שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים
שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים צעד אחר צעד 7 תפוחי עץ גרנד 25 גרם חמאה מיץ לימון סחוט טרי מ- 2 לימונים (אני אישית אוהבת שהמלית קצת חמצמצה כך שאפשר להוסיף מיץ רק מלימון 1) ככוס סוכר (לטעום ולאזן טעמים) 2 כפיות אבקת קינמון 2 חופנים גדושים של צימוקים 2 שקיות סוכר וניל 1 ק"ג בצק עלים (ל- 2 שטרודלים) - מופשר במקרר (12 שעות) ביצה למשיחה סוכר זהוב לזרייה לקלוף את תפוחי העץ, לחלק לשמיניות ואח"כ לקוביות. בסיר להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר המרכיבים למלית. לבחוש לסירוגין ולבשל עד ריכוך והתעבות. *יש לצנן את המלית לחלוטין לפני המשך הרכבת השטרודל. לקמח קלות משטח אפיה ולהניח את בצק העלים. לחתוך משני הצדדים רצועות ליצירת שתי-וערב. להניח מחצית מכמות המלית (אשר מספיקה לשני שטרודלים) ולהצליב את רצועות הבצק. למשוח ביצה על השטרודלים, לפזר סוכר ולהעביר את התבנית לתנור אשר חומם מראש לחום בינוני-גבוה (5) ולאפות עד השחמה. הארות: מקור: עצמי
שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים צעד אחר צעד 7 תפוחי עץ גרנד 25 גרם חמאה מיץ לימון סחוט טרי מ- 2 לימונים (אני אישית אוהבת שהמלית קצת חמצמצה כך שאפשר להוסיף מיץ רק מלימון 1) ככוס סוכר (לטעום ולאזן טעמים) 2 כפיות אבקת קינמון 2 חופנים גדושים של צימוקים 2 שקיות סוכר וניל 1 ק"ג בצק עלים (ל- 2 שטרודלים) - מופשר במקרר (12 שעות) ביצה למשיחה סוכר זהוב לזרייה לקלוף את תפוחי העץ, לחלק לשמיניות ואח"כ לקוביות. בסיר להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר המרכיבים למלית. לבחוש לסירוגין ולבשל עד ריכוך והתעבות. *יש לצנן את המלית לחלוטין לפני המשך הרכבת השטרודל. לקמח קלות משטח אפיה ולהניח את בצק העלים. לחתוך משני הצדדים רצועות ליצירת שתי-וערב. להניח מחצית מכמות המלית (אשר מספיקה לשני שטרודלים) ולהצליב את רצועות הבצק. למשוח ביצה על השטרודלים, לפזר סוכר ולהעביר את התבנית לתנור אשר חומם מראש לחום בינוני-גבוה (5) ולאפות עד השחמה. הארות: מקור: עצמי