שטראוס תפצה חרדים בגלל עצמות במילקי

pix37

New member
עכשיו אין במילקי ג'לנטין

ובד"כ מה שכשר חלבי - אינו אמור להכיל חלקי עצמות. יש ג'לנטין צמחי שעושים מאצות אשר משמש את רוב התעשיה בארץ

d a p h n a

New member
באופן מצער זה לא מדוייק

הג'לטין המשמש את רוב התעשייה בארץ אינו ג'לטין צמחי (אף שקיים כזה דבר), אלא ג'לטין מעצמות דגים (זאת בניגוד לג'לטין שמשתמשים בו בחו"ל והוא בדרך כלל מעצמות בקר או חזירים). ג'לטין דגים הינו פרווה, ולכן ניתן להשתמש בו במוצרים בעלי כשרות חלבית או פרווה, והוא הג'לטין המקובל לשימוש בארץ.

hungrywombat

New member
../images/Emo2.gif אבל כתוב בקשור שכבר 6 שנים אין ג'לטין

או שזה צריך להיות "כבר 6 שנים לא שמנו ג'לטין מבקר במילקי"

d a p h n a

New member
אה, אין לי מושג לגבי מילקי

יכול להיות שמילקי כבר לא מכיל ג'לטין. אני לא יודעת, כי אני כבר כמה שנים לא חיה בארץ ולא הסתכלתי על קופסת מילקי. אבל הדרמה שהיתה עם החרדים היתה קשורה לזה שהיה ג'לטין מבקר במילקי, ובאופן כללי בתעשייה בארץ משתמשים בג'לטין דגים (גם הג'לטין שמוכרים בסופר הוא ג'לטין דגים), ולא בג'לטין צמחי.

cwen

New member
והוא יקר מאוד

וקשה לי להאמין שמישהו בתעשיה ישתמש בזה למוצר שאינו פונה ספציפית לקהל צמחוני.

אני יודעת.

לצערי... זה ממש משגע אותי שאני לא יכולה לאכול מרשמלו או סוכריות טופי ולפני הטבעונות שהייתי צמחונית הכי כאב לי על קרמבו :))

cwen

New member
מעניין...

אני מתייחסת לזה כאל רווח נקי שלי. אני ממש מאושרת לגלות משהו מתוק שאני לא יכולה לאכול כי הוא חלבי/ג'לטין/ביצתי ועוד. הוא עתיר קלוריות, הוא מזיק לבריאות והוא לא יכנס לפה שלי! בטופי יש ג'לטין? אני לא בטוחה. (אבל כבר שנים לא שמתי בפה, אז אולי אני לא זוכרת נכון). ולגבי הקרמבו, איזה חצי שנה שאחרי שהורדתי את הביצים מהתפריט באופן רשמי, לא עמדתי בפיתוי ולקחתי קרמבו אחד ליד. ותתפלאי, אבל הוא לא היה כזה טעים. אכלתי אותו והוא היה מתוק מדי וחשבתי שזה ממש לא שווה את האפרוחים המחושמלים או את הקלוריות והסוכרים, ומאז לא התחשק לי אפילו פעם אחת. אחרי שמתרגלים לפחות מתוק זה לא עושה את זה. ואני הייתי פעם טוחנת קרמבואים אחד אחרי השני, וזה בהחלט היה שיעור מעניין הקרמבו האחד ההוא הלא טעים. (זו גם היתה הנפילה האחרונה שלי מבחינת ביצים. מאז לא אכלתי ביודעין שום דבר עם ביצים).

רווח נקי - דרך יפה להסתכל על הדברים

לא אכלתי קרמבו בגלל הגלטין מישהו אמר שיש בזה בגלל הקצפת :) יש לי חברה שאומרת שאם היא לא יודעת מה יש באוכל היא לא מתכוונת לברר. היא טבעונית אבל לפעמים במסעדות בחו"ל קשה לדעת אם יש ביצים, חמאה, חלב וכו' כשאני גיליתי שבאירלנד מכיים לחם עם BUTTERMILK זה הרס אותי.

cwen

New member
אני בדיוק הפוך

אם אני לא יודעת מה יש באוכל, מחמת הספק אני מעדיפה לא לגעת. את אומרת שהלחם באירלנד חלבי? אבוי... אני אזכור את זה אם אעשה שם טיול. מעבר לזה שאני טבעונית אני גם רגישה לחלב.

במקרים של ג'לטין צמחי

אני חושבת שמצויין שמדובר במקור צמחי. או במפורש אצות.

1winnie

New member
לצערי בעניין הכשרות זה לא מדוייק מה שכתבת

משום שגם ג'לטין שמופק בעצמות בקר הוא פרווה! ויש לזה הסברים הלכתיים (שלא פה המקום להיכנס אליהם) אבל בקיצור זה בגלל שהוא נחשב לחומר חדש (מבחינה הלכתית) ולא שייך לבהמות ממנו הוא הופק. אבל יש בעיה עם כשרות הג'לטין באופן כללי, גם מדגים ולכן רבים מאיתנו נמנעים בכלל מלאכול כל דבר שמכיל ג'לטין כך שאם המוצר הוא בכשרות "מהדרין" - הוא גם לא מכיל ג'לטין מדגים.

עפרה ד

New member
../images/Emo13.gifשלום הגעתי במקרה, מהראשי וההודעה שלך

"תפסה" אותי, הבן שלי אמר השבוע שה"מחיר" העיקרי של הצמחונות לגביו, אלו סוכריות הגומי, ועכשיו רגע לפני הצבא סוכריות גומי יכולות להיות שימושיות מאוד.. אז את אומרת בעצם, שאם אמצא סוכריות גומי כשרות למהדרין, הן יהיו "כשרות" גם לו? כי גם צבע מאכל כחול, למשל, הוא לא אוכל בגלל עניין הדגים. וחוץ מזה, אשמח להישאר וללמוד מכם קצת, בהחלט מרגישה שלא מצליחה לגוון לו מספיק את האוכל.

1winnie

New member
התשובה היא כן

רק שלא נראה לי שתמצאי בסופר רגיל, כי בד"כ בסופרים הרגילים הם מחזיקים סוכריות גומי ומרשמלו (שזה גם עם ג'לטין) בכשרות רגילה אבל אני חושבת שיש ברשת "יש" - היות ואני קונה שם את המרשמלו, אז סיכויים טובים שגם את הסוכריות יש (נדמה לי שראיתי, אבל אני לא בטוחה)

עפרה ד

New member
המון תודה ../images/Emo140.gif

בקשר לאיפה לקנות אני כבר אפעיל את המחלקה הדוסית של המשפחה. הפכת ילד אחד (לא כל כך קטן) למאושר
, תודה!

1winnie

New member
יופי

ובאמת - אם יש לכם סניף של "יש" באזור, אז זה המקום למצוא, ויש להם די הרבה סניפים זאת רשת דוסית שאני קונה בה מדי פעם

cwen

New member
למיטב ידיעתי אין דבר כזה ג'לטין שלא מופק מהחי

מעצמות, כך ש"ג'לטין" אומר שהמוצר הופק מבעל חיים מת. כדאי להתקשר לחברה היצרנית ולשאול אם יש ג'לטין וממה מקורו. אני בכל מקרה לא קונה שום דבר עם ג'לטין.

למעלה