שיבת המלך - מאחורי הסרט...

shlox

New member
שיבת המלך - מאחורי הסרט...

ישנו סרט של נשונל ג'יאוגרפיק שנקרא The retutn of the king - beyond the movie הסרט הזה מסביר הרבה דברים על הרקע של הסרט, רעיונות של סצינות מסויימות, והוא מכיל גם ראיונות עם שחקנים ויוצרים. ראיתם? אם לא, מומלץ.

shlox

New member
והראיון עם פיטר ג'. על סאם ופרודו..

פשוט עלו דמעות בעיני (טוב נו, כמעט). ורואים שגם פיטר מתרגש. זה הרגע בו התאהבתי בו לגמרי, למרות כל המאסה הזו והשיער הפרוע והמשקפיים המגוחכות, ולמרות שהוא כזה גאון (זה חיסרון!) - כי נוכחתי שבעצם יש לו גם לב. (למי שלא ראה - תרגום חופשי: "מערכת היחסים בין פרודו לסאם היא חברות טהורה, ואין בה שום סיבוכים... זה פשוט 'אני כאן בשבילך, ומה אני יכול לעשות כדי שאוכל לעזור לך, כי אני אוהב אותך ואכפת לי ממך'").

aniviel

New member
היה את זה מספר פעמים בטלויזיה

תכנית מדהימה לטעמי

Nimst

New member
בהחלט חביב

אבל התרגום הוא לא "מאחורי הסרט" אלא "מעבר לסרט". וטוקלין היה שונא את זה.

Nimst

New member
../images/Emo140.gif זו לא הייתה ביקורת

רק תיקון קטן:)

אלרוס

New member
לפי דעתי זה לא מומלץ

הם ניסו לכל דבר למצוא אלגוריה, מקור שממנו טולקין לקח את הדברים וברובם הקשר היה מפוקפק ביותר, בחלקם המציאו דברים על דברים שהיו בסרט ולא בספר ובחלק נתנו אלגוריות שבטוחים שטולקין לא לקח אותן (בנג'מין פרנקלין וגנדלף? נו באמת... הוא היה בריטי! זה גם מיתוס יחסית מפוץ, מאוד דומה לפי דעתי למרלין)

Nimst

New member
בחלק מהקישורים,

עד כמה שאני זוכרת, הם רק אמרו שהם מצאו דימיון (גם אם לפעמים הוא נראה די רופף). הם לא אמרו שהאירועים המציאותיים שימשו בסיס לסיפור של טולקין. כלומר, הם רמזו משהו כזה על מלחמת העולם השניה (כמו כולם), אבל בנוגע לשאר ההשוואות דווקא לא. בכל מקרה, כמו שאמרתי - טולקין היה שונא את זה.

Nimst

New member
כן..

יש שידורים חוזרים מדי פעם. תבדוק/י בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק, ואאל"ט גם בערוץ ההיסטוריה.

למעלה