שיגרה זה רע

אלה_ה

New member
שיגרה זה רע ../images/Emo35.gif

מקובל לגנות השיגרה בזוגיות. יש מאמרים על גבי מאמרים עם עצות איך לצאת מהשיגרה, חברים מקטרים על השיגרה. אבל אני אוהבת את השיגרה. לדוגמא יום שישי בערב. נרות דולקים, המשפחה סביב השולחן. כל שבוע אותו הטקס ואני לא מוותרת עליו. אני אוהבת לחזור הביתה ולדעת שאותו אדם מחכה לי. אני אוהבת לדעת מה הוא יגיד ואיך הוא חושב. שיגרה זה גם ביטחון ונוחות. אז אולי שיגרה היא לא תמיד רעה?

switch

New member
לפעמים...

לפעמים שיגרה זה רע, זה רע כשהשגרה מתפרשת, אצלי לפחות, כשעמום, ואז אני מחפשת איך לצאת מהשגרה. בזוגיות, לטווח הארוך השגרה היא דבר טוב. לומדים לחיות עם בו אדם כמו שהוא, בלי הפתעות (רעות) ובלי שינויים (קיצוניים). אז בעצם...לפעמים השגרה טובה לי ולפעמים פחות. תלו במצב רוחי זו דעתי.

אין רע בשיגרה, אבל...

השיגרה חשובה לשמור על מסגרת ויציבות, אבל, חייבים לפעמים לשבור את השגרה. אסור שהשיגרה תהפוך לשעמום. השיגרה מהווה את הבסיס של מערכת היחסים. שבירת השיגרה, היא הגורם לעניין במערכת היחסים, אשר מצליחה להשאיר את מערכת היחסים תוססת גם לאחר שנים רבות. כמובן, חייב להיות מינון נכון בין שיגרה ובין שבירתה, מינון, המתאים לאישיות של שני בני הזוג. והבעייה הגדולה של כולנו, היא לדעת מהו המינון המתאים לזוגיות שלנו...

אלה_ה

New member
השיגרה היא האוכל ושבירת השיגרה

היא התבלין. וצריך לדעת מה המינון הנכון לתיבלון

איש-ילד

New member
אין "רע" או "טוב"

אין מושג כזה - "רע" או "טוב" והדברים לא יכולים להיבחן בערכים שכאלה. הערך היחיד, לעניות דעתי שקיים הוא אך ורק "מתאים" או "לא מתאים". בכלל, לא קיימים בעולם מושגים מוחלטים של "טוב" או "רע" בדיוק שאין ערך מוחלט ל"יפה" או "מכוער". האם סדיסט זה "טוב"? - תלוי את מי שואלים שהרי המזוכיסט יאמר שכן. האם רצח זה טוב או רע? מבחינת הרוצח הרי זה טוב. בזמנו שמעתי ראיון עם אדם שעובד כ...קברן לא עלינו והוא אמר פחות או יותר כך "... בזמן האחרון המצב בכי רע כי רוב המשפחות המבוגרות מאוד עזבו את הישוב ונותרו רק הצעירים ומספר הנפטרים ירד בצורה חדה..."" מעבר לכל זה צדקו אלה שהוסיפו שיש ערך גם למינון של הדברים... וגם אז הדבר יכול להיבחן רק בערך של "מתאים" או "לא מתאים". אז לסיכום נסכים שמתאים לנו שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה מצחיקה...

מתולתלת

New member
שיגרה???

תלוי איזו יש שגרה של כעס כתמיד כועסים השגרה רעה יש שיגרה של חברים צחוקים ודברים יפים אז השגרה טובה יש אישה שחיה בשיגרה של מכות קללות וכו...........אז שיגרה זה????? ויש אישה שהבעל תמיד מפנק תמיד תומך תמיד מפרגן וכו..........אז שיגר זה!!!!!!!!!!!!!!! לא תמיד זה ביטחון ונוחות

זה גם וגם.............

זה נכון כמו שאמרת שיש ביטחון לגבי מי מחכה בבית ומה לצפות ממנו, והמשפחתיות בחגים שמחממת את הלב. אבל בואי לא נשכח את שיגרת היומיום שרובנו נקלעים אליה:קמים בבוקר ולמי שיש עדיין מזל הולך לעבודה,במהלך היום מדברים עם בן/בת הזוג פעם או פעמיים חוזרים בערב קצת ילדים(תסלחו לי אני מדבר מניסיוני)אמבטיה וסיפור ואז מסדרים את בית המשוגעים יושבים מול הטלויזיה ואחרי 10 דקות מתפנים להירדמות טוטאלית או לחילופין החלפת רשמים עם בני זוגנו שאם במזל גדול מאוד לשנינו לא היה חרא של יום ויש לנו עוד כוח לדבר עליו אין לתאר את האושר כשמישהו בזוגיות שובר את השיגרה עם הפתעה חיובית למשל אישתי ,מסיבה לא מובנת עדיין,החליטה לקנות לי מתנה. היא סיפרה לי על כך בצהריים ואני כמו ילד קטן חיכיתי כל היום לראות מה היא קנתה לי. זה היה משהו רציני כנראה מנקיפות מצפון. אבל לא משנה זה חימם לי את הלב שבירת שיגרה פשוטה וקטנה זו יכולה לחולל נפלאות כך אני חושב בכל אופן

למעלה