שידרוג מחשב

יובל21

New member
שידרוג מחשב

שלום יש לי פנטיום II-400 אני רוצה לשדרג לפנטיום III לוח האם תומך במעבד פנטיום III האם לאחר החלפת המעבד , עלי לפרמט את הדיסק או להחליף חומרה מסויימת ? נ.ב כדאי בכלל לשדרג לIII ? (לפנטיום 4 צריך מחשב חדש
)

kitt

New member
עדיף להשקיע ביותר זיכרון (זול יותר)

אם החלפת רק מעבד אין צורך בפירמוט.

יובל21

New member
הבעיה שהוספתי זיכרון ולא ראיתי שום

הבדל-שיפור בביצועים לכן אני שוקל להחליף את המעבד . יש לי 128 זיכרון , חלונות למשתמש רגיל יכולה להסתדר יופי עם 64 בלבד . מה קובע את המהירות במחשב הזיכרון או המעבד ?

zontar

New member
זה די אינדיוידואלי... תלוי מה...

תלוי מה צוור הבקבוק אצלך , יכול להיות שדווקא כרטיס המסך שלך חלש מאד ולכן הוא דורש המון משאבי מערכת מהמעבד ולכן אם תחליף מעבד אתה תראה שיפור אולם אם תחליף כרטיס מסך אתה תראה שיפור גדול פי כמה וכמה... לכן אמרתי שזה די קשור ברכיב האיטי ביותר שלך שעל פיו המחשב עובד. כמו כן כמובן שיכולה להיות בעית תוכנה. אם הדבר ממש קטסטרופלי רשום מפרט מלא של המחשב ונייעץ לך מה כדאי.

יובל21

New member
מפרט מלא של המחשב שלי

פנטיום II 400 M/B - 440BX CRUSADER ATX III דיסק קשיח ULTRA DAMA 8.4 כרטיס מסך AGP ATI 8 MB 3D כונן תקליטורים 50X כרטיס קול - 64 CREATIVE מודם - PCTEL 56600 זיכרון 128 SDRAM 133MHZ מחשב משנת אנטיוכוס אולי לא כדאי בכלל לשדרג
מה דעתכם ?

kitt

New member
כרטיס המסך ישן למשחקים החדשים,

כמו כן המודם הוא מודם חומרה שלוקח משאבי (ולא מעטים) מהמערכת.

יובל21

New member
מה ההבדל בין מודל חומרה לתוכנה ?

מאחר ואיני בקיא ברכיבים של מחשב אשמח לשמוע המלצה על מודם טוב , עכשיו אני מבין מי גוזל את משאבי המערכת אני רק מתחבר לרשת לאחר הפעלת המחשב כאמור משאבי המערכת צונחים ל64% בלבד . אגב בקשר לכרטיס המסך , אני לא משחק משחקים בכלל עברתי את הגיל
ד.א הלוח אם , אתה חושב שאפשר להכניס בו דיסק של 40 ג´יגה ?

kitt

New member
מודם תוכנה מבצע את כל החישובים

שלו ואת כל העבודה בעצם על המעבד של המחשב, בעוד מודם חומרה יש לו מעבד משלו לנושא. מודמי חומרה היום קצת יותר בעיה למצוא למרות שאפשר והם גם יותר יקרים (פונקציה של יותר רכיבים ויותר תכנות עליהם). בקשר ללוח, אתה צריך לחפש באתר היצרן עידכון לBIOS שתומך בדיסקים הגדולים מ32 ג´יגה.

יובל21

New member
תודה קיט , בקשר לעדכון הביוס.....

שמעתי שגם טכנאים מיומנים מסתבכים בזה , מה כל הרעש סביב עדכון ביוס ולמה זה כל כך מסובך ? לך יצא כבר לעדכן את הביוס ?

kitt

New member
לי יצא, הבעיה יכולה להיות אם

בזמן העידכון נתקע המחשב כי אז אין BIOS ובעצם המחשב "קצת" מת, גם זה לא מצב לחלוטין בלי פיתרון, אפשר להחליף את הצ´יפ עצמו אבל זה קצת מסבך את העניינים

zontar

New member
כמו שאמרו לך כרטיס המסך באמת חלש

חלש למשחקים החדשים לכן עליך להחליט האם אתה רוצה מחשב למשחקים או לעבודה מכיוון שרוב התוכנות הרגילות שעליהם עובדים(כולל התוכנות ה"כבדות") לא מגיעות לצריכת משאבים כמו משחקים , במידה ותחליט שאתה רוצה מחשב למשחקים עדיף לך לקנות מחשב חדש (ופה כבר יש ויכוח על איזה פלטפורמה ללכת ,amd או intel ) מכל הביקורות ששמעתי על p-4 אני ממש מסתייג מאופציה זו. אולם אם אתה מעוניין במחשב לא למטרת משחקים הייתי ממליץ על סלרון 800 עם לוח אם של אסוס (cuv4x) מערכת כזו תעלה לך ממש ממש זול ותפעל מאד מהר ואתה יכול אפילו להשאיר את כרטיס המסך שלך או להוסיף כמה שקלים ולקנות כרטיס חדש עם יותר זיכרון.

zebra

New member
שידרוג ל-פ3 לא בהכרח יותר זול

משידרוג ל-פ4 (מבוסס SDRAM) אם צריך להחליף גם לוח אם. אם אתה יכול לשדרג בלי להחליף לוח אז הצעה טובה היא דווקא לקנות סלרון. המעבדים החדשים של סלרון (תוצרת אינטל) הרבה יותר מהירים מפנטיום 2 והרבה יותר זולים מפנטיום 3.

יובל21

New member
לשדרג ל4 כבר לא כדאי אמרו לי ../images/Emo36.gif

כי כל המארז הוא שונה מפנטיום 2 ו3 אבל הבעיה אם אני אשדרג לפנטיום 3 (כי לוח האם שלי תומך) הוא כבר יהיה מיושן עוד כמה חודשים לא ? אז אולי כדאי לוותר על השידרוג ולחשוב לרכוש מחשב חדש....

zebra

New member
כל מחשב שתקנה או תשדרג

3 חודשים אחרי שתצא מהחנות כבר תגיד שוב שזה מיושן ואתה רוצה חדש.... אם אתה רוצה מחשב טוב לטווח ארוך אז תקח את הכי גבוה שיש עכשיו שזה פנטיום 4 במהירות 2 GHZ עם זיכרון 512 RDRAM או יותר .... כמובן שאתה לא צריך כזה דבר וזה יהיה ביזבוז משווע אבל לא נראה לי שבמחשבים אפשר להימנע משידרוגים לאורך זמן אלא אם תקנה את הטופ שבטופ שיחזיק כמה שנים בלי להוסיף אפילו בורג.

למעלה