שיהיה לכולנו בהצלחה בסופה

שיהיה לכולנו בהצלחה בסופה

תעדכנו מה קורה אצלכם.

עכשיו קראתי על היערכות לגבי חולים וקשישים ונראה לי חשוב לפרסם את זה גם כאן.
בתקווה שאף אחד לא יצטרך. אבל עדיף לרשום מראש את מספרי החירום, בעיקר באזורים המועדים.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/668/161.html?hp=1&cat=402&loc=1
זה הקטע הרלוונטי:

כחלק מהפקת הלקחים מהסופה אשתקד, חברת חשמל נערכה מבעוד מועד לסופה. במהלך כל השנה נעשו עבודות גיזום, חיזוק מערכת ההולכה, שטיפת קווים, לפני כחודש נערך תרגיל חורף רחב היקף שבחן תרחישי קיצון הכוללים סופה כמו שאנו צפויים לעבור. בירושלים נפתחו שלושה מוקדים לוגיסטיים מהם יצאו צוותי חברת החשמל לתיקון תקלות בזמינות גבוהה יותר כשאלו תוגברו במשאיות, במות הרמה וגנרטורים.

לקראת השלג שירד בירושלים, נערכת יד שרה לשרת חולים וקשישים הזקוקים לסיוע דחוף. כלקח מהסערה בשנה שעברה, הוקם ביד שרה חדר חרום והורחבו השירותים המיועדים לציבור הפונים. מערך צוותים מיוחד נערך לתרחישי חרום.

יד שרה תפעיל עשרות רכבים עם שרשראות מותאמות לנסיעה בשלג. המכוניות יסיעו אנשים הרתוקים לכיסאות גלגלים ומתקשים בתנועה לטיפולים רפואיים דחופים כמו חולי דיאליזה ומטופלים במחלקת אונקולוגיה. רכבים נוספים מיועדים לתיקון מחוללי חמצן ולאספקת בלוני חמצן וציוד רפואי דחוף לבתיהם של חולים. גם נהגי X 4 4 מתנדבים נקראו להגיע ויתגברו את מערך ההיסעים של יד שרה.

לראשונה תופעל "תחנה חמה" בבית יד שרה ממנה יוסעו בהֶסֵּעית ("שאטל") חולים ובני משפחותיהם לבית החולים "הדסה עין כרם" ובחזרה. בכך מקווים לצמצם את הפקקים הנוצרים בכל שלג בכביש הצר בדרך לבית החולים ולאפשר הגעה מהירה ונוחה יותר לבית החולים וממנו.

על מנת להאיץ זמן תגובה לפניות סיוע מחולים, קשישים ונפגעי תאונות החלקה, מועברים 700 זוגות קביים, ו-400 בלוני חמצן אל 25 סניפי יד שרה בבתי החולים, בשכונות הבירה וביישובי יהודה. הסניפים יתוגברו במתנדבים שיספקו את הציוד לבתי הלקוחות במהירות.

מספר הטלפון לזקוקים להסעה ולעזרה דחופה: 6444* מכל טלפון קווי וסלולרי. חולים שנקבעו להם תורים לימים רביעי וחמישי יכולים כבר להתקשר ולהזמין נסיעה. כך יוכלו חולים המתקשים בנשימה לקבל חמצן במהירות רבה.

עקב מזג האוויר הקשה תפעיל עמותת "לב נעמי" מבצע של "תרופות עד הבית", במסגרתו תדאג להביא לקשישים וחולים שאינם יכולים לצאת מהבית בזמן הסערה את תרופותיהם, לבתיהם.

המתנדבים יגיעו לאסוף את המרשם מבית הקשישים ויביאו עבורם את התרופות במטרה לחסוך להם את הנטל ואת הסכנות בגין יציאה החוצה במזג אוויר קיצוני. קשישים ומוגבלים הזקוקים לשירות "תרופות עד הבית" ובעלי רכבים המעוניינים להתנדב מוזמנים ליצור קשר עם מוקד לב נעמי בטלפון 03-6771111

Sigal H

New member
חשוב ביותר!

גם אני נערכתי עם טיפול מונע משבר קור, יותר קנביס לתגבור, גנרטור, והיה רגע קשה בשיא הברקים כשהתריס שלי נתקע באמצע (סכנה רצינית לאפי') אבל למרבה המזל קצת ניקוי מסילות עשה את העבודה.
&nbsp
חוץ מזה המרזב שלי קפא בצורה חיננית והגינה לבנה מברד, חיוכים שכמותם. וכל כך כל כך קרררר

&nbsp
מה איתכם?

bimbo15

New member
יבורכו העושים במלאכת ההתנדבות. ממש עבודה

קדושה

למעלה