שיבוץ וגיוס

liavavraham

New member
שיבוץ וגיוס

אישרו לי את ההתנדבות לפני שבועיים, אחרי המתנה של 5 חודשים מתחילת התהליך.

שאלתי את תא מתנדבים מתי אני אשובץ ואתגייס. נאמר לי כי יתבצע ראיון שלושה חודשים לפני הגיוס...
עכשיו אני צריך לחכות שלושה חודשים? :\ למה זה ככה?

נ ו ע ה 12

New member
ממליצה לך בזמן הזה לנסות למצוא תפקיד לבד

בכל דרך אפשרית... יש תחום כלשהו שמעניין אותך במיוחד?

liavavraham

New member
מה זאת אומרת?

מה זאת אומרת?

יש לי כבר כיוון איפה אני רוצה להתנדב ולעשות את השירות. מה אני עושה עם זה עכשיו?
למה כל כך הרבה זמן...?

נ ו ע ה 12

New member
ככה זה צה"ל... מעולה שאתה יודע מה אתה רוצה,

מדובר על יחידה ספציפית? רק כיוון? רוצה לשתף? בגדול הכי מומלץ זה לנסות, בכל דרך, להגיע לראיון ביחידה עצמה ומשם להתקדם.

liavavraham

New member
תגובה

וחשבתי שכל ההמתנה הזאת הייתה רק לצורך אישור ההתנדבות ואז שיבוץ ליעד, מסתבר שזה יותר מזה...

וכן, יש לי כבר כיוון. יחידה ספציפית, זה ברמת דוד במחשבים, יש לי כישורים טובים במחשבים, ואני מתחבר מאוד לנושא הזה.
בנוסף, יש לי גם חבר שהחל להתנדב שם גם לפני קצת יותר מחודש, ואני יודע גם שתהיה לי הרגשה טובה שאדע שיש מישהו שאני מכיר שם, ולא "אפול" ישר על סביבה חדשה וזרה. למרות שגם סביבה חדשה זה טוב, אני מעדיף להיות עם מישהו שאני מכיר.

בעיקרון, כתבתי לתא מתנדבים באימייל שיש לי כבר כיוון, ואמרתי להם את שם המקום והיחידה, והם ביקשו תעודת זהות ומסרו שהבקשה תועבר לגורם הרלוונטי, אך עם זאת, השיבוץ ייעשה במועד מאוחר יותר.

עכשיו אני חושש שזה ייקח עוד כמה חודשים. אוף זה כזה מעצבן...

מה אפשר לעשות?

מצב דומה :(

אני נמצאת בדיוק באותו מצב מדכא כמו שלך,גם התיק שלי הגיע לתא מתנדבים כשכתבתי להם מייל ואמרתי שהתיק הגיע אליהם אחרי ועדות של 9 חודשים ארוכים ומייגעים ואשמח להיכנס לגיוס מתנדבים במרץ הקרוב. אמרתי שאשמח אם יש אפשרות לכיוון של משקית תש וכל מה שבסביבה של התפקידים אמרו שהעבירו את הבקשה לגורם הרלוונטי וזה בטיפול. שדיברתי איתם בטלפון מוקדנית חסרת סבלנות אמרה בקרירות שהתיק שלי צריך להיות בתא מתנדבים לפחות חצי שנה ורק אז יהיה לי זימון ולוועדה נוספת וראיון אישי ....
הם לא כ״כ סגורים על עצמם ,אני כרגע בת 19 אחרי 9 חודשים לא קלים ביכלל של איזון סוכר גבוהה בטירוף אושרתי בלשכת גיוס ובאמת לא מבינה למה להפוך את התהליך לארוך וקשה יותר ממה שהוא ???
מקווה שנצליח להתנדב יחד במרץ הקרוב ולשרת את המדינה בהרבה אהבה וגאווה :)

Queen Erised

New member
אם יש לך חבר שמתנדב שם,

אני ממליצה לך לבקש ממנו לברר עם המפקדים שלו אם הם מעוניינים במתנדב נוסף ולקשר אותך איתם. הם יכולים לעשות לך ראיון, ובמידה והם רוצים אותך ביחידה הם יפנו לתא מתנדבים ויסדרו את העניינים ביניהם. זו, לדעתי, הדרך הכי קלה ופשוטה להגיע לתפקיד שרוצים בלי יותר מדי סיבוכים.

berckovic

New member
קווין ונועה צודקות , זה הדרך הנכונה ובכל זאת.

אם יש בעיות עם תא המתנדבים ואם דברים לא זזים, דברו איתי

למעלה