שטיפת מוח / שינוי

sebastian85

New member
שטיפת מוח / שינוי

אני רוצה ללמוד על הנושא של שטיפת מוח. והכוונה שלי היא להשתמש בדבר לטובה. כדי לעשות שינוי לטובה בעצמי. אני משתמש בביטוי שטיפת מוח כביטוי שעבורי הוא בעצם הכנסת דברים טובים למודע ותת מודע שלנו והוצאת דברים רעים בצורה הכי יעילה ומהירה. אם מישהו יודע משהו על שיטות לשינוי מהיר , שטיפת מוח או איפה אוכל למצוא עוד מידע בנושא אני ישמח לשמועו

נדמה לי שיש לזה שם אחר

יכול להיות שאתה מתכוון למה שקרוי: היפנוזה עצמית. מצב שבו אתה חוזר במחשבה על משפט מסויים שוב ושוב, על מנת שישפיע על דפוס החשיבה שלך. אתן דוגמא קצת מטורפת: אם למשל אתה מפחד מפילים ורציונלית אתה יודע שאין מה לפחד מפיל אבל הפחד בכל זאת קיים סובייקטיבית אז אתה אומר לעצמך בראש משפטים כמו: אני לא רוצה לפחד מפילים, אין מה לפחד מפילים... וכו´, וככה כל הזמן עד שזה נכנס לראש. האם לזה התכוונת?

sebastian85

New member
כן ואני מחפש את השיטה הכי יעילה ל..

כן זה גם רעיון השאלה מה השיטה הכי יעילה ל- להכניס דברים לראש במהירות כלומר מה השיטה הכי מהירה ויעילה ליצירת שינוי , בעזרת חזרה על משפטים? ראיה של משפט מלא פעם עם הבזקים מול טלוויזיה כמו שרואים בסרטים או מה?

tia4good

New member
השאה עצמית ../images/Emo45.gif

הולה סבסטיאן ונטע, מצטרפת לנטע. אולי השאה עצמית יכולה לעורר שינוי לחיוב. השאה עצמית = שיכנוע עצמי. אחלה כלי. כמו שנטע הדגימה בהודעתה. אם כי עולה לי איזשהו OBJECTION קטנצ´יק אל מול הדוג´ שחברתי המלומדת נטע
נתנה. ונטע זו נקודה למחשבה גם לך-ממני: לדעתי שינוי לחיוב יהיה קל יותר לביצוע באמצעות חשיבה חיובית ו.... לכן, במקום "אני לא רוצה לפחד מפילים" הייתי משנה את ההיגד ל"אני מרגישה בטוח ליד פילים" או "נוח לי עם פילים" כלומר, להפנים את ה´כן´ במקום את ה´לא´. סבסטיאן דמה את התת מודע לטייפ רקורדר, מה שתשמיע לו זה מה שהוא ינגן. דבר אל עצמך מול המראה, שלח לעצמך נשיקה כמו שאתה שולח למישהו שאתה אוהב, תעשה לעצמך עיניים
מול המראה, אולי בהתחלה זה ייראה קצת אידיוטי (התנגדויות שכאלה אתה יודע) אולי זה קצת יזייף בגלל שהתת מודע שלך לא רגיל לנגן ´מנגינות´ כאלה, אבל עם קצת סבלנות זה יהפוך למצחיק עד שזה יהיה ממש טבעי ואז... כמו קסם
... השינוי יווצר בחייך בהתאם. זה יעורר פלאים בחייך. מנסיון. שיהיה בהצלחה ובכיף
TIA

reuth

New member
שינוי אפשר לעשות ב

יש אתר לחברה שנקרא WWW.HUMANICATION.CO.IL ושם תוכל לעשות סדנא שנקראת מהות, בה מלמדים אותך ונותנים לך כלים לנהל את החיים כמו שאתה רוצה ולא החיים יש להם כח לנהל אותך . כי אתה המחליט והקובע ומנהל את חייך. אני עשיתי וממליצה מאוד. חיי השתנו לבלי הכר אז בהצלחה

freearth10

New member
לפני הכן צריך לזרוק את הלא

אני בהחלט
עם TIA שההשאה חייבת להיות חיובית. אבל צריך לעשות קצת עבודת שטח עם הפחד הזה ולנסות לגלות מה מקורו. האם כל דבר גדול מפחיד אותך, האם כל דבר חזק מפחיד אותך, האם כל בעלי החיים מפחידים אותך... איזו תכונה בפיל מפחידה אותך. בדרך כלל זהו איזשהו דפוס שקיבלת עוד בילדות מאבא, אמא,מורה. דפוס שהתאים מאוד לאותה הסיטואציה או לאותו המצב, אבל היום רק מגביל אותך, כי היום אתה כבר חזק. ואת הדפוס הזה אתה צריך לזרוק, לשרוף, לשלוח לאיזה פיל במתנה, כמה שיותר דמיוני - יותר טוב. רק עכשיו אתה יכול להכניס את המסר החדש. וזה עובד. מאיה

למעלה