שיבוץ ילדי בגן עיריית רמלה

טוךןש

New member
שיבוץ ילדי בגן עיריית רמלה

שיבוץ ילדי בגן עיריית רמלה שלום בני נשאר בלי גן . היום-06.09.06-ילד שלי כבר יומיים בבית ללא גן.היום הייתי שוב בעיריית רמלה לצורך שיבוץ של הילד שלי לאחד הגנים- נזרקתי מחדרה של האחראית חדווה עם צעקות לכל פרוזדור. היא לא מוכנה לעזור לי ,אין לה פיתרון בשבילי ו שאמשיך לכתוב מכתבים לפורומים ולמשרדים אחרים-כי היא לא מתכוונת לעזור. הלכתי לאחראי על ה חינוך ברמלה- לגעד, אשר ניסה לעזור לי כמה שהוא יכול- אך עדיין חדווה מתעקשת לא למצוא פיתרון לילד שלי כי היא כועסת שמרוב שלא היה לי מה לעשות כתבתי מכתב לאגף החינוך ברמלה ולראש העיר. יש לציין שלא מקובל עליי ובכלל צורת הדיבור וצורת ההתנהגות של עובדת מדינה שמרשה לעצמה לדבר בצורה כזו,לצרוח על אנשים , לזרוק מחדרים ו לא לתת פיתרונות לבעיות. להלן המקרא: (המכתב נכתב אתמול) שלום בני נשאר בלי גן ממחר .(מהיום 05.09.06) השנה כאשר התחילה הרשמה לגני עירייה ב סביבות פסח- הייתה באפשרותי לרשום את הילד לאחד מגני הילדים דרך אתר אינטרנט. ביום הראשון להרשמה רשמתי אותו לגן עם שתי אופציות של בחירה- א.גן אפקה ב.גן רותם יש לציין שבשנה שעברה הילד היה בגן דליה – גם אנו ההורים וגם הילד ממש לא מרוצים מהגן לכן אופציה זו לא רלוונטית לבחירה עבורנו. כמו כן אין בשכונה שלנו גנים פרטיים שהיתי יכולה לרשום לשם. הבחירה של הגנים הייתה כזו שהילד בכל מקרה יגיע לגן חובה, (גילאי 4-5)כי ישנם שתי רמות של שיבוץ לגנים: טרום-טרום חובה עם טרום חובה או טרום חובה עם חובה. יש לציין שילד שלי נולד ב 08.07.02 אבל הוא ילד מפותח מאוד וכמו כן גבוה מאוד(כ120 ס"מ),לכן חשוב היה לי שיהיה באופציה שנייה עם ילדים גדולים ולא עם ילדים בני 2.9-3 שאין בינם משותף וגם בגובה הוא גבוה כמעט בחצי מהם,לעומת זאת עם ילדים בני 5 הוא מסתדר מצוין ומשדר איתם על אותו גל. כאשר קיבלתי מכתב עם תשובה של שיבוץ הילד לגן רותם וגם נודע לי מהורים אחרים שילדיהם בני ה 2.9-3 קיבלו מכתבים גם כן לאותו גן,מיד פניתי לאגף גני עירייה לצורך בירור ב טלפונים שהיו מצורפים במכתב ו ביקשתי לדעת שאם אכן רוב הילדים בגן רותם יהיו בני 2.9-3 אז אני מבקשת להעביר את בני לגן אחר.התשובה שקיבלתי הייתה שאין עדיין החלטה סופית בנוגע לגן רותם , יתכן שהוא יישאר גן חובה,ויש להתקשר בעוד שבוע .הסיפור נמשך במשך כמה חודשים והייתי מתקשרת כל שבוע להתעדכן בעניין.לבסוף כשהגיע שבועיים לפני סוף אוגוסט לקחתי את בני וביחד נסענו לעירייה לברר מה קורה.הרשימות לגנים היו סגורות,אפשרויות לא היו,גן רותם אכן נשאר גן טרום-טרום חובה.הסברתי לפקידות את מהות בעייתי ושאני מבקשת לשבץ את בני באחד מגני טרום -חובה –חובה וקיבלתי תשובה שאין מקום ולמה לא ביקשתי להעבירו לפני. הסברתי לצוות שהייתי איתם בקשר כל הזמן הזה והם אלה שלא ידעו לתת לי תשובה סופית. כמו כן הם גם התרשמו מהילד,כמה הוא גבוה ,מפותח ועוד.אחת הפקידות לקחה את הפרטים ואמרה שיהיו איתי בקשר. כשלושה ימים לפני תחילת הגן בעלי היה שוב אצלם כי עדיין לא הייתה לי תשובה לגבי הגן,וביום ראשון לילד שלי לא היה מקום בגן. האופציות שהיו הן או להשאיר את הילד בגן רותם עם ילדים קטנים או בגן דליה שהוא היה שם שנה שעברה – וכאמור זו בכלל לא אופציה מצידנו כי הילד סבל בגן דליה וממש לא רוצה לחזור לשם וגם אנחנו ההורים.זאת הבהרנו גם מתחילת כל הפרוצדורות – לא גן דליה.אז התשובה שקיבלנו מהצוות זה שיש לנו בעיה ושמבחינתם הילד יישאר בבית . יום אחרי זה אני הלכתי אליה ומרוב הטרטורים ואי צדק פרצתי בבכי- כי חודשים כבר רדפתי אחיהם,הם משכו אותי עד לרגע אחרון,הן לא הציעו לי גנים אחרים כאופציה שכזה עדיין היה אפשרי ואני הגעתי לתחילת שנת הלימודים ללא רישום של הילד לגן.כמו כן יש לציין שכאשר בדקו רשימה סופית לגן אפקה- אליו רצינו להשתבץ, היה שם מקום פנוי אחד, וביקשתי שירשמו לשם את בני- התשובה שקיבלתי הייתה שהוא קטן בגיל, למרות שיש ברשימה ילדים בדיוק בגיל של בני וגם ילדים אחרים שהיו איתו בגן דליה בשנה שעברה- לכן זה לא תירוץ,תירוץ אחר היה שישנם ילדים גדולים ממנו בכמה חודשים ברשימה שגם רוצים להיות בגן זה ועוד המון תירוצים- כך שהתחלתי כבר לחשוב שזה משהו אישי ובכל מחיר לא ישבצו אותנו.בסוף הבטיחו לי תשובות מחר ביום חמישי- יום עבודה אחרון שלהם לפני תחילת שנת הלימודים. לבסוף ביום חמישי ב 30.08.06 כל היום הייתי עם טלפונים אליהם לקבל תשובה לאן הילד שלי הולך ביום ראשון, לאיזה גן.אחרי שכל היום דחו אותי להתקשר עוד שעה ועוד שעה ואני גם כמה פעמים ביקשתי שיחזרו אלי,בשעה 15:55 לא היה מענה ונשארתי בלי תשובה ו חסרת עונים. לא ביכולתי לתאר את ההרגשה הנוראית שהילד שלי נשאר ללא גן וגם אין לי מענה. כעבור כרבע שעה התקשרה אלי האחראית חדווה ובישרה לי בשורה משמחת שאנו הולכים ביום ראשון לגן אפקה , שזה באישורה ושאין בעיה ושהעניין סגור. ביום ראשון וגם היום הילד הלך לגן .היום(יום שני) באמצע היום התקשרה אליי הגננת ומסרה לי שממחר הילד לא יכול להיות בגן כי אין לו טופס שיבוץ ושהיא גם דיברה על כך עם חדווה ושגם יש עודף ילדים בגן. מיד התקשרתי לחדווה האחראית ו קיבלתי צעקות ממנה על כך שבאחריותי היה להתייצב ביום ראשון ולקבל טופס שיבוץ עבור הילד.וכאשר ניסיתי להסביר לה שלא הובהר לי על כך ולא עשיתי פרוצדורות דומות מקודם(גם שנה שעברה נרשמנו דרך אינטרנט ולא היה צורך בהגעה פיסית וקבלת טופס שיבוץ)-היא אמרה לי שזו כבר בעיה שלי, ממחר אין לילד שלי מקום בגן אפקה , ואם אני רוצה אז הוא יכול ללכת לגן דליה(שזו בכלל לא אופציה) אחרת שיישאר בבית- אותה זה לא מעניין. השאלה שלי כזו- מה בדיוק אני אמורה לעשות עם הילד מחר????? הוא כבר יומיים בגן הזה, זה גן שהוא מאוד רצה להיות בו,הלכנו לגן לאחר שהיה לנו אישור מהאחראית חדווה, חשבנו שהעניין סגור. לגן דליה אני לא שולחת את הילד שלי בכל מקרה- זהו גן טראומטי בשבילו ,אין בשכונה שלנו גנים פרטיים שהיתי יכולה לרשום את הילד שלי לשם. מה עליי לעשות????????????????????????????????????????????? p.s היום 05.09.06 בעלע הגיע לעירייה לפתור את העיניין- אך עדיין לא נמצא פיתרון, הילד שלי בבית,גם מחר אין לו לאן ללכת כי האופציות שיש להם זה רק גנים של קטנים תודה יוליה

למעלה