שיווק העסק- אשמח לעצות

שרון372

New member
שיווק העסק- אשמח לעצות

בוקר טוב :)
אני עומדת לפתוח עסק קטן בתחום התכשיטים ורציתי לקבל טיפים ועצות באילו ערוצים כדאי לי לשווק ולפרסם,
איפה אקבל חשיפה רבה ורלבנטית?
תודה רבה ושנה אזרחית מוצלחת :)

ראשית שיהיה בהצלחה..
הערוצים...

ללא עלות הם הרשתות החברתיות כמו הפייסבוק, שם תוכלי לפתוח דף עסקי ו/או לשתף את חבריך בדף האישי שלך בפייסבוק ולהפנות אותם לדף העסקי.
ממליץ לפתוח אתר או לפחות דף עסקי. ולהפיץ למתענינים.יחסי ציבור אם את מסוגלת בעצמך, בהחלט יועיל גם, לעיתונאים בתחום.
אם כוונתך לפרסם, נסי פרסום בפייסבוק שהוא ממוקד יותר לקהלי יעד ספציפים.
והשיטה שתמיד עובדת.. הפיצי את פתיחת העסק בין החברים/ות קרוביך, תמיד טוב.
בהצלחה

היי

הכל שאלה של תקציב.
אם יש תקציב שיווק מוגדר.
אפשר לעבוד על קידום מילות מפתח בגוגל
ובנוסף, קידום בפייסבוק ע"פ הגדרות של קהל יעד רצוי.
מעבר לזה, הרבה עבודת שטח, הופעה בכנסים, פלאיירים
דוכנים ירידים וכד'.

שרון372

New member
תודה על המענה. עוד כמה שאלות ממני...

האם אני צריכה למצוא צלם מקצועי, או שאני יכולה עם הטלפון?
האם השיווק בפייסבוק מספיק, יגיע לקהל יעד רחב?
ויש כל כך הרבה ערוצים.... איך משתלטים על זה????
תעזרו לי להתמקד פליז...
תודה

יש תחומים שחייבים צילום מקצועי, תכשיטים, מזון

וכדומה. אני בספק אם צילום בנייד יספיק, ואם את מספיק מקצועית לצילומי איכות מרשימים של תכשיטים.
יתכן שאם תרכשי מצלמה טובה, ותלמדי את תחום הצילום הספציפי למוצרים ותכשיטים, התוצאות יהיו טובות,
השאלה אם ההשקעה כדאית, לשיקולך.
ךגבי שיווק בפייסבוק ובכלל, שיווק ופרסום כרוך בהוצאה כספית, כמובן שיש ערוצי שיווק ופרסום רבים,
אבל הרשתות החברתיות ובמיוחד פייסבוק יכולים לאפשר לך להתנסות בתקציב קטן יחסית ומוגדר מראש.
אם תגבשי תקציב שיווק ופרסום, יהיה קל יותר לכוון אותך ספציפית, נסי ליישם את ההצעות שקיבלת במקביל.

yoav האחד

New member
היי שרון

ראשית בהצלחה.

יש כל מיני טכניקות שיווק באינטרנט, שמותאמות לתקציבים שונים (או לאין-תקציבים)
כמי שעוסק בתחום - אשמח לסייע לך בבחירת האפיק המתאים,

תוכלי ליצור קשר פה או דרך האתר winner-marketing

משום שרוב הכיוונים תוזכרו

אוסיף ואגיד שאני ממליץ דווקא לבחון פלטפורמות חברתיות ייעודיות יותר למדיה מצולמת, כמו פינטרסט או אינסטגרם ששם תוכלי לחשוף את המוצרים שלך בפני קהל יותר ממוקד.

מנשה תודה
ונישמח להרחבה על פינטרסט

להבנתי רשת חברתית שמיועדת יותר לנשים, בהחלט רעיון טוב , למרות שבישראל למיטב ידיעתי פחות נפוצה.
כמו כן אם תוכל להרחיב איך שרון יכול לעשות שימוש מיטבי באינסטגרם.

קטונתי

היי מוטי לצערי אינני מכיר את הרשתות הללו לעומק, אך מדובר במשהו שאכיר בקרוב.
משיטוט ברשת נראה שדווקא תכנים המוצעים לנשים מאתרי מכירות זוכים שם לחשיפה נהדרת ולתנועה ממוקדת.

ofirnofir

New member
ממליץ לך גם על דיוור (בעיתוי המתאים)

רשתות חברתיות בהחלט עובד כיום כמו מפה לאוזן (רוב הפרסום בחינם, אם כי בפייסבוק יש גם מודעה ממומנת)
אם תגרמי לחברים.. ולחברים של חברים להתעניין - זו התחלה טובה.
אני יודע שהרבה מעצבות מוכרות בבית ומפרסמות בסוג של "פה לאוזן" ברשתות החברתיות ובמייל (אנשים אפילו מעבירים את זה לאאוטלוק משרדי - לקולגות.. ולא רק לחברות קרובות. שזה מרחיב את מעגל הלקוחות)

מבחינת דיוור אלקטרוני זה יכול להועיל לך לא רק למשלוח הודעות וע"י כל מציאת לקוחות
אלה גם:
בשיווק בקוד QR שניתן ליצור בחינם במערכת. ככה שאם יש לך כרטיס ביקור או פלייר - אני כבר ממליץ לך להיכנס- ליצור ברקוד ולהדפיס אותו עליהם כדי להפנות אנשי סמרטפון ישירות לאתר או לפייסבוק.

דבר נוסף שיכול לעזור: שת"פ עם עסקים משלימים. למשל תכנסי לבוטיק מעצבות שעובד טוב אבל עדיין לא "סנוב" אלה שהבעלים כן מעוניין בשת"פ שיווקי ותציעי להם שיציגו את התכשיטים שלך לצד השמלות או ליד הקופה. (מוכרים שמלת ערב? יציעו תכשיט שהולך איתה). ובתמורה הציעי להם אחוזים מהרווח על התכשיט או פרסום חוזר- מי שקונה ממך תכשיט, תמליצי לה על הבוטיק של השת"פ.

שיהיה בהצלחה.

למעלה