שיווק טוב של ה QA

regev78

New member
שיווק טוב של ה QA

אשמח לקבל את עזרתכם. אני חבר בצווות QA שנלחם כעת על מעמד צוות ה QA בארגון). האם יש לכם רעיונות ליחסי ציבור לצוות הQA? כלומר איך להעביר למתכנת את התחושה שאנו מסייעים לו, ולא מחפשים אותו? מה עלינו לעשות על מנת שמהנדס המערכת יקצה מספיק זמן לבדיקות כבר בשלב ה Requirements ובכל שלב ושלב. מכיוון שאנו כפופים למנהל מח' התוכנה איך לשדר לו שכשאנו אומרים שבאג הוא קריטי - יתחשבו בכך במלוא הרצינות. תודה מראש.

neko

New member
אנחנו כן מחפשים את המתכנת,

אבל זה מה שמסייע לו...
זה לא ענייניכם לגרום למנהלים להתייחס אליכם. הם אלו ששכרו אתכם למטרה מסויימת, ואתם עושים את העבודה שלכם. אם אתם רואים שספציפית אנשי התוכנה לא מתייחסים, דברו איתם (ר"צ שלכם מול ר"צ שלהם או משהו כזה), ואם זה לא עוזר, אפשר ללכת מעליהם למנהלים ו"להביע דאגה" (לא ביקורת על אנשי התוכנה, דאגה כנה למוצר הסופי). לדעתי זה אמור לעזור, ואם לא... כמו שכתבתי למעלה.

vinney

Well-known member
הכפיפות שלכם בעייתית

האינטרס של מנהל מחלקת פיתוח יגרום לזלזול בQA, וזה מנסיון. QA צריכים להיות כפופים ישירות להנהלת החברה, ולא למחלקת פיתוח האינטרסנטית. מנהל מחלקת פיתוח לא יהסס לגבות את המתכנתים אל מול הQA, לא יגן על עיכובים (הכל "בגלל הQA") ולא יגרום למתכנתים לשתף איתכם פעולה. זאת בעיה קשה.

neko

New member
אולי אני נאיבי בגלל שאני עובד בחברה

פיצית, אבל זאת באמת תופעה ידועה? הרי מבחינת מנהל פיתוח, ה-QA כפוף לו בדיוק כמו המתכנתים, ולא אמורה להיות "אפליה" כזו...

floydK

New member
QA הוא נציג הלקוח בחברה

הוא, כביכול,בעל אינטרסים מנוגדים בחברה (ואני מדגיש את "כביכול" כי סה"כ לכולם אותו אינטרס). לא בריא (אם כי קיים), שהQA יהיה כפוף לפיתוח. הוא צריך להיות גוף נפרד שעובד לצד הפיתוח.

neko

New member
אבל במקרה הזה, האינטרס של

תוכנה איכותית הוא משותף - מתכנתים יפוטרו אם התוכנה לא תהיה איכותית, ואילו ח"כ-ים לא יפוטרו אם השלטון לא יהיה איכותי. ובכלל, אם לא לפיתוח, אז למי אפשר להכפיף את ה-QA? הרי הם בבירור שייכים למחלקת פיתוח (אולי לא למחלקת תוכנה שבה).

vinney

Well-known member
QA זאת מחלקת מטה

היא אמורה לבקר תהליכים מהייזום עד המסירה ללקוח ואף אחרי זה. חלק קטן מאוד של QC קשור במישרין לפיתוח, אבל זה לא אומר שכל התהליך כפוף לפיתוח, וגם הQC של הפיתוח עדיף שיעשה מהצד.

oferm10

New member
תוכיח

תתחיל לבדוק לאחר הוצאת גירסה כמה בעיות הגיעו מהדטח ונמצאו על יד QA. במידה ותוכיח שלא מעט ואף קריטיות הדרך שליכנוע ההנהלה שללא חותמת QA המוצר לא יוצא קצרה!!! לא חשוב אם המפתח חושב שאתה מחפש אותו או לא, חשוב שידע שאתה מקצוען ואם הוא לא מצליח לשכנע אותך שהבעיה לא קריטית הוא יתקנה אחרת המוצר לא יאושר. בהצלחה

oferm10

New member
ועובד!!!

אצלנו כבר שנים שלא יוצא מוצר ללא אישור הQA. או לחילופין באישור VP לאחר ששמע את הQA אך עדיין לא קרה שהוא החליט אחרת.

vinney

Well-known member
זה נכון בלי שום קשר

אבל עדיין, מי שמציג את עמדת הQA מול ההנהלה צריך לעבור את מיסוך המנהל הישיר שלו, במקרה שזה מנהל פיתוח, או איש שיווק, זה יהיה מאוד קשה.

oferm10

New member
אתה לא טועה

אם מנהל הפיתוח מנהל גם את הQA זה לא תקין!!! למרות זאת כאשר תציג נתומים חותכחים למנהל פיתוח ותבקש ממנו להציג זאת להנהלה הבכירה, הסיכוי שהוא יסרב הוא אפסי. (זו דעתי)

למעלה