שידרוג הרשת הבייתי. התייעצות בבחירה.

azaria

New member
שידרוג הרשת הבייתי. התייעצות בבחירה.

כיום יש לי פייברבוקס אליו מחובר בכבל קואקס ארוך דרך הקירות, עם מוקה בכל קצה - נתב עתיק TP-Link TL-WR1043ND שעליו התקנתי DD-WRT כל זה עבד בסדר עד לאחרונה. כעת התחילו בעיות של מהירות באיזור המכוסה על ידי ה WR1043. אפשר אולי להילחם ולשפר מעט, אבל אני מעדיף לנצל הזדמנות לשדרג. וכאן השאלות והייעוץ... שוקל לעבור מהוט לבזק או ספר סיב אופטי. לאור זה, אצטרך נתב ליד המודם, ועוד נקודת גישה בקצה הרחוק של הדירה. שני אלה יהיהו מחוברים בכבל (כבל רשת שאשחיל, או קואקס+מוקה) לאור כל זה - מה מומלץ? MESH? דווקא לא? WIFI-6 ? או שזה מיותר? איזו חברה? איזה דגם?

cheif

Member
מנהל
כמה הערות

1. אם אתה בהוט, גם אם בחבילת 100M, זה עדיף על מה שתקבל בבזק ששטאפת לתת 100M אבל בפועל לא מגיע ליותר מ-80% מזה. 2. השדרוג בהוט לחבילת 200M ממש לא יקר ואת זה בזק בכלל לא יכולה לתת. 3. ה-1043 עשה את שלו. 4. סיבים זה מעולה, רק תוודא שהגיעו אליך. יחד עם הסיב אתה מקבל נתב משולב של החברה והוא בדרך כלל עדיף בהרבה מה-1043. 5. אם אין לך כבלי רשת לנקודות הקצה בבית, אולי הגיע הזמן לכך. 6. WIFI גרסא 6 ממש מיותר אם אין לך ציוד קצה שתומך בכך. התמיכה בכך נדירה מאוד בציוד שהוא לא ממש מהשנה האחרונה.

azaria

New member
תודה צ'יף. סיב יהיה "בימים הקרובים" כבר כחודשיים.

לגבי הוט מול בזק, ידוע ומוכר. אני כבר שנים בעד שיטת תשלום דומה שיתת האספקה. (נותנים "עד" מאה? אז אני אשלם "עד" המחיר.
) &nbsp הגיע סיב לבניין. יש קופסא של פרטנר שמחוברת לסיב פיזי שמגיע מבחוץ. "בימים הקרובים" יחברו את זה למערכת שלהם ויפעילו את העסק. - כאמור כבר כחודשיים מאז "בימים הקרובים". - אבל, אם כבר קיים פיזית, אז אני מניח שבקרוב מאוד אכן יפעל. &nbsp כבלי רשת לנקודות הקצה - כמובן יש לאן שצריך, וקיימים צינורות השחלה מוכנים לכל מקום שאולי פעם יהיה צורך (וכבר השחלתי כמה, והופתעתי כמה קלה המלאכה כאשר יש חוט משיכה מוכן וסרטוני יוטיוב שמסבירים ומדגימים איך לחבר חוט כזה לכבל בצורה נכונה ויעילה). ומצד שני הכל עובר לwifi בימינו, והמון דברים ניידים צריכים רשת (סוף סוף מתחיל עידן ה Internet of Things לתפוס ברצינות) &nbsp לגבי WIFI6 - כפי שאפשר להבין מקיומו המבצעי של ה 1043 אצלי, אני לא מחליך חומרה כל שנה שנתיים. לכן אני כן משקיע בדבר הבא שעוד לא ממש תפס, כי במהלך החיים שלו אצלי זה יהפוך לסטדרד. למשל הסמארטפון הבא שלי (בעוד כשנתיים-שלוש) די בוודאות יתמוך WIFI6, ואולי יותר אם כבר יהיה עד אז. &nbsp המון תודה

למעלה