שטרודל תפוחי עץ טעים

שטרודל תפוחי עץ טעים


מתכון נפלא לשטרודל תפוחי עץ מבצק עלים (המקור של נעמה זמיר, השדרוגים, אני
), מתאים לאירוח, כקינוח או כארוחה בפני עצמה


מצרכים:
שקית בצק עלים (1,000 גרם), לחילופין בצק פילאס (הפילאס דק ובריא יותר- מופחת שומן, יש לקחת בחשבון שהוא יבש יותר)
5 תפוחי עץ סמית` בינוניים (כ- 850 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ניתן לערבב סוגי תפו"ע שונים)

חצי כוס סוכר חום/קנים
100 גרם שקדים משובבים
100 גרם חמאה
כפית גדושה של קינמון טחון
אבקת סוכר – אופציונאלי, לפי הטעם
* אני מוסיפה גם צימוקים לבנים וחומים. ניתן לשדרג עם קוביות תאנים, אגסים, שקדים, אגוזים, אוכמניות, חמוציות, תמצית וניל/מקלות וניל ועוד.
* אני מוסיפה לרכיבים גם 1/2 1 כוסות של יין אדום מתוק.
* אופציית הגשה: זיגוג של קרם וניל, כדור גלידת וניל/פיסטוק/פרי וקצפת (בטעמים אהובים).

אופן ההכנה:
ממיסים חמאה וסוכר בסיר, מוסיפים את התפוחים, שבבי השקדים והקינמון ומבשלים עד לריכוך התפוחים, אבל שלא יהיו רכים מדי.
מסננים את התערובת להגרת נוזלים מיותרים
מחלקים את התערובת לשניים
מרדדים את הבצק ומחלקים גם כן לשניים, מניחים את התערובת בקצה ומגלגלים לרולדה
מניחים על תבנית עם התפר כלפי מטה, חורצים 2-4 חריצים אלכסוניים ומברישים בחמאה/מרגרינה.
אופים 35 דקות עד להזהבת הבצק (על חום גבוה של 220 מעלות למשך 10-12 דקות ואז להנמיך ל- 190 מעלות).| תפוח|

בתאבון ושבוע נפלא
 
למעלה