שיוויוניים? לא, לא ממש...

שיוויוניים? לא, לא ממש... הנושא הזה מיועד לכולם, לא רק למשתתפי הפורום וחברי התנועה, אבל אני מעבירה אותו דווקא כאן פשוט כביקורת: אז ככה: 24,000 ₪ ביום (!!!!!) מרוויח עמרם סיון, יושב ראש בנק הפועלים (או משהו כזה); המדינה משלמת את שירותי הבריאות המלאים של כ-300 חברי כנסת לשעבר (לשעבר עוד??), החל מאנטיביוטיקה ועד ההליכים הכי יקרים (אפשר לחשוב שלפוליטיקאים חסר כסף...); 20 אנשים מתו, מאז תחילת החורף הזה (זה חורף זה? וגם אם כן – כמה זמן כבר? חודש? אולי...) - מקור. יום רביעי 26 בדצמבר, עוד מעט נסגרת שנת 2001. היה לנו היום שיעור מילוי מקום, במקום שיעור של"ח. אני לא בטוחה כמה זמן לא הקשבתי לחדשות... שבוע וחצי-שבועיים, לערך. אפיו את הדקה וחצי בגלגל"צ אני משתיקה. אז גיליתי, כשהמורה התחילה לדבר איתנו על זכויות האזרח (לאכול, למשל?), מה שעבר על המדינה בימים האחרונים. כשזה בא בבום כזה זה כנראה הרבה יותר מכעיס... והביקורת שלי עוברת בעיקר כאן, בגלל שאנחנו התנועה הסוציאליסטית, אנחנו האיחוד של התנועה הקומוניסטית ותנועת הפועלים, ואנחנו לא עושים כלום. תנועת הנוער העובד והלומד מזוהה עם הפועלים, ובבנק שלנו איזה כלומניק עם עניבה מרוויח 24,000 שקל ליום??? זה מטורף!!!!! אני לא מבינה את זה, זה פשוט בלתי נתפס! איך זה שבנאדם שיושב מאחורי שולחן ומסתבר שלא עושה כלום בשביל אף אחד מרוויח מה שפועל פשוט עושה בחצי שנה??? איך זה שחליפה יכול תוך יומיים לקנות רכב קטן (למרות שסביר להניח שהעבודה בכלל מספקת לו רכב), תוך שבוע וחצי רולס רויס (ובטח גם איזה 2 פלאפונים...), ותוך חודש לקנות בית ברמת אביב? ועוד יישאר לו כל כך הרבה כסף! ואין לו בעיות עם החשבונות, והילדים שלו קונים רק בגדים מחו"ל, ואשתו ישנה על מיטת זהב??? (ובזמן הזה הבנק סומהפסדים, עובדים מפוטרים, ועוד ועוד אנשים נקלעים למעגל האבטלה). באתר התנועה פורסם קטע קצר המספר כמה זמן צריך לעבוד מנהל בכיר (כזה שהמזכירה שלו עושה את כל העבודה...), לעומת כמה זמן צריך לעבוד פועל, על מנת לקנות את המוצרים הכי בסיסיים. ומה משם?? בינתיים, התנועה מזוהה עם תנועה שיושב ראש הבנק שלה יכול לקנות אותה!!! 300 חברי כנסת לשעבר חיים את החיים שלהם בלי דאגות, כי להם א ממש איכפת מה קורה לעולם – בסה"כ כי גם אם נשותיהם (או בעליהן?) ייפגעו חס וחלילה בפיגוע ויושחת להן הפרצוף, הממשלה תממן ניתוח מתקן... וזה שיש אנשים שמתים מקור כי אין להם בית אז מן הסתם גם אין להם ביטוח בריאות זה לא קשור?? תסתכלו על החורף המדומה הזה, גשם בקושי יורד כאן, מים אין לנו, הטמפרטורות לא יורדות כל כך הרבה, וזה גם לא נמשך יותר מידי זמן – ככה זה לכם, האנשים שיש להם גישה לאינטרנט, אילה שיש להם מזגן ואח מחמם ותנורים ומפזרי חום בבית, ומספיק כסף לכפפות ולבוש הוגן... ותחשבו שמהקור-לא קור הזה אנשים מתים! הם עד כדי כך חסרי אמצעים!!! ואיך זה שדתיים מקבלים מיליוני שקלים לתקציבי חינוך כשהם בעצם לומדים שעתיים ספורט, שעתיים מת´ ושבוע שלם של לימודי תנ"ך?? ומורים במגזר החילוני, אחראי חינוך, מקבלים שכר כל כך נמוך שהם לא גומרים את החודש... אנשים שמקדישים את החיים שלהם לדאוג שאנחנו נצא עם השכלה נאותה, שאנחנו נדע לוגיתרמים ואומניות, שמטפלים (או, אמורים לטפל... אבל איך אפשר לבוא בטענות לאנשים שכבר התייאשו?!) בנו וגם בבעיתיים, שנשארים בביה"ס עד שעות מאוד מאוחרות, שדואגים שנצא מפה בני אדם, צריכים להשיג עבודות שניות ולשבות כל 1 בספטמבר. ובנוסף צריך לדאוג למחשבים ולחשמל ולשיפוץ בתי הספר והמוסדות החינוכיים ולניקיון ולחוברות ולכל המותרות הקטנות שיש בבי"ס שפשוט לא שמים לב אליהן... (מישהו מעוניין לפתוח את נושא קריית שמונה והנישה???) ועדיין, משרדי כל השרים משופצים כמעט כל קדנציה (וכידוע, עם ישראל הפכפך ואבוד...) ונשות הפוליטיקאים טסות לחו"ל באופן קבוע ורצוף... 2 סיפורים אותם סיפרה אותה מורה מחליפה, כאילה שקרו בביה"ס שלי, ליד הבית שלי, לאנשים שבאותה קלות יכלו להיות אני, בתמצות: המורה ראתה תלמידה שלה יושבת שקור בתקופה האחרונה, בבי"ס, מבכה את עצמה. לרגליה סנדלים פשוטים עם רצועה, ובכלל אינה לבושה מספיק. "מה קרה?" אז אותה ילדה אמרה שאיבדה את נעליה, ואין באפשרותה לרכוש חדשות. כפות רגליה קפאו לגמרי והיא הייתה צריכה לחזור הבייתה. ומקרה שסופר לה על ידי מורה אחרת, אשר שמה לב שאחד מתלמידיה מביא לבי"ס 2 פרוסות לחם ריקות ואוכל אותן בתור סנדוויץ´ (אפשר לצחוק ולהגיד שלאבד נעליים או שלאכול 2 פרוסות לחם מוצמדות זה נורא מטומטם, אבל עובדה שזה פשוט לא עובד ככה...). המורה כבר חשבה בכיוון בולימיה או אנורקסיה. כשפגשה את הוריו של הילד סיפרה לה האם, שבגלל המצב הכלכלי הקשה בבית, הוחלט לצמצם וכדי לא לקנות מצרכים רבים מידי, למרוח על הלחם ממרחים (בסיסיים! כמו גבינה או מרגרינה, שלא לדבר על דברים כמו שוקולד!) רק בארוחה אחת ביום, רק בארוחת ערב, וחוץ מזה לא. והפואנטה: אילה האנשים שהתנועה הכביכול שיוויונית שלנו אינה פתוחה בפניהם! אנחנו מדברים בפורום על כמה שהצופים אליטות ולנו יש קינים בשכונות מצוקה ואנחנו מסבסדים ואנחנו תורמים לקהילה – ובזמן שאנחנו מדברים, ילדים אחרים שהיו רוצים, אינם יכולים לצאת למפעלי תנועה, כי לא מקבלים סיבסוד תמיד, כי גם כשכן זה לוקח הרבה זמן והסבסוד אינו כל כך גדול, כי זה מביך לבקש בכלל סבסוד, כי פשוט אין להם כסף לזה... ובינתיים אנחנו מפגינים ואנחנו מעבירים ביקורת ואנחנו מורדים ואנחנו "נלחמים למען הפועלים ולמען העתיד", אבל לא באמת... אם מישהו מכיר את פסח האוספטר שיגיד לו לפתוח עיתון, או את האתר שלו... נ.ב. – העובדה שלבני המושבים מותר לקנות מוכיחה את העניין שהתנועה שלנו מאבדת את עצמה. אז נכון, אליטיסטים הם אליטיסטים – אבל כל העניין הוא העיקרון ש-לא-קונים! אף חד, הרי גם בקינים הפחות מפוארים, לרוב החניכים, אני מאמינה (אחרת הם לא היו באותם טיולים שדליי האמצעים נאלצים לפספס), יש את האפשרות לקנות בקבוק קולה... זה עיקרון שצריך לעבוד עליו – כי הוא לא מיושם כראוי, כל עוד יש מגזר בתנועה – גם אם הוא מגזר עשיר – חייב לקיים את החוק הזה. וא איכפת לי כמה כסף יש לבני המושבים... להם נורא קל, נכון? - להם תגידו לעלות ולהגשים...

תתעוררו (החברה ה"זקנים" של התנועה) אני מסכים כמעט עם כל מלה הגיע הזמן שהנהלים הבכירים יקצצו משכרם ואני לא מדבר על קיצוץ לשכר הממוצע אבל אפילו מ2400 ש"ח אפשר לרדת לרמה של 12000 ש"ח וזו עדיין תהיה משכורת נאה ואפילו טובה מאוד ובכסף שנחסך אפשר לממן משכורת לעוד 2 עובדים עם משכורת טובה או להוסיף לעובדי שכר המינמום. אבל חיבים להבין ש300 הח"כים לשעבר זכאים כמו כל עובד מדינה לפנסיה את זה המורה שלך לא הזכירה ובגלל שמשכורת הח"כים גבוהה ( אולי יותר מידי) בהתאם לעבודתם ולכן הם רשאים לקבלת פנסייה היא בטח לא אמרה לך שכל ח"כ מגבל פנסיה בגובה שיתאים למספר השנים שבהם היא פעיל פוליטת מטעם המדינה (ח"כ שגריר שר סגן שר וכו´) ואני בעיקר מסכים איתךעל כך שפסח צריך לפתוח עיתון אין כסף איך אפשר לקחת 400 שקל על טיול בתקופה כזו ו1000$ בבשביל המסע לפולין ועוד מיודע כמה עבור כל הפעיוליות שיהיו רפסודיה הסמינר בפסח ועוד וזה לשכבת מעפילים תפסיקו להגזים במחירים כי זה ברור שלא כל הכסף שמשלמים הולך רק לטיול אבל לא מדברי םעל זה כי אני לא מאמינן שהרבה הורים "ישמחו" לשלם לכל שאר הגופים שחיים מהכסף הזה ראבק תפתחו עיתון!!!!!!!!!!!!!!!!! עלו והגשימו

תגובה לאושרה ולעפר לעופרה - אנחנו לא תנועה קומוניסטית אף על פי שאני וחלק מהתנועה מסכימים עם כמה מהאידאולוגיה הקומוניסטית אנחנו תנועה סוציאלסטית. ומנסיון אין אחד שלא יוצא לפעילות תנועתית(טיול,סמינר,פולין וכו´) בגלל שאין לו כסף ומי שלא מבקש סיבסוד כי לא נעים לו זה בעיה!!! אבל הוא צריך לדעת כשהוא יבקש הוא יקבל ושילחם על זה ובני המושבים שלי,עיקרונית יש יותר בעיות איתם מאשר זה שהם לא מקבלית את הנורמות שלנו. וכן זה נורמה מסויימת זה לא חוק שנקבע סתם אלא נורמת שנגזרת מהאידאולוגיה שלנו כמו שיש את הנורמה עכשיו לא לקנות במקדונלדס משהו שלא היה פעם בתנועה ונכנס עם השנים האחים הגדולים שהיו בתנועה ויצאו ליולים קנו בזמן התנועה אבל אם הזמן זה נכנס מתוך חשיבה מהותית על כלל החניכים אני מאמין שזה יקרה גם אם בני המושבים (הבעיה האישית שלי איתם זה שישנם מושבים כמו סלעית ועוד.. שהם מעבר לקו הירוק ומיושבים באזורי מחלוקת) ואנחנו כן תנועה שווינית גם מעשית וגם רעיונית נכון שרוב התנועה בא ממקומות בעלי כסף אך יש לנו הרבה מאוד מקומות שזה לא ככה וואנחנו (שאנחנו זה התנועה) מנסים ומגבירים את הפעילות שלנו בשכונות האלו ראי דוגמא את "המחדשים" זה פרוייקט של שכבת ר"ד ור"ב בתנועת הבוגרים שלקחו על עצמם הדרכה פעם או פעמיים בשבוע אצל נערים מנותקים (נערים אשר נפלטו ממערכת החינוך) ולעפר אני מבטיח לך ששום אגורה ממה שאתה משלם לא הולך לאיש זה או אחר והטיול הזה עלה 400 שקל בגלל שהעלויות שלו הם כאלה לישון 4 ימים בשטח עולים הרבה תבדוק את זה אם פעם יצא לך לארגן טיול לבד שאתה צריך להתחשב באוכל,מאבטחים,אוטובסים, ביטוח וסיבסודים תאמין לי שאם תעשה חשבון תגיע לסכומים הרבה יותר גדולים והמסע לפולין עולה ככה כי הוא כזה זה טיסה הלוך חזור ומלונות ואוטובוסים ואבטחה ואוכל ככה שזה יוצא הרבה בברכת "עלו והגשימו" אלדר שגיא קן כפ"ס חדש מחוז שרון גרעין רועה

דרור....

New member
התמימות הכי יפה שיש.. כשקראתי את ההודעה שלך.. כולה! הלב שלי החסיר פעימה.. כל הכתוב שם.. למעט הנושא של החרדים בנוגע לחינוך (ישיבות וחוסר שירות בצבא זה נושא אחר אבל חינוך אין מילותיך צודקות!) אקיצר את צודקת במאה אחוז.. אבל.. לצערי העולם הישראלי הופך מרגע לרגע יותר מודרני.. מאבד מהתמימות שלו כשהתחיל את צעדיו ונהפך לאמריקה. אנו בני הנוער במיוחד בסיום התיכון נמצאים במכבש ענק שבו אנו אמורים להשקיע את כל הכוח הנפשי שיש לנו ועוד קצת בהוצאת ציונים וקביעת עתידנו. עצם זאת שאנו משתתפים במירוץ הזה נותן למדינה לגיטמציה להמשיך במעשיה כי אנו מתחרים אחד נגד השני. החזק שורד. מה לעשות.. אפילו בזמן שאנו מדברים אני מתכונן ל4!!! מבחנים שיש לי שבוע הבא.. בקיצור.. כדי לתת את חותמנו אנחנו צריכים להשבית את כל המחזור שלנו! שכל המחזורים בתנועה מי´-יב´ לא יגשו לבחינות בגרות! שנפגין! (רעיון לא ראלי כמובן אבל הפתרון היחיד שיש או להשתתף במירוץ הזה ולהגיע כמה שיותר רחוק..) עלו והגשימו אשליות שנגוזו בלי שנשים לב..

עופרה??? ערס... א. עפר- כתבתי את ההודעה הזאת כשממש כעסתי... ב. לזה מגרעין רועה - אני יודעת שאנחנו לא קומונסטים, אני יודעת שאנחנו עושים מלא דברים טובים למען הקהילה, ואני באמת אוהבת את התנועה (אני פה, לא?) ואני כאן בגלל הערכים ובגלל הכיף. אבל... אי אפשר ככה! איזה מין חוסר הבנה זה להגיד שמי שמתבייש לבקש סיבסוד זאת בעיה שלו?? ולא כולם מקבלים סיבסוד וזאת עובדה - ולדעתי אף אחד לא צריך להילחם כל כך הרבה בשביל לקבל סיבסוד! כן, זאת אחריות (וכנראה מלחמה) של המבקש, אבל יש גבול לכמה שהוא יכול לבקש ולבקש... ג. אני לא כזאת תמימה! (וזה לא נאמר בכעס, להיפך - אני יכולה גם להודות לך על משהו שכרגע נתפס כמחמאה). ד. גם ציונים וגם מלחמות אישיות (כשהן באמת למטרות הנכונות...) חשובים.... אבל צריך ללמוד להתאזן איפשהו באמצע! אי אפשר ללמוד כשהראש שלך עסוק בכל מה שיכולת לעסות למען המטרה שלך, ולא עשית... מצד שני, כמובן שאי אפשר רק לחיות את האידיאולוגיות שלך. ה. ונחזור לגרעין רועה (שיצא בין השאר מקן זכרון, נכון?) - חייבים להוזיל מחירים, גם אם זה אומר להוריד צ´ופרים למיניהם או לשכור אוטובוסים מחברות אחרות או לא יודעת מה... אל דאגה, הייתי היום במועצת מחוז (פעם ראשונה, וזה בכלל לא מה שחשבתי שזה...), ויש מזכירות תנועה בינואר, שם כבר נברר למה הכל הולך בדיוק...

נעמה ע.

New member
לפני שמדברים על דתיים... כדאי לבדוק קצת עובדות, ולא להמציא סתם. אני דתיה ולומדת בבית ספר דתי (ליתר דיוק, אולפנה- שזה חט"ב + תיכון לבנות בלבד, ברמה דתית גבוהה). קודם כל, הגיע הזמן שתתחילו להבדיל בין חרדים לבין דתיים-לאומיים.אנחנו (דתיים-לאומיים) ועוד איך משרתים בצבא (ורובנו ביחידות קרביות) ותורמים למדינה. והנה ציטוט שהרגיז אותי מההודעה שלך: "ואיך זה שדתיים מקבלים מיליוני שקלים לתקציבי חינוך כשהם בעצם לומדים שעתיים ספורט, שעתיים מת´ ושבוע שלם של לימודי תנ"ך?? " מפה ועד לאמת, המרחק גדול. אנחנו לא לומדים שבוע שלם תנ"ך. את יודעת מה, הלוואי שהיה זמן, אבל אני יכולה לומר שרוב השבוע תפוס ע"י ספרות, היסטוריה, מתמטיקה, אנגלית, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, תקשורת, ארץ-ישראל (יש מקצוע כזה), דרמה, לשון, פסיכולוגיה-סוציולגיה... אני חושבת שקלטתם את הרעיון. אז כן, לומדים הרבה מקצועות קודש- אבל זה לא על חשבון הלימודים הרגילים. אנחנו פשוט לומדים כל יום עד מאוחר, מרצוננו ובחירתנו החופשיים. וחבל על הזלזול והדעות הקדומות. זה לא תורם לאף אחד. ובטח שלא לשוויון המקודש שלכם.

לאושרה אני מצטער על כל הפעמים שקראתי לך פקצה מטומטמת. עכשיו קראתי את ההודעה ובדקתי אם זאת באמת אושרה שאני מכיר. אני מצטער פשוט תמיד עיצבנת אותי אבל...(ונחזור לתגובה שלי להודעה) אני ממש מסכים עם רוב מה שכתבת זה ממש נכון. ואין לי כוח לכתוב את כל מה שרציתי כי כבר מאוחר אני יכתוב מחר!

noam2

New member
מה הבעיה עם בני המושבים? מה אלה כל השטויות על קניות מכירות ומסחר בכלליות בבני-המושבים, על איזה חוסר נאמנות של בני-המושבים או משהו כזה, כל פעם שעוצרים במקדונלדס או משהו כזה ומשתדלים שלא אלא רק אם הנסיעה היא כמה שעות, בודקים שלכולם יש כסף או שמלווים למי שאין לו. החטב"מ, חטיבת בני המושבים, היא חלק מהנוע"ל בדיוק כמו המגזר החינוכי\קיבוצי, ומאמינה באותם ערכים, הגשמה עצמית, חולצה כחולה, שרוך אדום, וכל דבר. ומי שמכם שרוצה לדעת מה זה באמת חטיבת בני-המושבים, תיכנסו לאתר המצורף. עלו והגשימו, כי זה מה שגרעינים של החטב"מ עושים, בין היתר גם מקימים מושב, באר מילכה. נועם, מש"צ, (מנחה שכבה צעירה), מושב משמר השבעה, מועצה אזורית חבל מודיעין.

comrade shay

New member
צדק חברתי בישראל! קפיט´-סוציאליזם אני שי מ"השומר הצעיר" ומ"מאבק סוציאליסטי". אושרה אל דאגה בנק הפועלים לא שייך לנוער העובד וגם לא להסתדרות הוא הופרט בזמן נתניהו עובדים רבים "יועלו" כלומר נאלצו ללכת הביתה בגלל הפרטה זו. השוק החופשי המכונה הקפיטליזם הוא שאחראי לעוולות שתיארת ולא עמירם סיון או ביל גייטס כמו שנאמר גם אם אלה יחלקו את משכורותיהם בין כל הרעבים הרעבים עדיין לא יהיו שבעים כיוון שמספרם גדול בהרבה מהכסף של בעלי ההון! איך זה קורה ? למעשה היום לא מייצרים למטרת האכלת הרעבים דיור חסרי הבית...כלומר למטרת הצרכים והרצונות החברתיים אלא למטרת רווח לכן בונים וילות כשיש עניים שישנים ברחוב וילות אלו כמובן נשארות ריקות כי לאנשים אין מספיק כסף לקנות אות. בעל מפעל מרויח את ערך המוצר שהוא מוכר (כלומר העובדים מייצרים המהנדסים מתכננים והפרסומאים והמוכרים מוכרים) מכיון שהם לא מייצרים מספיק כפי יכולתו של העולם אז הם לא מרויחים מספיק כדי לענות על הצרכים של כולם. אבל נניח שאנחנו מחלקים את הכסף שלו בין כולם איך הוא יקים מפעלים חדשים ויפתח עוד איך הוא יחזיק את המפעל שלו ולא יפטר עובדים? הוא לא יוכל לעשות זאת. מה שצריך לעשות הוא לנהל את החברה באופן סוציאליסטי! כלומר להעביר את אמצעי הייצור(המפעלים,החברות הגדולות,הבנקים) לידיים ציבוריות ולנהל ולשלוט בייצור באופן דמוקרטי ע"י ועדי עובדים, מנהיגות עובדים נבחרת... ובנוסף לייצר לפי הצורך האנושי. התשלום לכל עובד יהיה ע"פ מה שהוא מייצר פחות או יותר כלומר ללא הניצול של המעביד שכיום מנצל את עובדיו ומשלם להם פחות ממה שהם מייצרים. כך נוכל לבנות חברה צודקת באמת זהו סוציאליזם! ודאי אתם חושבים "אבל סוציאליזם זה שיתופיות זה לחיות בקומונה" שיתופיות היא אחד ממאפיני הסוציאליזם אך כשמדובר על חברה סוצ´ מדובר על ניהול אמצעי הייצור ע"י העובדים ולמענם. שמחתי לראות שיש לכם פורום רציני. אם אתם רוצים לשמוע עוד אז צרו קשר עם "מאבק סוציאליסטי"WWW.MAAVAK.ORG.IL דרך אגב ראיתם את ממון של יום שלישי כבוד! אפיךו ציטטו אותי: "תחת הקפיטליזםלא ניתן להשיג צדק חברתי אמיתי שמשמעו שחרור האנשים מהדיכוי הכלכלי,חברתי,תרבותי,סביבתי," רק בחברה סוציאליסטית! דרך אגב מי שכן שייך לנוע"ל הוא אמיר פרץ שאתם תומכים בו. עוד מעט יש בחירות להסתדרות תנצלו את זכות הבחירה והכוח שלכם נגדו! מי ישמע שנציגי עובדים יישבו בממשלה של המיליונרים שמפריטה ומקצצת ועוד למה הוא לא עומד מאחורי הנכים? להביא להם מנה חמה זה לא לתמוך לאיים בהשבתת המשק ולהשבית אם צריך זה לתמוך עד שייענו תביעותיהם הצודקות!!!!!!!! בברכת עלו והגשימו וחזקו ואמצו ופועלי כל העולם התאחדו תהיו בריאים שי.

מילא פקצה אבל למה מטומטמת? נעמה, אני חייבת לך את התנצלותי. דעי שבד"כ אני כן עושה את ההבדלה בין דתיים לאומיים לבין חרדים שמקצינים הרבה יותר ממה שהדת מבקשת. באותם רגעים נתתי לכעס ודעות הקדומות שלי לצאת – ועדיין, אני יודעת שהחינוך שאני מקבלת הוא הרבה יותר פתוח מהחינוך שהמגזר הדתי (על כולו) מקבל. אני בטוח לומדת יותר מת´ ויותר ספרות ויותר שפות ויותר טכנ´ יותר ממך, מכיוון שאת לומדת את מינימום מקצועות החובה, ולפי מה שכתבת, אף יותר מזה, אבל שום דבר שעומד כנגד הדת... אמנם כל המקצועות הריאליים הולכים נגד הדת (וכמדד הצביעות, שאלה: איך דתיים שמאמינים באלוהים בתור מקור סמכות ואף חיים את החיים שלהם מתוך אמונה בו, יכולים לראות טלוויזיה או להשתמש בטלפון או באינטרנט? שהרי המדע והדת הולכים אחד כנגד השני, כאשר טכנולוגיה פוסלת לחלוטין את אלוהים ולהיפך), אבל הקשר לה´ אינו נכלל בתוכנית הלימודים ולא נאמר במפורש "אין אלוהים". לומדים רק את מה שיוצא מהטכנולוגיה בסוף. נ.ב. – כשאת כותבת שחבל על הזלזול ועל הדעות הקדומות, כי זה לא תורם לאף אחד, ו"בטח שלא לשוויון המקודש שלכם", את מזלזלת בנו. נועם, בני המושבים אולי בודקים שלכולם יש כסף ומלווים למי שאין לו, אבל כבר שם זה נוגד את עקרונות התנועה הסוציאליסטית. כל הנקודה היא פשוט לא לקנות, בלי קשר לאם יש או אין אמצעים! שי, אני יודעת שבנק הפועלים לא שייך לנוע"ל, ובכל זאת – 2 התנועות מזוהות. זה לא משנה לכמה עובדים יספיק הכסף שיכולים לקצץ ממשכורותיהם של עמרם סיוון או ביל גייטס, הנקודה היא שצריך לקצץ, רק מעצם הפער החברתי. חוץ מזה שהכסף הזה היה יכול להאכיל הרבה מאוד פיות רעבים... הייתי גם רוצה לציין פה סרטון, פרק מ"תעודה", בעצם, שבו מודגם הפער החברתי ע"י השוואה בין 2 משפחות, משנת 1996, שהקרינו בכנס חושלים שהיה בשישי שבת. על הסרט תוכל לקרוא בהודעה של שני כאן בפורום, תחת הכותרת "כנס חושלים – מחוז תיכון". אני לא יכולה לתאר לך כמה הרבה יותר זה מזעזע כשרואים את זה. וזה היה לפני 5 שנים... הפער רק גדל מאז. בהרבה.

chom

New member
דעה תראו. בעם כל הכבוד לתנועות הנוער, רק דבר אחד יכול לשנות את המצב! והדבר הזה הוא שהאנשים שסובלים מכל העניין (פועלים,מובטלים,מיעוטים וכו´) יאזרו קצת אומץ ויצאו נגד הממשלה. אנשים שמצבם קרוב לאבוד יעשו כמעט הכל כדי לצאת מהמצב שלהם, לעומת תנועות הנוער, שאין להם סיבה רצינית במיוחד לצאת נגד, וזה בגלל שרובנו הם ילדי "אליטה". ותודו שלעמוד עם שלטים ולצעוק לא ממש יכול לשנות משהו. תפקידנו , לדעתי, היא לתמוך במאבק של אנשים אלו , וגם להצטרף אליהם. איך אנחנו נילחם שכהאנשים שסובלים באמת לא ממש עושים משהו!!!

למעלה