שיווי משקל בהריון, בבקשה, תקראו

mishmish04

New member
שיווי משקל בהריון, בבקשה, תקראו

שלום, שמי תמי, ואני מנהלת את הפורום השכן - תאומים ושלישיות. במקצועי אני מנהלת חדרי כושר והתמחתי גם באימון נשים בהריון ואחרי לידה. אני פונה אליכן מפני שאני מאוד מתוסכלת מכל נושא הטיפול, או יותר נכון מה"אין טיפול" בנושא איבוד שיווי משקל בהריון. אני מצרפת קישור להודעה שהתפרסמה אתמול אצלינו בפורום. אם יש דבר שמקצועית מתסכל אותי עד כדי כעס גדול הוא העובדה שלא מדברים עם נשים בהריון על איבוד שיווי המישקל: הגוף שלנו גדל מאוד בהריון, המשקל עולה בקצב גבוה ומרכז הכובד עובר למטה וקדימה. כל התהליך קורה תוך תשעה חודשים. מערכת העצבים לא מצליחה להתפתח בקצב הזה ובעיקר לא העצבים שנמצאים בקרסוליים, שאחראים על תפיסת הגוף במרחב (עצבים פרופריוספטיביים) ולכן רואים בהרבה הריונות איבוד שיווי משקל, נפילות קשות וחבלות - במיקרה הטוב. זה קרה לכמה חברות שלי - אחת בעבודה שברה את המרפק, השנייה אושפזה בשבוע 25 עם צירים מוקדמים, אחת מבנות הפורום נפלה פעמיים לפני כשנתיים ואיבדה את ההריון (תאומים), וכאמור - אתמול נפלה אחת מחברותי לפורום, אמא לשלושה ובהריון ונקעה קשה מאוד את הקרסול. היא מושבתת לארבעה ימים לפחות. למה לא מדברים על זה??? למה הרופאים, האחיות בטיפת חלב לא מתייחסים לזה? לא יודעת. לא מבינה והאדרנלין שלי בדם כרגע גבוה מאוד מאוד. מה כן אפשר לעשות? ראשית - להיות מודעות טוב טוב לבעייה. א. לשים לב היטב כשאתן הולכות, בעיקר בירידות ועל משטחים חלקים. ב. להחזיק את המעקה כשאתן יורדות במדרגות, לרדת כשכפות הרגליים באלכסון למדרגות ולהשתדל לראות איפה אתן שמות את כף הרגל. לקראת סוף ההריון, כשאתן כבר ממש גדולות, אם זה אפשרי, שמישהו ירד לפניכן את המדרגות, ככה שאם משהו קורה - יוכל לתפוס אתכן (לי זה קרה פעמיים). ג. לאלו מכן שיש ילדים "גדולים" - להשתדל כמה שפחות ללכת איתם על הידיים החל ממחצית ההריון, כי זו עוד תוספת משקל על הקרסוליים ועל מרכז הכובד שמושך אותנו לפנים. לתרגל תרגילי שיווי משקל מאוד מאוד פשוטים. למשל: 1. לעמוד כמה שיותר על רגל אחת: כשאתן שוטפות כלים, מדברות בטלפון, מצחצחות שיניים או כל פעולה אחרת שאתן מבצעות בעמידה. 2. "לעשות דימוי נפילה" - להעביר את מרכז הכובד קדימה, כאילו שאתן נופלות ואז לבלום על ידי פסיעה קדימה. פעם ברגל אחת ופעם ברגל שנייה. 3. אותו הדבר אבל הצידה. פעם לימין ופעם לשמאל 4. שבו על כיסא מוצק (לא על כורסה או כיסא מזכירה) שבו הכי קדימה שאפשר, תסגרו רגליים, תהדקו ברכיים זו לזו ואז תנתקו רגל אחת מהריצפה.תחזיקו כמה זמן שאפשר ככה ואז-רגל שנייה. מנהלות- אם אתן רואות לנכון - אשמח אם תנעצו את ההודעה. בנות יקרות - אם יש לכן שאלות בנושא זה - אתן מוזמנות להעלות אותן כאן ואני אכנס במהלך היום ואשתדל לענות על הכל. תשמרו על עצמכן ואנא - העבירו את המידע והמסר לכל מי שאתן מכירות שנמצאת בהריון. תודה.

תודה על המידע החשוב ומאיר העיניים

(אני לא נועצת, כי זה פורום איטי במיוחד, ממילא תשארי בעמוד הראשי לא מעט).
ושלא נדע.

למעלה