שיא עולם מדהים ב-100 חזה

שיא עולם מדהים ב-100 חזה

שיא עולם מדהים ב-100 חזה ברנדן הנסן קבע במבחנים האמריקאים לאולימפיאדה זמן של 59.30 ושיפר ב-48 מאיות את שיא העולם יום שישי, 9 ביולי 2004, 9:19 מאת: מערכת וואלה! נדמה שהמבחנים האמריקאים לאולימפיאדה, הופכים אט אט לדבר האמיתי חודש לפני הדבר האמיתי, כאשר בשני לילות הפתיחה נשברו להם שיאי עולם. ברנדן הנסן ממכללת טקסס, שבר בגדול את שיא העולם ב-100 מטר חזה כשהוא עוצר את השעון על זמן של 59.30 שניות, שיפור של 48 מאיות משיאו של קיטיג'ימה. במחצית הדרך עמד זמנו של הנסן על 27.93. במשחים אחרים נרשמו תוצאות מעניינות לא פחות. בחצי גמר ה-100 מטר חזה סיים אהרון פריסול, המועמד המוביל לנצח במקצה זה באתונה עם זמן 54.22 שניות. לני קרייזלברג, השחיין היהודי הטוב בעולם, סיים חמישי באותו מקצה והעפיל לגמר עם זמן של 55.05 שניות. מייקל פלפס עם 1:47.42 דקות היה ראשון במשחי חצי הגמר ב-200 מטר חזה.

שיא העולם גם ב-400 מעורב אישי

מייקל פלפס שבר את שיא העולם שלו ב-400 מעורב אישי השחיין בן ה-19 קבע 4:08.41 במבחנים האמריקאים לאתונה 2004, והבטיח את מקומו באולימפיאדה. סער הס 8/7/2004 13:16 מייקל פלפס קבע הלילה שיא עולם ב-400 מטר מעורב אישי והיה ראשון האמריקאים שהבטיח את מקומו באתונה 2004. פלפס בן ה-19 שבר במבחנים האמריקאיים את שיאו שלו וקבע 4:08.41 דקות, ביום הפתיחה של התחרויות. זו רק ההתחלה בשבילו. פלפס מתכנן לשבור שיא הרבה יותר מפורסם – שבע מדליות זהב בשחיה באולימפיאדה. ההישג המדהים הזה שייך כמובן למרק ספיץ, האמריקאי היהודי, שקבע אותו במינכן 72', אבל לפי היכולת הנוכחית אי אפשר לבטל את הסיכויים של פלפס: "רציתי להגיע לאולימפיאדה עם הזמן המהיר ביותר בעולם. יש עוד מה דברים שאני רוצה לתקן, אז אני מקווה להוריד לפחות מאית או עשירית השניה באתונה". אריק ונדט סיים שני במשחה, יותר מחמש וחצי שניות לאט מפלפס, וגם הוא יהיה באתונה. הופעה מרשימה נוספת במבחנים האמריקאיים היתה של קטי הוף, ילדה בת 15. הוף קבעה את הזמן השני בטיבו אי פעם של אמריקאית ב-400 מעורב אישי, 4:37.67 דקות, והחמיצה בתשע מאיות את השיא של סאמר סנדרס מ-1992.

three

New member
משגע אותי ששוברים בשחייה שיאי עולם

ככה סתם, על ימין ועל שמעל. זה כל כך שיאים קלילים? גררררר

יוֹאב

New member
אם זה היה כל כך קליל

זה לא היה שיא עולם

nitsansh

New member
לא הכל זה חזה...

אהרון פריסול ולני קרייזלברג שחו 100 מ' גב. מייקל פלפס 200 מ' חופשי.

למעלה