שיגרה שיגרה שיגרה- מה לשבת?

שיגרה שיגרה שיגרה- מה לשבת?

בכח אני חוזרת ליומיום, לבית, לשיגרה של החיים, ה ח י י ם

אז ככה
כרגע בתנור שני חצילים נצלים- יטחנו לממחה חלק עם נענע, שום, טחינה, מיצלימון ומעט מרווה ומעט תרכיז תפוחים.
קדרה של תפוחי אדמה ובצלים קטנים שלמים- בתנור
מחבת ברזל עם בצל מוזהב, זוקיני בקוביות קטנות, תרמילי שעועית הילדה שחתכתי ורבעי עגבניות טריות, מלוא חופניים כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דקדק, שוקלת בסוף להוסיף חלב קוקוס, עוד לא סגורה על עצמי. קרי מדרס מלח פלפל שחור.

בשבת אנחנו מוזמנים ואני אמורה להביא את החלק הטבעוני- כמה מפתיע.
חושבת על קציצות מטוגנות משבבי סויה, שבבי תפוחי אדמה והרבה בצל עם מעט קמח חומוס להדביק והרבה כמון ומעט קינמון.
נראה.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
כרובית מבושלת

שעועית לבנה ואורז וסלט
הכרובית מאוד משביעה ועוזרת לי בדיאטה
אני אוכל אותה בין ארוחות
במשך השבוע אכלתי פול וחומוס ובסוף שבוע אני אוכל שעועית.
שבוע הבא אני אכין ממשך השבוע גם יום עדשים ירוקות
 

smaak

New member
השבוע השקעתי

אבל לא צילמתי. האירועים של הימים האחרונים וכמות הרשע באינטרנט הוציאו לי את החשק לצלם.

הכנסתי ירקות לתנור לאנטיפסטי שאנחנו אוכלים מהם כבר יומיים בכריכים של הבוקר (ואני עם באגט בצהריים, עם חומוס ושיפקה. יאמי).
שעועית צהובה שסופסוף מצאתי. המוכרת בחנות הירקות אמרה לי שהעונה של השעועית הצהובה קצרה מאוד. אידיתי בסיר אידוי, אחר כך הקפצתי קצת במחבת עם שום, מלח ופלפל,
הכנתי שוב את גירסת תפוחי האדמה המעולים בתבל בתנור. הפעם עם פפריקה מעושנת וזה כל כך הוסיף, יאמי בריבוע.
סלט של עגבניות, פלפלים אדומים וגרעיני דלעת שקליתי במחבת.
בשביל יאן פסטה בולונז מסייטן.
קציצות טופו וירקות שגם נכנסו לכריכים.

יש לי עוד במקרר סוג של שעועית, אבל לא שעועית ירוקה. זה נראה כמו משהו בין שעועית ירוקה לבין התרמילים המסריחים של עץ השיטה. משהו שטוח כזה. ראיתי בחנות הירקות והפירות, סביר להניח שהטעם יהיה דומה לשעועית ירוקה, אני מתכננת לאדות.
יש עוד קופסה עם גזרים בשלל צבעים שלא החלטתי מה לעשות איתה.
נראה לי שאצטרך לקפוץ לסופר כדי לקנות עוד אי אילו ירקות לסופשבוע. משהו שיהיה לי קל להכין, כי החום של הימים האחרונים משבית אותי, ובחום אוכלים פחות אוכל כבד.

אבל אצרף בכל זאת שתי תמונות של ריבת דובדבנים שהכנתי פרום סקראץ׳, אחרי שקיבלתי כמות גדולה שלהם מאחד הלקוחות.
 

smaak

New member
ביחד עם סוכר ומקל ווניל

שכמובן נפתח ותוכנו הוסף, אבל אני משאירה גם את המקל בשביל הטעם.
 

Gidi Shemer

New member
כואב, כואב הלב...

רקיחת מרקחות היה אחד התחביבים האהובים עלי בטרם חסתי על בריאותי.

נראה נפלא!
 

smaak

New member


 

ladybug6

New member
אתם נהדרים

אני בשביתת בישולים לאחרונה, מחוסר זמן/אנרגיה ושאר סיבות אני מסתפקת באוכל פשוט ובמקסימום מכינה לי סיר גדול של אורז עם עדשים או פסטה מבושלת ואוכלת את זה עם ירקות טריים/מאודים. שיא ההשקעה שלי לסופ"שׁ הזה יהיה הנבטה של עדשים שיהיה אפשר לצרף בקלות לסלט.
בשבוע האחרון התחלתי להנות מטופו נא מגורר גס בתוך הסלט. הוא סופג את הלימון והמלח והטעמים של הסלט ויש לו מרקם של גבינה, זה נחמד. ואני לא ממש אוהבת טעם של טופו, אבל ככה זה נחמד לי.
 

Ofericko

New member
גם אני בסוג של חוסר עשייה בתחום הקולינארי

והאינטרנטי בכלל בשבוע האחרון....
 

Gidi Shemer

New member
לא שבת, אבל טרי טרי

ישר מהגריל, כרובית, בצל, ברוקולי, ופורטבלו עם טחינה אדומה וקצת צנוברים מעל - הטחינה על בסיס הטחינה הגולמית תוצרת בית של ענת.
 

Gidi Shemer

New member
ואגב

התקלקלתי והצטרפתי לקהל מחזיקי הסמארטפון וזו ההודעה הראשונה ששלחתי ממנו. די סיוט הסיפור הזה.
 

smaak

New member
אני עוד לא

יש בי סוג של התנגדות פנימית מצד אחד,
מצד שני רצון להחזיק בסמארטפון.

בינתיים אני לא קונה כי יש לי דברים יותר מועילים להוציא עליהם כספים,
אבל ההגנות שלי מתחילות להתפורר..
 

יוספה 51

New member
הרצון לווטס-אפ ולוויז שברו אותי ולמען האמת

בצדק. אני מוקסמת מנפלאות שתי האפליקציות האלה והן שוות לי את השאר ...
 

vegetalien

New member
ברוך הבא למועדון.

אני מתבייש להודות שהתמכרתי (ותק של חצי שנה בסה"כ).
 
למעלה