העתק לא מושלם../images/Emo108.gif=>../images/Emo105.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif
היי אדוה, וברוכה הבאה..! לפני זמן מה היתה
כתבה ב"וואללה" על חברה שמתעתדת לעשות מהרעיון של שכפול חיות מחמד עבור בעלי ממון סטארט אפ של ממש. לא ידוע לי על משהו כזה בארץ, ויש להניח כי זה לא יגיע לכאן עד שזה לא "יתפוס" בארה"ב.
אני מאוד מקוה שזה לא "יתפוס" לא כאן, ולא שם, ולא באף מקום. ה"טכנולוגיה" הזו מערבת ניסויים בבעלי חיים כמו כל "טכנולוגיה" אחרת מסוגה. לא שזה מהותי במיוחד - משום שניסויים שכאלה אינם מוצדקים בלי קשר לאחוז הצלחתם - אבל רק לידע כללי: רבים מתוכם אינם צולחים, והגורים המשובטים כלל לא נולדים בחלק המכריע של המקרים, או מתים בגיל צעיר, עקב סיבוכים וקטסטקופות גנטיות. כמו כל ניסויי בבעלי חיים שלא נועד להציל את בעל החיים עצמו (כלומר - השתתפות של בעלי החיים בניסויי מתוך דאגה
לאינטרסים שלו, ובנסיון לעזור
לו - בדיוק על פי אותם קריטריונים לפיהם נעשים ניסויים בבני אדם חולים) הרי שהו ניסוי, וטכנולוגיה, פסולים מוסרית. יתר על כן, לא ממש ברור לי מה המטרה של הסיפור הזה. הרי בעל חיים שהינו אדם או שאינו אדם אינם רק הצופן הגנטי שלהם. תנאי החיים והסביבה הופכים אותם למה שהם במידה רבה מאוד! אפילו ישבטו חתול - זה לא יהיה אותו חתול. זה יהיה חתול אחר. גם במחינת האופי, יש מרחב רב לשינויים. אפילו מהבחינה השטחית של צורת הכתמים - הוא לא יראה אפילו אותו הדבר - שכן התפלגות הפיגמנטציה - כמו כל דבר אחר - היא צירוף של המידע הגנטי ותנאי סביבה והתחלה. אני כותב את כל זה מתוך ניחוש פרוע, שמטרת השאלה היא כדי אכן לשמר DNA של חתול על מנת לשבט אותו בעתיד. אולי לא, אולי זו היתה אך שאלה תיאורטית... אני מאוד מקוה שכך... שי משולם