שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים

שטרודל תפוחי עץ בבצק עלים צעד אחר צעד 7 תפוחי עץ גרנד 25 גרם חמאה מיץ לימון סחוט טרי מ- 2 לימונים (אני אישית אוהבת שהמלית קצת חמצמצה כך שאפשר להוסיף מיץ רק מלימון 1) ככוס סוכר (לטעום ולאזן טעמים) 2 כפיות אבקת קינמון 2 חופנים גדושים של צימוקים 2 שקיות סוכר וניל 1 ק"ג בצק עלים (ל- 2 שטרודלים) - מופשר במקרר (12 שעות) ביצה למשיחה סוכר זהוב לזרייה לקלוף את תפוחי העץ, לחלק לשמיניות ואח"כ לקוביות. בסיר להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר המרכיבים למלית. לבחוש לסירוגין ולבשל עד ריכוך והתעבות. *יש לצנן את המלית לחלוטין לפני המשך הרכבת השטרודל. לקמח קלות משטח אפיה ולהניח את בצק העלים. לחתוך משני הצדדים רצועות ליצירת שתי-וערב. להניח מחצית מכמות המלית (אשר מספיקה לשני שטרודלים) ולהצליב את רצועות הבצק. למשוח ביצה על השטרודלים, לפזר סוכר ולהעביר את התבנית לתנור אשר חומם מראש לחום בינוני-גבוה (5) ולאפות עד השחמה. הארות: מקור: עצמי
 

clcl

New member
אמש מאוחר נוצר אירוח אז נכנסתי השכם הבוקר

למטבח... ב- 5 הבוקר נכנס לתנור פילה מדומה מס' 6 מתובל בשמן זית ורוטב שום ועשבי תיבול...
 

clcl

New member
הפילה מוכן. איזה ריח והרוטב שנוצר בתבנית יאמי

 

clcl

New member
לכך הצטרפו תפו"א אדמה אדומים

מתובלים בשמן זית, רוטב מרק פטריות, מלח, גרגירי פלפל צבעוניים ו.... מגש עצמות מח ומעלה.... קישקע. בתבנית פיירקס מכוסה מרדיד אלומיניום הוכנס לתנור לפני חצי שעה... מקווה שייצא טעים.
 

clcl

New member
תפוחי האדמה עם עצמות המח מוכנים וממש

קיבלו צבע כמו בחמין... גנבתי ביסון.... טעים
 

clcl

New member
הכנתי גם מרק ספונטני

4 גרוגרות עוף 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן 6 גזרים גדולים חתוכים לקוביות מקלות סלרי חתוכים לקוביות כוס וחצי שעועית אדומה 3 כפות מרק עוף 6 שיני שום שלמות נכון לרגע זה מתבשל והניחוחות של כל התבשילים ביחד פשוט נפלאים. מקווה שגם יהיה טעים.
 

clcl

New member
סלט צנון ובצל ירוק

4 יח' צנון בינוניות מגוררות גס 6 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק (בצל וגבעולים) 2 כפות שמן מלח לערבב הכל - טעים מאוד. הגשה כך נטו או בארוחה חלבית להוסיף (אישי) גבינה לבנה רכה ולערבב - מ ע ד ן.
 

clcl

New member
סלט מלפפונים עם שמיר

8 מלפפונים רבע צרור שמיר טרי 4-5 כפות חומץ לבן 2-3 כפות שמן 3 כפיות סוכר מלח פרסתי את המלפפונים לפרוסות דקות, הוספתי את השמיר הקצוץ ואת שאר מרכיבי התיבול. זה הכל - מעדן!
 

clcl

New member
חצאי עגבניות תמר מתובלות נכנסו כעת לתנור

לפי מתכון של איה מפורום מתכונים נט. מאוד מאוד טעים... אכלתי מפרי ידיה ואהבתי עגבניות בתנור - בנוסח פרובאנס מקור: איה - מתכון של מוניק בת דודתי מפריז חוצים עגבניות לשניים - ומניחים בתבנית פיירקס מוזגים חצי עד כוס מים (תלוי בגודל התבנית) המים צריכים להיות בגובה אצבע - מטרתם למנוע ייבוש העגבניות את העגבניות מתבלים ב: עשבים מפרובאנס - אם אין אפשר בטימין/ קורנית / פטרוזיליה וכו' מעט שום קצוץ מלח גס ומטפטפים מעל שמן זית מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני ל-בערך שעה ויותר........ בודקים עם מזלג שהעגבניה רכה מבפנים וזה טעים כאשר השוליים נחרכו קצת זו מנה שיכולה לשמש כתוספת או כמנה ראשונה טעים גם חם וגם קר בתאבון clcl: אני תיבלתי במלח גבישי אטלנטי ועל כל עגבניה הנחתי 1/2 קוביית דורות של תיבול איטלקי.
 

pirge

New member
חנהל'ה,ספרי ספרי משהו...ומה עוד

כדאי לנו לדעת על הפילה
השארת אותי במתח
 

clcl

New member
../images/Emo202.gif העגבניות מוכנות - איזה ניחוחות עלו בעת

האפיה
 

bigjack

New member
השטרודל הזה נראה נהדר../images/Emo106.gif

הבן הגדול כבר הזמין את זה ממני
עכשיו סיבכת אותי איתו
 
למעלה