שיא החוצפה

ניצניצ

New member
שיא החוצפה ../images/Emo46.gif

בנות הדודות של אמא שלי (נחשבות משפחה די טובה עם קשרים לא רעים בכלל), קיבלו הזמנות שעליהן היו רשומים השמות שלהם ושל בני הזוג. אתמול הם התקשרו לסבתא שלי והודיעו שהם באים עם הילדים שלהם (הנשואים) ועם הנכדים. זה נשמע לכם הגיוני
מיותר לציין שהם מתכוונים להביא מתנה
אני לא יודעת מה הם חושבים, הילדים שלהם התחתנו בקיבוץ ושם (מיותר לציין)מנה עלתה עשירית מחיר

שמופית

New member
וואו ../images/Emo70.gif באמת חוצפה ../images/Emo70.gif

כמה אנשים זה מוסיף לכם בחישוב סופי
א. אולי זה איכשהו יתקזז עם כאלה שלא יבואו
ב. אולי כדאי שאמא שלך או סבתא שלך יבהירו שזו חתונה למשפחה המצומצמת... שיט, זה מצב ממש עדין

ניצניצ

New member
אוף ../images/Emo67.gif

הבעיה היא שלא מדובר בבת דודה (כלומר חמולה) אחת, אלא 3
, כרגע אין אצלינו במשפחה שום ברוגזים ואני מפחדת שבגלל החתונה שלי יהיו כעסים... בקשר למספר האנשים שזה מוסיף: יותר מעשרה (שלא התכוונו שיבואו), נראה לי ממש יותר מדי, אני מקווה שמישהו יתפוס אומץ ויגיד להם
סליחה על הבחירה באייקונים האלימים-אבל אני בטוחה שאתן מבינות אותי

חוצפה אבל הגיוני

אנשים מניחים שאם מזמינים אותם, מזמינים גם את הילדים... למרות שבד"כ מקובל שילדים נשואים מקבלים (אם בכלל) הזמנה משל עצמם... מה שיוצר בעיה עמוקה עבור כולנו... ללא קשר למחיר המנה, זה מביא אנשים מאה דורות אחורה לאירוע שהופך להיות המוני... זה קטע ישראלי כזה של משפחתיות והמוניות, שבא באמת מכוונה טובה לשמוח אתכם - אבל משבש לכולנו תוכניות. מה אפשר לעשות ? בשלב זה, לא הרבה... נראה לי שהמקסימום שאפשר זה להתקשר ולבקש בנימוס שהילדים של הילדים לא יבואו (כי אתם מנסים לעשות אירוע בלי ילדים), אבל נראה לי שעם הבנים של הבני דודים את קצת תקועה... אלא אם כן אמא שלך תצליח לחלץ אותך מזה בלי להרוס קשרי משפחה (את יודעת, הילדים רוצים חתונה קטנה, אנחנו מזמינים באמת רק את הקרובים אלינו וכו´ וכו´). סורי.

shelycat

New member
תיבלעו את ה- ../images/Emo105.gif ואחר כך ....

הרי אין להם באמת כוונה רעה הם רק רוצים לשמוח איתכם, אבל עם המתנה לא מכסה תפנימו, תפנימו, תפנימו וחשוב מכל תיזכרו, ספרו להורים כמובן וכיון שזה מעגל שלא נגמר (חתונה, ברית, בר-מיצווה) בבוא העת תחזירו לכולם את הטובה.

ניצניצ

New member
הי shelycat ../images/Emo108.gif

בנושא המתנה שלא מכסה כבר ויתרנו ( =הפנמנו=נואשנו). העניין הוא שזה לא בדיוק מעגל כי את הארועים שלהם הם עושים בקיבוץ (כמעט ואין הוצאות) ולכן כנראה הם לא מבינים את המשמעות של הצפה באורחים (עם כל השמחה שבעניין)

shelycat

New member
תפסיקו ללכת לארועים שלהם בהרכב מלא

ואולי גם הם יפסיקו לבוא בהרכב מלא אליכם. תעברו לשיטת הנציגים משני הצדדים וזהו. אבל למען האמת משפחה זה משפחה ואין מה לעשות כנגדם, חוץ מלהעביר בצינורות המקובלים כי ההזמנה היא רק "לגדולים" ולראשי המשפחה וזאת בגלל שעולה לכם הרבה כסף. אין מה להתבייש בלספר כמה הארוע עולה ככה שלפחות יהיו מודעים, ולספר על מיקרים שבהם בחתונות של אחרים האורחים לא כיסו את המנה וכמה זה איכזב את המארחים.

ניצניצ

New member
זה באמת רעיון טוב ../images/Emo62.gif

אמנם אנחנו אף פעם לא באים בהרכב מלא - אבל אולי כדאי להקפיד מאוד על "נציגים" כפי שהגדרת, בתקווה שזה יכניס סטנדרטים חדשים למשפחה (שפעם היתה קטנה, אבל במהלך השנים הלכה והתרחבה לה)
בכל אופן לכולם על העצות, הערב אני אדון עם אמא וסבתא בעיניין ומחר אעדכן.
.

יעלי2

New member
לניצניצ

אין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מעובדה שכשאנחנו וזמנו לשתי חתונות של חברים של ההורים, שגם למתחתניםמ היה לנו קשר (ישיר), הודענו שגם אנחנו באים ובאנו מתנה=כסף יפה, מאיתנו. כך שאם בסוף ילדים גם יבואו, יש לך עוד סיכוי.

ניצניצ

New member
ליעלי2--הלוואי הלוואי

הלוואי שאת צודקת אבל זה כ"כ רחוק מהמציאות, זו משפחה שמביאה מתנות מתוך הגישה של "אנחנו מהקיבוץ, אין לנו ואתם צרכים להבין את זה כשאתם מזמינים אותנו"-מה יש לי לומר

tulit1

New member
"חמולות"

אצלנו היתה בעיה דומה. יש לי דודה שיש לה חמולה של ילדים שלהם כבר יש ילדים משלהם ואפילו גדולים למדי (בסה"כ בסביבות 150 איש לדודה אחת!!!!). אם הייתי מזמינה רק את בני הדודים הם היו מגיעים עם כל החמולה שלהם ולא משנה מה יהיה כתוב על המעטפה. כיוון שכך החלטנו שהחמולה תיעצר ברמת הדודה ואמא שלי העבירה להם באופן ברור את המסר. גם אני מציעה לך להעביר את המסר דרך אמא שלך או דרך הסבתא. ומאחלת לך בהצלחה ואל תתעצבני יותר מדי (מאחת שכבר עברה את זה ויכולה לומר לך שחבל על העצבים את צריכה להיות רק מאושרת ומאושרת!!)

למעלה