שיהיה (בכל זאת) בהצלחה

שיהיה (בכל זאת) בהצלחה

במידה ותיכנסו, אנא זיכרו שאנחנו מאחוריכם! מבטיח (וכמוני רבים) להיות עם היד על הדופק בכל הקשור לפעילותכם. במידה ותצלח דרככם, אנא מכם, הפסיקו לנהוג כפי שנהגתם עד כה! אל תחששו להתייעץ לפני קבלת החלטות או קביעת עמדה. רבים וטובים ישמחו לסייע ולעזור. ישנם לא מעט מומחים בתחום זה בארץ. לדעתי, עצם הצבתכם כסמי-אויב באג'נדה הירוקה בארץ הוא בבחינת צרה שעליכם לפתור (בלעדי! אני לא אתמוך במי שמנסה למרוח אותי בתשובות לא ענייניות!!!) חוזר ומבקש, לכל מי ששמירת טבע ואיכה"ס קרובים לליבו. התעזרו בסבלנות! עניין של זמן עד שתקום מפלגה ירוקה אמיתית בארץ (או שיחול מהפך בהנהגת המפלגה). נכון להיום, עדיף להשאיר את מפלגת הירוקים בהרכבה הנוכחי בחוץ! החשש הגדול הוא שפאר ויסנר ידרש לתת דעתו בתחום מתחומי איכה"ס/ש"ט. מזכיר לכולם את אירוח "בכל העולם ישנם חתולים משוטטים". מצרף צילום של חתול עם שליו בפה... הנה קישור לתגובה על סיכום אירוחי טרום בחירות. מיותר לציין שוב את האכזבה העמוקה מראשי מפלגתכם. שיהיה בהצלחה, ואל תשכחו אותנו! אנחנו בכל מקרה לא נשכח אתכם.

bhr11

New member
אני מסכים אתך 100% בנושא החתולים

וגם לא מעריץ גדול של סלבריטאים למינם... אבל הצבעתי לירוקים - רק בדיקטטורה אין פשרות (וזה אם אתה הדיקטטור
) בדמוקרטיה בוחרים במי שקרוב ביותר לדעותיך. בכל אופן, כך או אחרת אני מקווה שאתה ועמיתיך תמצאו את הדרך לעבוד ביחד עם הירוקים, לטובת כולנו.

ar non

New member
הצילום שלך אינו מוכיח שהחתול הרג

א. ייתכן שהציפור מתה ממשהו אחר והחתול לקח אותה לאחר שמתה. ב. גם בטבע יש לא מעט חיות טורפות ואין הבדל בינן לבין חתולים. אז למה אותן לא תקרא להשמיד?

אר-נון, עזוב רגע חתולים

אגב, רק עכשיו שמתי לב שהגבת לי אתה, פעמיים... סיפור מין פולש אחר. לנאות הכיכר (צפון ערבה) הובאו יום בהיר אחד (לפני לא המון זמן), מס' פרחוני עורב אפור. הפרחונים הובאו ע"י חובב טבע ובע"ח, שלא הכיר את בעייתיות הנושא, ועשה זאת בתמימות. העורב האפור הוא מין יציב האופייני לאירופה עד מישור החוף של ישראל. הוא אינו מין מדברי, אם כי מסוגל לחיות "טוב" בקירבת מעונות אדם, גם באזורים צחיחים, תוך שהוא מסתמך על "תוצריו". העורב הוא מין פולש בעייתי מאוד. מין חכם חזק וסקרן (מזכיר מין של יונק מסויים...), בעל מבנה חברתי איתן, הגורם לדחיקה של אוכלוסיות מקומיות (מיני עופות המקננים בשטח). אוכלוסיית העורב האפור התייצבה כיום באזורי ישוב רבים בדרום (שדב"ו, מצפה רמון, ירוחם, דימונה), והיכן שהתייצבה גורמת כבר כיום לנזקים אקולוגיים גדולים- אם תרצה אשמח לפרט. למי פתרון?

יודע מה?../images/Emo98.gif קצת על עורבים ו"עלי"...

עורב חום עורף הוא מין טריטוריאלי, בעל מבנה חברתי מעניין. פרטים צעירים, בהגיעם לגיל שאפשר להתחיל, תופסים טריטוריה ושומרים עליה. כאשר אוכלוסיית העורבים מתפרצת (="מין מתפרץ"), מכל סיבה שלא תהיה (כאשר ההתפרצות באשמת האדם= מזבלות שאינן מטופלות בעיקר, הבעיה מקבלת מימדים "אחרים", בעיקר משום שאינה ברת פיתרון טבעי), נוצר מצב בו אותם "צעירים בגיל שאפשר להתחיל", אינם "מתמסדים", ומצטרפים ללהקות הנקראות בסלנג/ציניות פרחחים. אותם פרחחים, נוהגים לשבת על הברזלים בחוסר מעש ולהמנע מעיסוק בצרכים קיומיים, כיאה לחיות בר. התנהגות זו גורמת לתצפיות מעניינות. אשמח לפרט מעט מהן, הידועות לי/שלי. לפני כשנתיים, ננטש קו של עיט סלעים (aquila chrysaetos) בסמוך למחנה רמון. בסמוך לקן זה היתה פעילות ענפה של עורבים ח"ע אותו זמן, וככל הנראה התפרצות האוכלוסייה נגרמה כתוצאה מאי טיפול בתוצרי האדם (זבל). עיט סלעים הוא מין יציב המצוי בקונפליקט מתמיד עם העורבים. עורב ח"ע, להבדיל מעורב אפור הינו מין יציב וטבעי באזור זה. מה נדרש לעשות כאשר באשמתנו, גדלה אוכלוסיית העורבים, עד לכדי התפרצות? לטפל במזבלות? ללא ספק!!! במצב שנוצר עם גודל האוכלוסייה??

ar non

New member
עוד תוספת מעניינת

בפורום שלך קראו לחתול רוצח בפעולה. אבל בעוד החתול אם הוא טורף הוא טורף כדי להתקיים דווקא אתם קוראים לרצוח אותו סתם כך בלי שחייו יפגעו בחייכם. אז דווקא למי שיהרוג את החתול בכוונה תחילה יהיה נכון לקרוא רוצח

איש בפורום שלך לא קורא לרצוח

"רוצח" נקרא חתול הבית בציניות!! איש בפורום שלך ארנון (ש"ט), לא קורא לרצוח בע"ח. לצורך הדוגמא, רבים מגולשי אותו פורום חושבים לגבי "חוק המאכילים" מראשל"צ, כי אינו יותר מסימון V. הבעיה מתחילה כאשר השפעות האדם על הטבע הרסניות, ואז אין מנוס מלהתערב בניהול ממשקי של המערכת. שמירת טבע, אינה אלא צמד מילים שמשמעותו שמירה על התהליך הטבעי, ומתן אפשרות להתפתחות טבעית ללא השפעות חוץ. דומה למונח בר-קיימא, וגם כאן המשמעות היא (מבחינת האדם) מניעה מהתערבות וניסיון לשילוב עד כמה שניתן (רבים אגב, טוענים שכיום לא ניתן לשלב את האדם (המודרני) במערכות הטבעיות, וכך יש לעשות הפרדה מלאה. אדם והשפעותיו (חתולי בית משוטטים למשל) כאן, טבע שם). נושא דילול בע"ח (או רצח כפי שאתם אוהבים לומר), אינו אלא אמצעי שאיש לא נהנה לבצע, זאת למרות שאין מנוס מכך כיום. כאשר תכנס מפלגת "ירוקים" לכנסת, אני משוכנע שתיסלל הדרך לביצוע ממשק מקצועי-מדעי טוב ונכון. כולי תקווה שבמידה וייכנס ויסנר (חלילה) למשכן, ישכיל לשתף פעולה עם אנשי המקצוע והמדע, כפי שעושים כיום הח"כים הירוקים בכנסת. אישית, איני בעד "רצח" חתולים, אולם כאשר אין מנוס, אין ברירה! כמובן עדיף למצוא פטנט אחר למניעת צייד חיות בר ע"י החבר'ה האלה. כפי שכבר ציינתי, עוסקים בכך מירב המוחות. אם לאיש (או אישה) כאן רעיונות ישימים לפתרון הבעיה... כפי שכבר ציינתי, אפילו יום-טוב, לא נהנה לפסוק על "רצח"! אגב, אשמח לשמוע על רעיונות ישימים (אם לא כאן אז במסר). מבטיח להעביר זאת "למעלה" לניסוי. מזהיר מראש- מי שיציע, אזמינו דרומה לנסות זאת איתי!~~~ שיהיה ערב זח בינתיים...

אשתר1

New member
אין ברירה אלא לרצוח חתולים??../images/Emo190.gif

אעלק אנשי מקצוע, בוא ניקרא לילד בשמו והמינוח שלך אכן מדוייק רצח!!! האם חייה של חיית בר שווים יותר מערך מחיר חייו של חתול רחוב? האם הקדשת מחשבה שהידללות חיות הבר ,קשור באופו ישיר בבניה המואצת התיעוש והגבלת שטחי מחייתם לאיזורים קטנים הנכבשים מידי יום על ידי דחפורי אנשי הנדלן (האם אתה בניהם?) אז בלי בילבולי מוח והאחזות בסיסמאות אקולוגיות ומחקרים מגמתיים, "ממשק מדעי מקצועי"- איזו הגדרה מנופחת ,חח בדיחה טובה!!! אז יישר כוח למר ויסנר וצוותו,יישר כול לאמנת הירוקים!!

אלטרנטיבות

אשתר- אנא המליצי על פתרון פרקטי! אשמח לשמוע. הנה בינתיים צילום של עורב אפור ויונה. עורב אפור במחוזות מסויימים הוא חיית בר, וזו התנהגות טבעית בסה"כ! כאשר המין מתפרץ (במידה ובאשמתנו), הבעיה מקבלת כפי שציינתי מימדים אחרים. שוב- אמוציות הן חשובות. עם זאת, ברוב המקרים אינן פרקטיות. אין טעם להתחיל תחרות מי יותר אוהב בע"ח! איני מאמין שאני אוהב יותר וכנ"ל להיפך.

yoka333

New member
../images/Emo45.gifהצבעתי ושכנעתי לפחות אחד :>

מרגיש הקלה...

לא!

הראה לי חובב טבע שבעד השמדת בע"ח. אני כן בעד השמדת מינים פולשים!! אם תציע אלטרנטיבה ש"תבטל" מינים אלו ללא השמדתם, יותר מאשמח.

יער עד

New member
קוראים לזה מבצע עיקור חתולי רחוב!

לא הרעבה ולא הזנחה.... ובטח לא "הרדמה"!

סיסמה טובה אך לא פרקטית.

1. והיה וימצא לכך תקציב (בל נשכח את סדר העדיפויות הכלכלי בישראל, לצער כולנו!), לכידת כלל החתולים, או אחוז מכריע מהם היא בגדר משאלה בלבד, וגם אז, לאחר מבצע זה, תישאר כמות פרטים (מעוקרת) גדולה מאוד המשפיעה על המערכות האקולוגיות. 2. מוצאם "המודרני" של חתולים משוטטים רבים הוא שגרים של חתולים בעלי בית. מול אלה, צריך לחוקק חוק להגבלת המלטות (הומני? ריאלי? פרקטי??). 3. מבצע כזה לא יכול להיות חד-פעמי אלא מתמשך-קבוע, ומחייב ניטור קפדני על גודל האוכלוסיה. מדובר במבצע ארוך טווח, שבמציאות הישראלית דה-היום אינו ריאלי! כפי שציינתי, אשמח לטעות! נדמה לי שתוכנית ריאלית כזו יכול לתכנן ולבחון אדם העוסק בתחום מוניציפלי. אדם כמו סגן ראש עיריית ת"א (ויסנר), הבקיא בספרי התקציב- מאיפה לחתוך וכיצד להעביר לכאן תקציב. האם ל"ירוקים" תוכנית מגרה לנושא זה? מאירוחו של ויסנר בתפוז אני מבין שהבעיה האקולוגית לא מטרידה את מנוחתו במיוחד. לומר שאין כאן בעיה אקולוגית? אפשר!! גם אין זיהום בים ת"א והציפורים נודדות עכשיו בכלל לאפריקה ולא אירופה. אמרתי אמרתי... נו? נסה לקחת את הצעתך ולתרגמה לפסים מעשיים. אשמח לשמוע.

למעלה