שטרודלית עשיתי את עוגת השזיפים

kisses

New member
שטרודלית עשיתי את עוגת השזיפים

של אהרוני ורק רציתי לדעת איך מגישים את זה חם או קר בנוסף הקשבתי לעצתך ועשיתי את העוגה בתבנית גדלה לדעתי יצא טעים אבל מה מינוס פלוס הטעם שצריך לצאת?
 

אתי@

New member
קשה לי לתאר את הטעם ../images/Emo6.gif

אבל העוגה די עדינה, לא מתוקה מידי, וקצת כבדה. לגבי ההגשה - שאלה מצוינת. גם אני התלבטתי, ובסוף הגשתי קר והיה טעים, למרות שאני חושבת שגם חם יכול להיות מעניין.
 

Hadar p

New member
אצלנו מאד אהבו את העוגה הזו! אני

הכנתי אותה בזמנו עם שזיפים מקופסה כי לא היו בעונה שזיפים. אני לא יודעת מה אתי שמה מקופסה או לא....אבל שלי היתה מאד גבוהה ואם את מכירה עוגות כמו מיץ או בחושה זה אותו רעיון. מה שכן...בגלל שהכנתי מהשזיפים בקופסה שפכתי קצת מיץ מהקופסה על העוגה למעלה בזמן האפיה! אצלנו היא היתה מצוינת!
 

אתי@

New member
גם לי היא יצאה גבוהה למרות שהשתמשתי

בתבנית יותר גדולה ממה שצריך ע"פ המתכון, ולכן המלצתי לליאת להשתמש בתבנית גדולה. פשוט חשבתי שיותר נחמד שיש פחות בצק בכל חתיכת עוגה
וגם אני עשיתי משזיפים בקופסה.
 

Hadar p

New member
אני חושבת שזה הקטע שלה! זה עוגה

יבשה כזו כמו מיץ ועוגה בחושה שהיא בעיקר בצק.... אגב אתי....ביום שישי אני מכינה לאמא שלי את עוגת הגבינה אני מקווה שהיא תיהיה טובה...! הכנת אותה בתבנית גדולה נכון? מה הקטע הזה בכלל בפורום מתכונים שיש ויכוח תמידי עם לעשות אותה בתבניות אישיות או אחת גדולה...?
 

אתי@

New member
אני חושבת שבמקור העוגה יועדה

לתבניות אישיות, אבל אני עשיתי בתבנית די גדולה ויצא מצוין, פשוט צריך לאפות קצת יותר זמן. בהצלחה
 

אתי@

New member
אני השתמשתי במלבנית די גדולה

משהו כמו 20*30 ס"מ. אני יכולה לבדוק בבית את הגודל המדויק. בדיעבד, הייתי משתמשת בתבנית טיפהל´ה יותר קטנה כדי שתצא עוגה גבוהה יותר.
 

Hadar p

New member
אני חושבת שאני אכין בתבנית עגולה או

בפיירקס. אתי העוגה יפה מבחוץ? ז"א שאם אני אכין אותה בתבנית עגולה כזו שהבסיס שלה נשלף ואחרי האפיה והקירור אני אניח על צלחת יפה (בלי המסביב של התבנית) יהיה יפה להגיש לה אותה ככה? או עדיף שתבנית סגורה?
 

אתי@

New member
לא רואה בעיתיות בהגשה על צלחת

בעיקרון - העוגה לא יפה אם לא מייפים אותה
אבל אין בה שום דבר שצריך להסתיר (אלא אם היא נשרפה
) אני מקווה שתצליחי להוציא אותה בקלות ובשלמות, כי עוגות גבינה הן קצת יותר עדינות. לא?
 

Hadar p

New member
כן אבל קיבלתי מלא עיצות לאפיה מפורו

מתכונים... כמו "לסחוט" את הגבינה מהנוזל שלה...ז"א לשים את הגבינה במסננת ולתת לנוזלים לרדת ולאפות רק את הגבינה עם מעט נוזלים. לשחרר את העוגה מהדפנות במהלך האפיה... להשאיר אותה אחרי האפיה בתנור שעה עם דלת חצי פתוחה לאפות עם תבנית מים מתחת לתבנית העודה על בסיס התנור... ועוד כל מיני כדי שהעוגה תשאר גבוהה ואז בטוח היא תיהיה יותר יפה! ביום ראשון אני מביטה לספר איך היא יצאה! נראה לי שאני אכין בתבנית עגולה תודה על כל העיצות וכמובן על המתכון!
 

אתי@

New member
לגבי הגבינה - נסי להשתמש בגבינת

"טוב-טעם". היא כמעט ללא נוזלים, כמו גבינת שמנת, ולא צריך לסחוט אותה. מחכה לתוצאות.....
 

Hadar p

New member
טוב אתי אז בשל הידע הדל שלי במוצרי

חלב למינהם.....(שוב כי אני לא נוגעת בהם) גבינת "טוב טעם" אפשר לקנות בכל סופר רגיל? כמה אחוזי שומן? מבטיחה לספר איך יצא!
 

אתי@

New member
כן../images/Emo70.gif זו גבינה 5% שבאה בשקית מרשרשת

(לא בקופסה), נדמה לי שזו גבינה של טרה.
 

יעלי2

New member
לגבי טמפרטורת הגשה של עוגת שזיפים

חמותי מכינה הרבה עוגות שזיפים והיא מגישה אותם בטמפרטורת החדר בלי להכניס למקרר. בגלל שלשזיפים יש נטיה לתסוס היא מצננת אחרי האפיה ומגישה. בדר"כ היא משאירה בחוץ לא במקרר ומשתדלת שהיא תיגמר.
 

kisses

New member
אני אישית השתמשתי בשזיפים טריים

שוב לדעתי העוגה יצאה מאוד נחמדה והיא טעימה מאוד כשהיא קרה לדעתי יש לה טעם גבינתי כזה, פשוט רציתי לדעת עם הכנתי אותה נכון
 
למעלה