שטרות אנטישמים אוסטרו הונגריה

שטרות אנטישמים אוסטרו הונגריה

נדירים מאד כתוב מאחור :"היהודים מחזיקים בבנק שלהם את הזהב ולנו משאירים את האשפה" השטרות משנת 1922 מאספנות.

תודה רבה יידישע לידער

קשה לנו לתפוס את היקף ועומק האנטישמיות באירופה לפני השואה, אני חושבת שהדוגמא שהבאת ממחישה הרבה מעבר למילים את רמת האנטישמיות העצומה שחשו הגויים כלפי היהודים, ושבאה לידי ביטוי בכמות האנשים ובאכזריות שהפגינו כלפי היהודים בשואה, שאגב חלק לא מבוטל מהיהודים שנרצחו היו עניים מרודים......

מדריך1

New member
לא רק בארופה, גם ארה"ב ,הגדולה

בדמוקרטיות, האנטישמיות היתה בכל פינה, בעיקר בפינות השלטון.

תודה לך ענת אדרת...

התגובות שלך ושל האחרים זה השכר שלי... במשך הזמן העלה עוד דברים מאספנות ההורים היקרים שלי ז"ל משארית הפליטה לזכרם.

עב

New member
אוסטרו הונגרים? 1922?

המונרכיה האוסטרו הונגרית חדלה להתקיים ב - 1918 בעקבות המפלה במלחמת העולם הראשונה. לכן אין שטרות אוסטרו הונגרים משנת 1922. השפה על השטרות היא גרמנית, עד כמה שניתן לראות בסריקה. אז אולי שטרות אוסטריים? זה לא מוריד מערכה של האנטישמיות ההונגרית.

צביקהאו

New member
עניין אחר

ראיתי סרט בטיסה אתמול (אל-על) של מבצע של הגרמנים במלחמה אולי "לינדנהרט", שבו לקחו יהודים עובדי דפוס וגם זייפנים וניסו לזייף כמויות גדולות של לירות שטרלינג ודולרים למאמץ המלחמתי שלהם, בסופו של עניין הם הצליחו להזרים כמויות של לירות אבל היהודים חיבלו בדולרים סרט על השרדות, חיים בתוך בועה "טובה" במחנה זקסהאוזן אני לא מתעסק כרגע בעובדות, גם אם הסרט הוא דימיוני הרי שהוא מביא תמונה של השרדות וזה העניין

הזיופים הם פרשה ידועה

ונמצאו מיכלים מלאים שטרות כאלה באחד האגמים באוסטריה, לאחר לחשושים על "אוצר" שהטמינו שם הנאצים.

מדריך1

New member
שמו של הסרט-"הזייפנים" זכה במקום ראשון

בפסטיבל קאן לסרטים זרים, התחרה בסרט הישראלי- "בופורט".

למעלה