שיבוצים מיוחדים של המוסד

רפאל 17

New member
שיבוצים מיוחדים של המוסד

מישהו יכול לספר לי על זה? אם יש לי אזרחות אוסטרלית, קב``א גבוהה ואני בכיתה יא, אני אקבל זימונים לזה? מה עושים שם?

palmino

New member
תשובה לשאלתך

חבר שלי היה שם יש לו אזרחות אמריקאית הוא ניראה אירופאי לחלוטין אתה תחשוב שהוא שוודי ממבט ראשון והוא בכלל צבר, אם אתה יודע אנגלית כמו שפת אם והקב``א שלך היא 56 אז רוב הסיכוים שתקבל. כמובן עליך לעשות מבחן רציני באנגלית, ושאלון 300 וכל מיני מבחנים פסיכוטכנים. אם הצבא ירצה אותך לזה אז תקבל פיתאום זימון לעשות מבחנים מעיקים ככה כל פעם יזמינו אותך לראיונות בת``א ובכל מיני מקומות רק אם תעבור שלב יקראו לך לבוא לשלב הבא אם לא יחזירו תשובה תבין שלא היתקבלת ויפסקו הראיונות והמבחנים הבאים. הכי חשוב ככה חבר שלי אמר לי תיהיה אתה עצמך ואל תנסה להרשים יותר מדי אז אני מקווה שתקבל זימון ושיהיה בהצלחה

רפאל 17

New member
תודה עוד שאלות

אם אני לא יודע אנגלית ברמה של שפת אם אבל טוב מאוד יש סיכוי? ואין לי מושג אם הקב``א שלי כל כך גבוה( 54+ בטוח). מתי בערך מזמנים אותך? אגב החבר שלך עבר כמה שלבים? איך האנגלית שלו? ומה עושים שם בכלל? אמרו לי שזה הדבר הכי סודי שיש בערך... תודה רפאל

avipe

New member
אז ככה

אני הייתי במיונים של זה...הראשוניים בלבד...(לא חזרו אליי אח``כ) אני קיבלתי את זה ויש לי קב``א 55 ואני משאר שגם 54 מספיק...זימנו אותי בסביבות אוקטובר אבל יש את זה לאורך כול השנה..חברים שלי הלכו בתאריכים שונים... בשלב הראשון יש מה שתמיד יש בכול המיונים בצה``ל...שאלון 300,השלמת משפטים, שאלון פרטים אישיים וראיון...ככה שלשלב הראשון אין לך מה לדאוג בקשר לאנגלית... חבר שלי שהיה כבר בעוד שלבים אמר לי שאז יש מבחנים וראיונות באנגלית...אבל לא חייבים ברמה של שפת אם אבל צריך לדעת טוב מאוד.... נושא חשבו להגיד הוא שלא יגידו לך שזה מיונים למוסד..אלה מיונים לתפקידים מועדפים....ואם תשאל הם יכחישו ולפי מה שהבנתי הם לא אומרים עד שאתה מוצב שם... בקשר ליחידה עצמה אני ממש לא יודע מה הם עושים במוסד..... נ.ב אני אישית ללא אזרחות שנייה.....אני פשוט גרתי מספר שנים בארה``ב וזה מספיק להם....(ואני זכאי לאזרחות גרמנית) אם יש עוד שאלות..שאל בהצלחה

רפאל 17

New member
תודה avipe

יש לי עוד כמה שאלות: 1.באיזה גיל מזמנים אותך ?( אני מסיים יא עכשיו ואני בן 17 ושליש) 2.אם מזמנים אותך, אתה עדיין יכול ללכת לכל מיני מבדקים\גיבושים של יחידות אחרות? 3.אמרו לי שזוהי פעילות בסגנון של ``גיימס בונד``, תתקן אותי אם אני טועה בתודה רפאל

avipe

New member
תשובות

1. לא יודע ממש באיזה גיל..לי זה היה איזה כמה חודשים אחרי תחילת י``ב כבר יותר קרוב ל-18 מאשר ל-17... 2. זה לא מונע שום מבדקים אחרים...חבר שלי שהמשיך לשלבים האחרים הסביר לי שזה לא מונע כלום ואתה אפילו יכול נגיד להתקבל לסיירת מסויימת ולהתגייס אליה ולהתחיל מסלול ורק אז הם יבואו וישלפו אותך ויקחו אותך אליהם...חבר שלי גם היה בגיבושים במקביל למיונים...וגם אני... 3. בקשר לפעילות עצמה..כבר אמרתי אין לי שמץ מה ממש הסדירניקים שם עושים...אני משאר שזה רק הכשרה בשנים הראשונות..אני לא מאין שלילד יתנו להיות מרגל..בטח אתה ממשיך שם גם בחיים האזרחיים ואז הופך לאיזה מרגל...

ZC18

New member
באונה רפאל אתה דפוק!!!!!!!!!!!!!!

למה נראה לך שיגגיסו ילד בן 18 שבוקושי יודע לנהוג לפעילויות ריגול!!!!!!!! מי שסיפר לך אתזה הוא קשקשן ולא אמור גם לספר לך שהוא עושה את העבודה הזאת

רפאל 17

New member
תתחילו להרגיע

בחיים לא אמרתי שישר שולחים אותך לאירן או משהו...אבל לכל דבר יש התחלה...אם תחשבו קצת לפני שאתם מדברים זה יכול לעזור.

בלי פנטזיות-

אל תתפלא אם כשתתקבל, תבלה תקופה ארוכה מאוד במיון תיקי ארכיון, בלדרות, בהייה במחשב או האזנה לטלפון שאתה אפילו לא יודע של מי, רק כדי לשמוע אם אומרים מילה מסויימת. חבר`ה- ג`יימס בונד מת, נשאר רק הבט``ש (כמעט) :cool:

zrobavel

New member
זה חייב להיות משהו אדיר

מהסיבה הפשוטה שמבחינת הצבא זה הדבר היחיד(?) שנמצא בעדיפות יותר גבוה מטיס.

למעלה