שיבננדה

Dino

New member
שיבננדה

היי, הייתי ב-4 שיעורים של יוגה במרכז בפ"ת אבל, את האמת, זה לא עשה לי הכי טוב. יצאתי גמור, החלק של הנשימות הרג אותי, והרגשתי כאילו זה זה אבל לא ממש זה. מה קרה לי? האם יש שיטות יוגה אחרות שיעשו לי יותר טוב? איך אני נמנע מהנשימות המעיקות האלה שתקועות באמצע השיעור ואי אפשר לברוח

יוגי בר

New member
משהו לא מתסתדר לי...... אבל

היי דינו. וברוך בואך לפורום. ועכשיו, תגיד לי מתי בדיוק היית במרכז בפ"ת? ובאילו ימים? ואצל מי בדיוק למדת? אולי אצל עופר? ואם כן, זה לא יוגה קלאסית. אצל עופר זה נקרא יוגה מודרנית. ובקיצור, אני מלמד שם עכשיו, ואני לא מלמד אף פעם נשימות באמצע השיעור. וארחיב בעניין: השליטה בנשימה החיונית-פראנאיימה בסנסקריט. הינה מדע מדוייק ועדין. שדורש לתרגולו רפיון טוטאלי וריכוז מכסימלי. וזה, כמובן,תהליך שמצריך זמן וסבלנות כדי לבנות אותו נכון ובאיטיות. ובלי שיש לך את המצרך הזה בשפע, הנשימה תתקע ותעיק עליך דרך קבע. רק לשם המחשה את מה שתרגלת, נשימת נחיריים מתחלפת(אנלומה וילומה) עם עצירת נשימה, לומדים (לפי המסורת) רק כעבור שנתיים של תרגול. ובכלל, אל תתבייש לאמץ לך כלל.ובעצם שניים. חשובים. אחושילינג חשובים. 1. תמיד תקשיב לגוף שלך. תמיד. פשוט, אתה מכיר אותו יותר טוב מכולם. 2. לעולם, אבל לעולם, אל תעבור את גבול המאמץ והכאב. וזה אומר: כשאתה נושם ואתה מרגיש שזה "הורג אותך" תפסיק. למה מה הסיפור? איפוא כתוב שאתה צריך לצאת גמור? נהפוך הוא. אתה צריך לצאת נינוח, רפוי ומלא אנרגיה. מזמין אותך בשנית ומבטיח לך חגיגית: בוא ללמוד אצלי אישית יוגה קלאסית. ויותר מזה שזה יעשה לך טוב, זה יעשה לך את זה הכי טוב שיש. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

Dino

New member
אנלומה וילומה - לא לא לא

זה הרג אותי! פשוט הרגשתי שאני מתאמץ מידי ושזה יותר מידי בשבילי ושאני משפריץ חלקיקי ריאה על הרצפה. אני מודה, לא עברתי שום קורס למתחילים (כי פשוט לא היה) והתחלתי ישר ב"מתקדמים" אבל השתדלתי לא לעשות דברים שאני לא יכול. אני לא זוכר איך קראו למדריך אבל זה היה לפני 3-4 חודשים ועכשיו אני רוצה לחזור. תכתוב לי באיזה ימים אתה מדריך, ואבוא. דרך אגב. ראיתי שיש מקומות בהם השיעור הוא שעה וחצי ולא שעתיים וחצי 3 כמו שאני הייתי. כמה זמן השיעור שלך נמשך?

יוגי בר

New member
תן לריאה מנוחה

היי דינו. דחיל פוספוס, עזוב אותך מהיציאות על השפרצות. ועכשיו ווואלה אני נזכר בטח ישבתי על איזה חלקיק ריאה בזמן שהתכוננתי לתנוחה. ומה קורה לך? מה זה השתדלת לעשות דברים שאתה לא יכול? התחרפנת לגמרי. אתה יכול להזיק לעצמך. טוב, יאלללה סגור סיפור ותחזור. בכייף. וכן, אני מלמד כל השבוע. יום יום ללא הפסקה. השיעור שלי נמשך קרוב לשעתיים. והוא תאמין לי, כייפי פי שתיים. עכשיו שאתה מספר שלא עברת קורס מתחילים שמע הצעה: ואתה יודע מה, נפתח עכשיו קורס מתחילים ביום ד´ בשעה 20:00 אתה עדיין יכול להצטרף לשיעור השני. מחכה לך בסבבה. בהצלחה. בברכה ואהבה

למעלה