יום נעים לכולנו,,../images/Emo176.gif../images/Emo96.gif
קטיפה ,,ה"פצת "אור" יפה ומרגש בשירך הקטן. תמשיכי לרגש אותנו.,,, שאלה - למי שמיתמצא- מה ההבדל בן ראומטולוג ופנימאי לחולי לופוס מה סוג ההיתמחות שלהם. ומדוע לא כל חולי הלופוס מטפלים רק אצל ראומטולוגים.? ויוי -~~כמעין המיתגבר~~~~
ויוי,ראומטולוג עשה התמחות ספציפית למחלות ראומטולוגיות שאלה מחלות שקשורות לפרקים,גידים ולפעמים גם לעצמות. פנימאי כשמו כך הוא מתמחה במחלות פנימיות.לדעתי, מאחר שלופוס לפעמים הוא רב מערכתי,עדיף להיות אצל פנימאי ואם יש תופעות ספציפיות הוא שולח ליעוץ לרופאים אחרים.הכי חשוב (שוב לפי דעתי האישית)שהכול יהיה מרוכז אצל רופא אחד!!! בברכה ריטה.
גם אני בדעה כזאת ,שעדיף להיות מתוחזקת ומחוזקת אצל רופא אחד. יש לי ראומטולוג ,, ואם הוא מיתמחה במחלות הכרוניות הקשורות לפרקים ולרקמות מה טוב. ולשאלה אישית ריטו/ש -אם אפשר, האם השייכות לכאן מרגיעה אותך מבחינה נפשית ,ביחס למחלתה של בתך? אני שואלת כי גם אני נימצאת בפורום ששיך למחלתו של בני ,ודיי מרותקת לשם. בת כמה בתך? שלך בתודה ויוי ~~כמעיין המיתגבר~~
לשאלתך למה לא כל הלופוסים מטופלים אצל ראומטולוג, אני לא יודעת ואני חושבת שהם צריכים להיות. מומחה פנימאי הוא בעצם רופא שתחום עיסוקו הוא כל המחלות בשילוב כמובן עם רופאים אחרים. לדוגמה במחלות זיהומיות כמו שחפת צריך לטפל מומחה למחלות זיהומות, בסרטן צריך לטפל אונקולוג וגם בלופוס צריך לטפל הראומטולוג. בגלל שלופוס היא מחלה מורכבת שיכולה לפגוע בכליות לדוגמה היא תדרוש מעורבות של נפרולוג לדוגמה. בכל אופן, אני חושבת שאפשר להמשיל את זה לדבר הבא :בלופוס הראומטולוג צריך להיות המנצח ( מאסטרו) ושאר הרופאים הנגנים :- D
תודה על ההסבר .שירה לה,, הלקוח מעולם המוסיקה והשירה ,ומן הסתם קשור לכתיבת שירים גם לשמך,,,,, מה את עושה פה ,, זובין מטה וצביקה פיק מחפשים אותך!. ~~~כמעיין המיתגבר ~~~~ ויוי.