שידה או ארון
?

מרב.

New member
שידה או ארון ../images/Emo2.gif?

טוב, נידונו כאן היום בעיות גדולות והרות גורל הרבה יותר משאלה טריוויאלית שכזו, אבל צריכה עיצות ודעות מאימהות מנוסות לאפרוחים שכבר גדלו. אנחנו עומדים בפני קניה (טוב, נו, לא התחלנו לברר אפילו , אבל גם זה יגיע) ומתלבטים האם לקנות שידה, שהיא שידת החתלה, או ארון. אני מצדדת בארון כיוון ששמעתי מהרבה שהשידה כבר לא רלוונטית לשם החתלה לאחר כמה חודשים כשהזאטוטים מתפרעים (ואני מוצאת תימוכין בהודעתה של מיכל של הדר) ולא ממש משתפים פעולה בשכיבה על הגב, וכן שהשידה הופכת קטנה לאיחסון לכל הבגדים. אבי מצדד בשידה, מכל הסיבות שבד"כ קונים- כי זה נוח להחתלה... אני חושבת על ארון ובשביל ההחתלה בחודשים הראשונים לקנות משטח החתלה שמתיישב על המיטה- ומאוד זקוקה לשמוע מהמנוסות והמנוסים מה באמת עדיף, בראיה של כמה חודשים קדימה מהשלב שאליו נגיע עוד מעט... תודה לכל טרוטות העיניים שיענו
מרב

אי אפשר גם וגם? ../images/Emo4.gif

לפני ששיר נולדה שאלנו זוג חברים שלא קנו שידה והם טענו שהם הסתדרו נהדר בלי שידה שסתם תופסת מקום בחדר. בסופו של דבר החלטנו לקנות ואני לא מצטערת על כך לרגע. אין כמו לחתל על שידה. הגובה נהדר ויש לך את הכל בהשג יד. כשהילדוד מחליט לחרבן לך בטיטול הנקי יש לך במקום עוד אחד וכשהוא משפריץ פיפי על כל הסביבה יש לך בגדים נקיים עבורו, שלא לדבר על כל המשחות, מגבונים, מסרק וכל מה שאת צריכה כדי לקשט את התכשיט. גם כעת, כששיר מתחילה להאבק ולהתהפך נח לי יותר להאבק איתה על השידה. יכול להיות שבשלב כלשהו זה יהיה בלתי אפשרי אבל כעת זה עדיין ניתן לביצוע. מצד שני - אין כמעט מקום אכסון בשידה. אצלינו השידה מספיקה לכל הבדגים שטובים כעת לשיר אבל צריך מקום אכסון לעוד המון דברים. מצעים, בגדים שכבר קטנים עליה, בגדים שעדיין גדולים עליה, מליון צעציעים שעדיין "גדולים עליה" וכו´ וכו´. לשם כך יש לנו ארון בחדר. הוא עדיין ריק ברובו אבל אני בטוחה שנמלא אותו יותר מהר ממה שאני חושבת.

מרב.

New member
אז זהו, שלא

יש לנו כבר ארון גדול בחדר, ארון שמשמש אותנו לאיחסון בגדי העונה שלא בשימוש, מצעים ובסיס המילואים שאבי פתח בבית
הוא גדול ומגיע כמעט עד התקרה. פינינו שם 2-3 מדפים (מבצע שעלה לי בהרבה אנרגיה, דרמות ודמעות
) אבל זה בטוח לא מספיק. אני מאמינה שיהיה לשידה שימוש גם בעוד שנה, אבל אני מנסה ליעל את הקניה ולחשוב יותר על הטווח הארוך, גם אם בקצר לא יהיה כ"כ נוח. מה, אי אפשר לחבר למיטה מלמעלה משטח החתלה ובסלסילה ליד (או במדף מעל המיטה) לשים תמיד כמה טיטולים נקיים, משחות ואביזרים שצריך להחתלה?

אז גם אנחנו קנינו לתומר גם שידה וגם

ארון אבל היה לנו מקום בחדר שלו לענין. בחדר אחר יש ארון בגדים גדול מאוד שלנו. אני חושבת ששידה זה דבר סופר נוח אבל כפי שאת אומרת יש לך בעית מקום... את תצטרכי לאחסן המון בגדים, גם כאלה שטובים עליו עכשיו, גם כאלו שכבר קטנים וגם עתידיים. את תצטרכי לאחסן ים של משחקים וצעצועים ובשביל כל זה הרי ברור ששידה לא מספיקה. מאיך שאת מתארת את הדברים עושה הרושם שאין ברירה אלא לקנות ארון. משטח החתלה על המיטה וסלסילה ליד נראה לי הרבה פחות נוח משידה (פחות יצב, יותר אראי וכד´) אבל אם אין ברירה אז אין ברירה...

מהניסיון העכשווי שלי - שידה למטרת

החתלה טובה רק ל8 חודשים הראשונים. אבל בהתחלה זה היה ממש נח בגלל הגובה, תבדקי אצל חברות אם נח לך להתכופף למצב החתלה על מיטת תינוק. לגבי איחסון ברור שארון עדיף, כבר עכשיו אין לי מקום בשידה. לגבי הסלסלה - פטנט נהדר, אני הצמדתי את זה למיטה ויש שם גם דברים להחתלה וגם דברים למיטה (בקבוק מים, מוצץ) ולכן לא צריך בכלל מדף מעל המיטה, במידה ותוותרי על שידה.

ועוד טיפ בנושא החתלה

אנחנו קנינו את הפחיתול היקר על מנת שלא יהיה ריח בחדר של הדר, אבל הפחיתול לא מקיים את הבטחתו והעברנו אותו לאחר כבוד למטבח ליד הפח הרגיל. לכן לא ממליצה להשקיע בפח יקר, אלא לקנות פח רגיל לחיתולי פיפי ואת החיתול של הקקי להשליך, עטוף בשקית לח הרגיל שאותו כדאי לרוקן מידי יום.....

לחברה שלי יש משטח החתלה על

המיטה. היא סופר מרוצה. היתה לה בעיה של מקום והיא העדיפה לקנות ארון. הבעיה במשטח היא שהבגדים רחוקים. אבל זה לא ממש נורא. הרי תמיד אפשר להניח הילד לרגע בתוך המיטה ולגשת להוציא בגדים מהארון. בקיצור נראה לי פיתרון טוב. היום בגללל ההשתוללויות של ארז אני מעדיפה לפעמים לחתל בתוך המיטה (וזה ממש לא נוח במיוחד כשכבר הורדנו אותה הכי למטה כי ארז כבר עומד). את רותם לא קשה לחתל על השידה. חברה אחרת שלי אמרה לי שהיא השתמשה בשידה להחתלה עד גיל שנתיים + .

החלטנו לרקוד על שתי החתונות

נרכשה שידה וגם ארון גם כיום, בגיל חצי שנה שיר מחותלת קבוע על השידה כמו גם מולבשת ומופשטת לכבוד האמבטיה או בבוקר צריך לזכור שאצלנו לגובה יש משקל (יצא מפגר...) ושיקולי הגב נלקחו גם בחשבון לי היה רעיון, שלא מימשנו. אם בונים ארון אצל נגר (זה מה שעשינו ויצא לא יקר וניצלנו כל סנטימטר קיר לרוחב ולגובה) אז ניתן לשלב את השידה כיחידה נשלפת מהארון ובעתיד השידה תשמש חלק אינטגרלי מהארון שידת החתלה תמיד יכולה לשמש בעתיד כארון צעצועים, ותמיד יש צעצועים עמוקים יותר מעומק סטנדרטי של ארון ליאור

גלי88

New member
גם אצלינו שניהם בשימוש

ארון יש לי בחדר עוד לפני שהן נולדו. כשעשינו מטבח וחדר ארונות עשינו גם ארון קיר לחדר ילדים. שידה קנינו ואני ממש לא מצטערת.נכון שאין מקום לכל הדברים ובחורף אפילו הבגדים של שתיהן לא נכנסות בה אבל בחודשים הראשונים ממש אי אפשר בלעדיה! היום אני לא מחליפה להן על השידה כי הן גדולות ומשתוללות אבל זה נוח לבגדים (שבקיץ נכנס כמעט הכל) ונוח מאוד בתור מקום למוצצים/בקבוק מים שהן רוצות בלילה. מומלץ בחום!

אני לא רואה איך אפשר לוותר על שידה

כשתינוק נולד השנה הראשונה היא אינסוף ולכן זה ממש ראיה לטווח רחוק, פשוט אי אפשר בלי שידה בחודשים הראשונים. בנוסף בשידה יש מספיק מקום לבגדים השמישים, בגדים מיותרים בטח יכנסו לשני המדפים שהצלחת לפנות בארון המילואים של אבי. כשזיו נולד הוא ישן אתנו בחדר והיה מקום רק לעריסה שלו, החלפתי אותו על המיטה הזוגית שלנו והגב כואב לי שוב רק מלחשוב על זה שלא לדבר על זה שהאביזרים לא היו בהשג יד ....אני ממליצה על שידה ולטווח רחוק כשהאפרוחון יוולד ואבא שלו יתאהב קשות (עם הזמן) הוא יסגור לאלתר את יחידת המילואים לטובת האפרוח, מבטיחה לך.

100 אחוז צודקת

לא האמנתי כמה בגדים מסרתי ק כדי לפנות מקום לאייל ובעיני שידה זה רהיט ללא תחליף

זה נורא תלוי גם בילד...

ענבל למשל, עד עכשיו אפשר לחתל אותה בשידה. היא משתוללת, מתהפכת וכו´ אבל כשנותנים לה משהו מעניין בידיים, אפשר בקלות לחתל. יש לי חברה שאת בנה בן השנה וחצי עדיין מחתלת בשידה. היא טוענת שבגלל שהשידה מוצמדת לפינה בחדר ויש שני קירות תומכים, יותר קל לשמור על הזאטוט. ראיה לטווח ארוך - עם תינוקות אין דבר כזה... כל חודש וחודש את צריכה למלא את הצרכים שלהם. הבגדים משתנים, הצעצועים משתנים, תחשבי שאת קונה מיטת תינוק לכמה זמן? שנתיים? אותו הדבר עם שידה. לגבי משטח שהוא על המיטה, מתישהו זה יפריע ולא יהיה מקום, או שהוא לא יהיה יציב מספיק. יש עוד שאלה, האם אתם חיים בבית שלכם, האם תחיו שם הרבה שנים? כי אנחנו לדוגמא, שוכרים דירה ועוד מעט עוברים לבית שלנו. אז בשנה הראשונה אנחנו מסתדרים עם שידה ו-2 כונניות ספרים שמשמשות כארון לענבל. הבגדים שטובים עליה בזמן נתון הם בשידה. כל מה שקטן אני מאחסנת בשקיות פלסטיק עם ריצ´ רץ (כאלה שבאים עם השמיכות והצעצועים ושמה במדפים. כנ"ל צעצועים, מה שכבר לא מתאים חוזר לאריזה המקורית שלו או לארגז. וכך יש לי מספיק מקום לדברים שצריך כרגע. בבית החדש אנחנו עושים לענבל ארון בחדרה שהוא רק בשבילה. מה שלא יהיה, שיהיה נוח. סליחה אם לא עזרתי ורק בלבלתי. רחל

מרב.

New member
קודם כל- תודה לכולם,

הייתי בטוחה שדווקא יהיו תומכים יותר לארון מאשר שידה- התבדיתי.
רחל, הבית הוא שלנו, אבל אנחנו מקוים להגשים את החלום הבורגני בעוד אי אילו שנים ולעבור לבית על פיסת ירוק מחוץ לעיר (משהו שקצת מתעכב..), כך שבהחלט יש טעם להשקיע. נראה לי שנצמצם עוד את הארון (אולי נוסיף מדפים אם יהיה צורך) ונלך על שידה.
גאיה- נראה לי שבסיס המילואים אצלינו בבית יסגר רק בעוד 10 שנים- כשאבי יגיע לגיל המופלג שממנו משתחררים ממילואים (42)
מיכל- תודה על הטיפ לגבי הפחיתול... נראה לי שזה משהו שבאמת אי אפשר להתנסות בו מראש ולדמיין את הריח
שוב תודה תודה תודה לכולם מתה כבר שהחדר שלו יהיה גמור! מרב

למעלה