אבל העוגה די עדינה, לא מתוקה מידי, וקצת כבדה. לגבי ההגשה - שאלה מצוינת. גם אני התלבטתי, ובסוף הגשתי קר והיה טעים, למרות שאני חושבת שגם חם יכול להיות מעניין.
הכנתי אותה בזמנו עם שזיפים מקופסה כי לא היו בעונה שזיפים. אני לא יודעת מה אתי שמה מקופסה או לא....אבל שלי היתה מאד גבוהה ואם את מכירה עוגות כמו מיץ או בחושה זה אותו רעיון. מה שכן...בגלל שהכנתי מהשזיפים בקופסה שפכתי קצת מיץ מהקופסה על העוגה למעלה בזמן האפיה! אצלנו היא היתה מצוינת!
יבשה כזו כמו מיץ ועוגה בחושה שהיא בעיקר בצק.... אגב אתי....ביום שישי אני מכינה לאמא שלי את עוגת הגבינה אני מקווה שהיא תיהיה טובה...! הכנת אותה בתבנית גדולה נכון? מה הקטע הזה בכלל בפורום מתכונים שיש ויכוח תמידי עם לעשות אותה בתבניות אישיות או אחת גדולה...?
בפיירקס. אתי העוגה יפה מבחוץ? ז"א שאם אני אכין אותה בתבנית עגולה כזו שהבסיס שלה נשלף ואחרי האפיה והקירור אני אניח על צלחת יפה (בלי המסביב של התבנית) יהיה יפה להגיש לה אותה ככה? או עדיף שתבנית סגורה?
מתכונים... כמו "לסחוט" את הגבינה מהנוזל שלה...ז"א לשים את הגבינה במסננת ולתת לנוזלים לרדת ולאפות רק את הגבינה עם מעט נוזלים. לשחרר את העוגה מהדפנות במהלך האפיה... להשאיר אותה אחרי האפיה בתנור שעה עם דלת חצי פתוחה לאפות עם תבנית מים מתחת לתבנית העודה על בסיס התנור... ועוד כל מיני כדי שהעוגה תשאר גבוהה ואז בטוח היא תיהיה יותר יפה! ביום ראשון אני מביטה לספר איך היא יצאה! נראה לי שאני אכין בתבנית עגולה תודה על כל העיצות וכמובן על המתכון!
חמותי מכינה הרבה עוגות שזיפים והיא מגישה אותם בטמפרטורת החדר בלי להכניס למקרר. בגלל שלשזיפים יש נטיה לתסוס היא מצננת אחרי האפיה ומגישה. בדר"כ היא משאירה בחוץ לא במקרר ומשתדלת שהיא תיגמר.