שיבוץ גנים

ronpel

New member
שיבוץ גנים

בשנה הקרובה התברכנו במספר שיא של נרשמים לגני הילדים בישוב. סה"כ רשומים 186 ילדים בכל הגילאים טרום/טרום עד חובה. המשמעות היא פתיחת 6 כיתות גן של כ31 ילדים בכל גן. מצד שני במידה ויש ילדים שרשומים במקביל במסגרות פרטיות ויבטלו את הרישום רק בתחילת השנה אנו עלולים לעמוד בפני משבר חמור כפי שהיה לפני שנתיים של סגירת גן ביום הראשון ללימודים. המשמעות תהיה פגיעה קשה בכל הגנים - שינוי כל השיבוצים , פיטורים של גננת וסעיית . במידה ויש תושבים שנרשמו רישום כפול שלא מתכוונים להגיע בסופו של דבר לגני הישוב אנו מבקשים לקבל הודעה על כך במזכירות בדחיפות על מנת למנוע פגיעה כה קשה בשאר ילדי הישוב ובגננות. אנו מוציאים מכתב ברוח זו לכל התושבים. תודה רונן

Nushi121

New member
פרסום הרשימה

רונן וכל מי שעוסק במלאכה, הייתי מאוד רוצה לדעת מתי תתפרסם הרשימה של שיבוץ הגנים. למען האמת הורים רבים עוסקים בשאלה זו. מסתבר שמר שמועתי שעבר כאן ביישוב לפני זמן לא רב, החל לעורר כאן מספר הורים התוהים מי ישובץ ולאן. לא אפרט על דפי הפורום את השמועה עצמה כדי לא להפוך אותה חלילה למציאות. אך, רשימת השיבוץ תפתור את השאלה (או שתעורר מהומה ??!!). שלכם, אמא מודאגת ענת

ronpel

New member
אין רשימה כי לא בוצעו השיבוצים

ברור לך שיש הבדל גדול אם יפתחו 5 או 6 גנים ולכן כדי לאפשר לבצע את השיבוץ אנו חייבים להיות בטוחים שלא צפויים ביטולים. לכן אנו מבצעים פניה זו להורים לגלות אחריות כלפי יתר התושבים ולעדכן אותנו היום במידה ויש שינוי ברישום של ילדיהם. אם כולנו נתנהג באחריות אין לך ממה לדאוג. רונן

Limor C

New member
מה היה שיעור הביטולים לפני שנתיים??

עם כזו כמות של ילדים, האם לא נכון בכל מקרה לפתוח 6 כיתות גן? גם אם נניח שיהיו 10% ביטולים – זה עדיין משאיר 28 ילדים בכיתת גן. לימור

שיעור הביטולים לפני שנתיים

היה כ 17 ביטולים בשבועיים האחרונים אבל אני מאוד מקווה שלמדנו את הלקח וננהג ביותר אחריות. זה נכון שבסופו של דבר השיקולים הם אישיים אבל יש כאן גם אחריות ציבורית. מי שלא מתכוון לשלוח את ילדיו למע' הציבורית פשוט שיודיע על כך היום סה"כ אפשרי בהחלט לקבל את ההחלטה היום ולא לדחות לרגע האחרון. לגבי פתיחת הגנים, מותנית במספר ילדים רשומים. במידה ויש הרבה ביטולים הגן לא יפתח המס' המינימלי לפתיחת גן הוא 11 ילדים ואנחנו גבוליים ל 6 גנים. הלוואי שהיו פותחים גנים עם 28 ילדים אבל לצערי גם בנושא זה הקריטריונים של משרד החינוך שונים

לארי

New member
../images/Emo41.gif דיונים על הילד, הגננת והגן ../images/Emo41.gif

בוקר טוב , אתמול התפרסמה כאן הודעה שדנה בנושא גן ספציפי בישוב, גננת שמפעילה אותו וילד אחד עם תיאור המקרה האישי שלו. מתברר, כי ניתן למצוא מתוכן ההודעה באיזה גן מדובר, באיזה גננת עוסקים, ואף מיהו הילד הקטין שבו עוסקים. מכיוון שכך, ומתוקף זה שלא ניתן להשאיר בפורום הודעות הכוללות האשמות אישיות מול עובדי ציבור (במקרה זה) שאינם יכולים להתגונן,מבלי להיכנס למידת הצדק או חוסר הצדק שבטענות, אני נאלץ להסיר את ההודעות שכללו פרטים ודנו בנושא הגננת והמקרה. יתר על כן, אלו שלא הבינו באיזה גן מדובר, גרמו לתחילתו של גל שמועות שבו נכללו גנים שונים בישוב וגננות אחרות שהמקרה האישי הזה כלל לא נוגע להן. לכן כאמור, ההודעות הוסרו ואני מבקש להימנע מהודעות מסוג זה שכוללות האשמות אישיות, מול עובדי ציבור או אחרים. אני אאלץ למחוק הודעות מסוג זה באופן מיידי. חשוב להבין כי אין בעיה עם דיון שנושאו לדוגמא : "הסמכויות האבחוניות המוקנות לגננות במסגרת ההעידן המודרני" , אבל ,יש גם יש בעיה כשהנושא גולש לגן ספציפי ולגננת נקודתית. עם הסרת ההודעה, נמחקות באופן אוטומטי גם ההודעות שנכתבו כתגובה לאותו אשכול ועל כך התנצלותי. בכל מקרה, אני מביא כאן שוב את ההודעות שאינן קשורות למתן הפרטים שהוסרו כתוצאה ממנגנון השרשורים:
על ההבנה, לארי ________________________________________________________________ 21:53 | 15/06/05 בקצב הזהו ninagil ו הגנים אצלנו יהיו ריקים! הילדים וגם הגננות יברחו. ________________________________________________________________ 22:35 | 15/06/05 חוק השילובו gath ו הורים יקרים לידיעתכם השנה חוקק חוק השילוב כלומר: על מערכת החינוך הרגילה לדאוג לשילובם של הילדים במערכת החינוך הרגילה תוך מתן פתרונות הולמים. אחריות תקצוב המשאבים בטיפול בילדים בעלי צרכים מיוחדים (בעיות התנהגות,קוגניטיביות, ריגשיות , שפתיות) חלה על משרד החינוך אך גם על מועצה המקומית כלומר היישוב. אני בטוחה שהחינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלנו, כך שנפעל לשלב ילדים בצורה הולמת תוך מתן תמיכה לגננות/מורות למען רווחת הילד ושאר ילדי הגן. ___________________________________________________________________ 23:03 | 15/06/05 אחת הבעיות לרשום גני הטרוםו shlomoben ו היא שיש אופציה בלפיד בחינם ויש רבים שמשתמשים בזה. מושי רונן למה לא אצלנו? ____________________________________________________________________ 23:38 | 15/06/05 כבר הוסבר בעברו ronpel ו רשימת הישובים בכל הארץ שמקבלים עדיפות לאומית במימון טרום חובה נקבעת ע"י משרד החינוך על פי קריטריונים שונים. אנחנו לא ברשימה הנ"ל כמו עוד מאות ישובים וערים אחרות בארץ. אין לנו בעיה עם ילדים שנרשמים בלפיד אבל יש להורים אלו אחריות כלפי ילדי הישוב שלא לבצע רישום כפול ולבטל בתחילת השנה. רונן ___________________________________________________________________

לארי - החלטתך מובנת ללא ספק.

. ההודעות נירשמו בנימה של "חיסול חשבונות" על חשבון הפורום. זה כבר ממש לא פייר. לכל מי שיש בעיה יש פה בישוב המון אנשיי מקצוע להתייעץ איתם. מקרה ספציפי זה רק מוכיח כמה חשוב שאתה שם. תודה לך. בברכת לילה טוב! אילנית

למעלה