שידור מהבית בבניין משותף

שידור מהבית בבניין משותף

שלום לכולם, חדש בפורום אז סיחה על חוסר המקצועיות. אני מעוניין לדעת האם ניתן לשדר בגלים קצרים UHF.VHF מדירה בבניין משותף? האם יש הגבלה למכשירים מסויימים או לעוצמת שידור מסויימת? האם נדרש רשיון כשלהו? מי אוכף את הרשיון? כמו כן, האם קיימת סכנה משידור זה? תודה על כל מידע.

mot264

New member
אין שום בעייה לשדר מבניניין משותף

אתה רק צריך: 1. חשמל מספיק כדי להפעיל את השידור 2. עזרה מאל קפונה (המפייה האמריקאית) 3. עזרה מהמפיה הסיציליינית אם יש לך את הסעיפים הנ"ל אז, אתה מסודר. מוט 264

4Z1PF

New member
משדרים וגם סקנרים

1. אין לשדר ואין להחזיק בציוד לשידור או לקליטה (סקנרים) אלא באישור משרד התקשורת. במילים אחרות - נדרש רישיון. 2. בהינתן רשיון על ידי המשרד תקבל את התדר, סוג האפנון, הספק שידור ועוד. 3.לרשיון עלות מסוימת. 4. סכנה משידור זה? תלוי בהספק. בהספקים סבירים אין כל סכנה.

תודה, ושאלה נוספת

אם יש לי שכן חובב רדיו שמשדר בבניין משותף, האם יש דרך לברר אם יש לו רשיון ועד כמה ההספק ברשיון (אם יש בכלל חיבור בין השניים) לפי שם או זיהוי משדר? נ.ב. השכן איננו מוכן לגלות אם יש לו רשיון.

עוז מ

New member
כעקרון חובב רדיו מורשה

יכול לשדר בהספקים של עד 1000-1500 וואט תלוי בתדרים ובתנאי שיש לו רישיון דרגה א', בתדרים מסויימים העוצמת השידור המותרת יורדת גם ל 250 ואט. כעקרון - חובב רדיו הפועל לפי תנאי הרישוי אינו מסכן את בריאות שכניו.

mot264

New member
משאלתך עולים דברים מעניינים

ברור מאד משאלתך שהינך מודאג מפעולת שכנך. כאזרח מן השורה אתה מורשה לפנות למשטרת ישראל הם הגורמים לעקיפת החוק. אם אתה מודאג שהשכן הוא שת"פ עם האוייב אז תפנה גם לשב"כ

zukik

New member
המשרד האחראי על השידורים הוא

משרד התקשורת אם אתה חושב שהוא חורג מגבולות הרשיון או שבכלל אין לו רשיון (ומפתיע שמי שיש לו רשיון אינו מוכן לגלות אם יש לו ) תתלונן למשרד התקשורת ותן להם לעשות את העבודה ..... אני רק מקווה שאתה לא עושה את זה מאיו סיבה לא אוביקטיוית כמו צרות עיין או ריב עם אותו שכן .....

mot264

New member
יש סכנה בשידור מבית משותף !!

הסכנה נובעת היא מצרות עין של אנשים שאין להם מידע וחצי מידע משידורים של פעימות בודדות והאזרחים מן המניין מיחסים לשידורים שכאלו לתחנות כוח של חברת החשמל הממוקמים בבית. כן, הסכנה הקיימת בבית משותף הוא בשכנות של אנשים בורי ארץ וחמומי מוח בנושא תקשורת דו סיטרית שהאנרגיה והקרינה הפוגעת בבני אדם שואפת לכמעט אפס.

zukik

New member
ישנה סיבה לכך

במקום שחברות הסלולר לא יחביאו את האנטנות שלהם בתוך דירות מושכרות שמאחורי תריסי המרפסת הסגורים נמצאות האנטנות או בתוך דודי השמש מהפלסטיק שהצינורות הנכנסים אליהם הן כבלי ההליאקס ...ועוד דוגמאות .... ( נשמע לך מוכר משהוא ?) אם הם היו מתנהלות בשקיפות אז גם לחובבי הרדיו לא היה נגרם סבל מיותר ..... אבל כדברי חז"ל מה שטיפש אחד עשה 1000 חכמים לא יתקנו ..... אך איפוא הימים שהיו מצלמים אנטנות על גג האוניברסיטה ..... או שהיו מפעילים קשרים אישים כדי לנסות להכניס חייל תמים שגילה את סודות הסלולר בארץ לכלא ....... או שהיו כותבים בפרסומת "רב גל קשר אישי פרטי וסודי " .....

היום אנשים מפחדים מיכול דבר

אולי יש בזה קרינה . גם כאשר אני מתקין צלחת יש בהרבה מקומות מיד מתחילים איתי להיתווכח אולי יש קרינה בצלחת אנשים מיד מפחדים ביכול דבר אלקטרוני אולי יש קרינה . לכן הבחור מפחד אולי יש קרינה . וכמובן שצלחת לוויין אין בה כלום מילבד פח דק

יש לכם קצת תמונות

של אתרי שידור? FM, TV, AM, DATA? מהתקופות הישנות יותר בישראל? כמו באוניברסיטה או אתרי שידור של בזק...

למעלה