שיווק טכנולוגי- עזרה

nater

New member
שיווק טכנולוגי- עזרה

שלום לכולם, קוראים לי שי. יש כאן מישהו שיכול להסביר לי מה המקצועות הנלמדים בקורס הנ"ל, האם יש ביקוש תעסוקתי לאנשים עם תואר בשיווק טכנולוגי, ובכלל, אם למישהו יש דעה אישית על המקצוע אשמח לשמוע. תודה מראש.

שיווק טכנולוגי

שי ערב טוב, ראשית, זה לא קורס,זה תואר. שנית, לפי המ שידוע לי, שיווק טכנולוגי כשמו כן הוא,שיווק של טכנולוגיות ומוצרי עתירי ידע וטכנולוגיה. לימודי תואר ראשון בשיווק טכנולוגי הם לימודים המשלבים בין תחומים שונים, ביניהם, ניהול, מחקר ופיתוח, אסטרטגיה, מימון, שיווק ופרסום, אנגלית עיסקית, יזמות, התנהגות ארגונית, כלכלה ומסחר ועוד. תחומי הלימוד והקורסים במסגרת לימודי התואר רבים ומגוונים וכוללים: תרבות עסקית וארגונית בחברות היי-טק, אסטרטגיה, מתמטיקה, יזמות טכנולוגית, אתיקה עיסקית, שיווק מוצרים עתירי טכנולוגיה, ניהול טכנולוגית מידע ואינטרנט, אלגברה ליניארית, ביוטכנולוגיה, פסיכולוגיה, תכנון מתמטי, מימון הון סיכון, טכנולוגיות עתידיות, ניהול מחקר ומוצרים, שיווק באינטרנט, תקשורת שיווקית, מערכות מידע, שימושי מחשב, משאבי אנוש, הסתברות, פיסיקה, כימיה, חשבונאות ותמחיר, כתיבה מדעית, שיווק בינלאומי, ניהול פרויקטים ותזמון ייצור, מערכות הפצה ולוגיסטיקה, ניהול פיננסי, חקר שווקים ועוד. לאחר התואר ניתן לעסוק בהייטק-כמובן בפיתוח מוצרי שיווק טכנולוגיים להבדיל ממוצרי שיווק רגילים,המחקר והמסחר בארץ ובעולם. לא יצא לי להכיר הרבה שלמדו את המקצוע הספצייפי אלא את שיווק וניהול בכלל.. לעניות דעתי, המקצוע נלמד בספיר..שווה בדיקה .. בדוק גם בשאר האוניברסיטאות והמכללות.. בדקת במוסד מסוים?

nater

New member
את האמת שכן בדקתי..

וכן, בספיר. באמת תודה על העזרה, אך אני עדיין לא בטוח אם כדאי להיכנס למסלול תואר שכזה.

אולי באמת

כדאי ללכת פשוט על תואר של שיווק וניהול שנלמד בכל מוסד אקדמי.. היום כמעט כל מנהל צריך תואר שכזה

nater

New member
שיווק וניהול-

בספיר לא קיים מסלול כזה. קיים כלכלה יישומית וניהול, אבל ע"פ מה שהבנתי זה לא אותו דבר.

nater

New member
דרך אגב, יש בפורום סטודנט של ספיר?

שיכול לספר קצת על המוסד ועל הלימודים שם?

nater

New member
אז ככה

בדקתי בהתחלה את מכללת אשקלון, אבל הבנתי שאין לה מוניטין גדול בשוק התעסוקה, וגם המסלול של תקשורת (שזה הכיוון המרכזי שלי) של ספיר יותר רציני. ולמה זה כ"כ מפתיע שאני מחפש ללמוד ספיר?

nater

New member
שאלה נוספת-

האם כדאי לקחת קורסים, שאינם מובילים בהכרח לתואר? אני אתן דוגמא. במכון וינגייט מתקיים קורס להכשרת כתבי ספורט. בקורס נלמדים נושאים שונים, ביניהם מבוא לתקשורת, ושיעורים בתחומי הפסיכולוגיה ומשפט. האם לא יותר חכם להוציא תואר ראשון, לצורך העניין, בתקשורת, ורק לאחר מכן להיכנס לקורסים מסוג זה?

נראה לי

שהבעיה העיקרית שאתה משדר אליי היא,שאתה לא בדיוק סגור על מקצוע או מקצועות שאתה מתלבט ביניהם.. האם יש לך התלבטות בין מקצועות מסויימים? משהו ספציפי שאתה מתלבט כלפיו? כי עושה רושם שאתה קופץ מתחום אחד למשנהו..

nater

New member
זה באמת נראה ככה נכון?

אבל לא, לימודי תקשורת היו, והם עדיין היעד היחיד שלי, באשר לשיווק טכנולוגי....אפשר להגיד ששאלתי לחבר.. תודה על גילוי העניין בכל אופן.

nater

New member
שאלה נוספת, ומקווה שאחרונה,

מה האנשים פה יכולים להגיד על ההבדל בין מכללת אחווה למכללת ספיר, במקצוע התקשורת בפרט, ובתנאי הלימודים בכלל?

לפורום הנ"ל

מגיעים לרוב אנשים המעוניינים בהכוונה מקצועית.. כדאי לשאול שאלות מעין אלו בפורום "סטודנטים" שם בטח ובטח שייש לסטודנטים שלומדים במקומות אלה תשובות .. בהצלחה

Tomerico5

New member
אני לומד שיווק טכנולוגי בספיר

אני לומד שיווק טכנולוגי בספיר, כצעיר הרואה את עצמו מתעסק ביזמות ושיווק של היי-טק ומוצרים עתירי ידע, אני חושב שהתואר הזה ממש קולע, בדקתי מקומות רבים ללמוד בהם מנהל עסקים ושיווק, כולל באוניברסיטאות מובילות בקנדה. התואר הזה הוא היחידי שמספק לימודי שיווק רחבים וטובים בשיווק. למה העדפתי את התואר הזה? כי הוא מקצועי יותר ופרקטי יותר לאדם שרוצה לעסוק ביזמות והיי-טק עם אוריינטציה שיווקית.ואין צורך ללמוד תואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק כדי להגיע לדובדבן (שיווק \ יזמות). לגבי מכללה או אוניברסיטה, שווה לבדוק את זה, איזה לימודים טובים יותר, אני טוען דבר אחד, כאיש שיווק, זה לא משנה אם אתה לובש פוקס או ורסאצ'ה, לא הבגדים ולא הלוגו הם אלה שייקנו לך מקום עבודה, אם לא תשווק את עצמך נכון. ולכן... אם תדע לאסוף את הידע הנלמד, ותדע לשווק את עצמך ואת הידע שרכשת בתואר שלמדת, זה לא משנה איזה לוגו אתה לובש או מניף, אלא היכולות האמיתיות שלך.

למעלה