

להורים. עדיף להבליג, וכמו שאמרו לך כבר כאן, להראות לו אנשים כביכול "גויים" מתנהגים כיהודים לדוגמא, חברה מסורתית אם יש, שלובשת מכנס אבל מברכת לפני האוכל וכד'. זה יפתח אותו להתחיל לחשוב לבד מה כן ולא, רק אל תצפי ממנו לא לצאת מבולבל, בוא חי בחים מבלבלים ומבולבלים את כל זה בטח לקחת בחשבון כשעשית צעד החוצה. וגם אם לא קחי א"זכעת בחשבון ותנסי להתנהל עם זה בעדינות בצורה הכי קרובה לתוצאה הרצויה. בנוסף את יכולה להסביר לו בפשטות שיהודי זה מי שנולד לאמא יהודיה, ולא משנה מה הוא עושה, פשוט ונכון.

גנדרן

New member
עצה שלי

יקרתי אל תעשי כלום, ילדים בכתות הנמוכות או בגן לא מסוגלים להבין את מורכבות העניין, אם תנסי ל"שגע" אותו רק תפגעי בבטחון העצמי שלו, שכרגע הוא שחור לבן,והוא יצא רק יותר מבולבל ממה שהוא עכשיו

סוג ב

New member
אתם 10../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

מגוון עצות ופתרונות, משהו אקח מזה- זה בטוח

למעלה