שיוט ה"דקר" - תודה למשתתפים. סיכום

soso_sami

New member
שיוט ה"דקר" - תודה למשתתפים. סיכום

ביום שישי מקסים ונעים התקבצו למעלה ממאה ועשרים כלי שייט בפתח נמל חיפה סביב צוללת חיל הים מצויידת בזרים וחיילים בלבן. הכרמלית שנכחה בטקס אירחה למעלה ממאה אורחים מבני משפחות הדקר נרגשים מהמראה המרשים של הצוללת מוקפת בסירות שונות. מייד עם סיום הטקס בצפירה ארוכה של הספינות פנו הסירות לקו הזינוק ונהנו מרוח צד נעימה עד לעכו שם זכו בהסברת פנים ואירוח מהדרגה הראשונה. טקס חלוקת גביעים לזוכים, סיור מודרך ברחבי עכו העתיקה וקבלת פנים חגיגית למשט חומות עכו. תודה לכל המשתתפים, תודה לכל התורמים, תודה לכל השותפים ותודה לכל המשבחים והמחמיאים. באופן מפתיע השנה לא הוצפה תיבת המייל שלי או תיבת המסרים בתלונות טרוניות או בקשות והצעות לשיפור. יתכן והכל היה מושלם (לא יכול להיות) יתכן וכולם נואשו ולא ראו יותר טעם להמשיך ולהעיר (לא יכול להיות) יתכן וסתם מתעצלים או שהיה "מספיק" טוב. אני מחפש את הדברים ה"רעים". את הבעיות. את התקלות. את המחדלים. אנא עיזרו לנו לשפר ולהשתפר והעבירו הארות והערות, תובנות והשגות על שיוט ה"דקר"

danielia1

New member
יש תוצאות לחומות עכו באתר המועדון.

רוצה הארות והערות? בבקשה. עניין השאטל לחוף לא היתה תקשורת. לא ברור באיזה ערוץ אם בכלל היה דבר כזה. בשבת ההשתתפות הייתה ממש דלה. בתחרות השתתפו סירות שעגנו בלילה בעכו ורק חלוץ אחד בא מחיפה. אינני יודע מדוע לא הגיעו יותר ספינות. כדאי לעשות סקר בין משתתפי השיוט ביום שישי. (אמנם הארותי לא נוגעות ישירות אליך אלא יותר לחלק העכואי). אבל כמי שנכח בכל הארועים כולל הסיורים, נהניתי מאד.

rmizrahe

New member
דפדף קצת למטה ותמצא את תוצאות משט עכו../images/Emo13.gif|חיב

yoram30

New member
תוצאות שיוט דקר

קצין התחרות יושן בעמידה אולי התוצאות בסוף יגיעו.

סוניה

New member
באתר מועדון כרמל מפורסמת התנצלות על העיכוב

והבטחה לפרסם לקראת סןף השבוע.

d19511

New member
הנה הערה..מה עם תוצאות אמת פה..לאלה שלא היו

וסקרנים לדעת..................?

ronibenyosef

New member
שיוט"דקר"

בתור מישתתף קבוע בשיוטים בשנים האחרונות ,הרי משט זה היה אכן לעילא ולעילא, החל ממזג האויר, הסדר והמישמעת ועד לפרטים הקטנים כמו חולצות. יש לציין לשבח את בית הספר לקציני ים. הארוח בערב אכן ראוי לציון סידור מקומות העגינה במרינה צפופה כמו עכו, היה אכן הפתעה לטובה, שרק מראה שניתן לעשות את הבילתי אפשרי גם בעכו.

8371

New member
שיוט דקר -והילדים

לסיום האירוע ולמען הנצחת צוללני הדקר קיימנו היום במוזאון חיל הים אירוע לזכר נופלי הדקר האירוע כוון לילדים מכיתות ב-ו ההענות היתה גבוהה כ60 ילדים באו לחלוק כבוד-ולטעום מורשת. הילדים ביקרו בצוללת גל קיבלו דבריי הסבר מניר . צפו בסרט שתיאר את מאמצי איתור הדקר קיבלו הסבר מגב. ציפי שחר שהגיעה והסבירה את שארע-את גודל הכאב. לסיום עברו הילדים לצפות במוצגים נוספים. ברצוני להודות למר ניר מאור שדאג להכל לאיש יקר דני תודה על הליווי וכמובן תודה לילדים שהשתתפו

ariegur

New member
הייתי בין האורחים בזכות בני בן ה 9

מבית ספר דינור, ואכן היה מאוד מרשים. לא נעים לספר - אבל זו הפעם הראשונה שביקרתי במוזאון והוא מדהים בעושרו. הצגת נושא הטביעה והחיפושים אחר הצוללת (אני מבין שלמדריך קוראים ניר) בוצעה באופן מרתק. אני הגעתי להרצאה באיחור של דקות אחדות ואיני יודע אם הייתה התייחסות לנושא הטכנולוגיות, אבל אמרתי לציפי שאני תוהה אם הילדים קולטים את המשמעות של התיאור המאוד מרתק שלה בנוגע להאזנה דרוכה לרדיו במשך מספר ימים - מהיוודע (ברדיו) דבר אובדן הקשר עם הצוללת (נדמה לי ביום שישי) עד ליום שני בו הצוללת הייתה אמורה להגיע לנמל ומספר ימים נוספים בציפייה שאולי עוד תופיע. בעולם של היום, כשכמעט כל ילד "שוחה" בעולם המחשבים וכולנו מוצפים בתקשורת אלקטרונית עדכנית ברמה של דקות, והילדים יודעים מה זה לווין ומה זו תקשורת לווינים, אני תוהה אם הם יכולים לדמיין את עולם התקשורת של שנת 1968. אריה

me1982

New member
ניר ה"מדריך"

ניר ה"מדריך" הוא מנהל מוזיאון חיל הים בהווה ובעברו שירת כלוחם בשייטת 3, מפקד סטי"ל, צוללת, מפקד שייטת 7 וראש מספן כוח אדם של חיל הים. חתיכת מדריך היה לכם...

8371

New member
מר- ניר מאור מנהל המוזאון דאג להכל

ועל כך כפי שהודתי לו מקודם ניתן לחלק רק תישבוחות אז שוב תודה

soso_sami

New member
איזה עולם "מצחיק"

מדי שנה ביום שקודם לשיוט ה"דקר" (יום חמישי) ערכנו מפגש שייטים במוזיאון חיל הים שכלל הרצאת הסבר על סיפור ה"דקר" וסיור במוזיאון. מדי שנה התאכזבנו לגלות עד כמה נמוכה ההיענות להסברות אלה אף על פי שכמי שמכיר את סיפור האובדן והמציאה התפלאתי בכל שנה לגלות פרט חדש וללמוד עוד משהו. ניר מאור (מנהל המוזיאון) מצליח לרתק את קהל שומעיו מגיל 8 (חודשים) ועד 80 (ויותר) שנים. הבעיה הייתה להביא את קהל השומעים שלא נעתר להפצרותינו. גם כש"הבאנו" את ההרצאה לנוער במרכז הארץ ההיענות הייתה נמוכה (בלשון המעטה). אי לכך, החלטנו השנה שלא להפעיל את הפעילות המבורכת הזו. ואיזה עולם מצחיק יש לנו? דווקא השנה, צחוק הגורל, היה מי שחיפש את בנו של אחד מלוחמי הצוללת ופנה אלי. תוך שיחה ודיון עלה הנושא שהנוער והילדים לא ממש מכירים את סיפור הצוללת וחשיבות השיוט. "חבל" הוא אמר לי, "שלא מקיימים הרצאה או הסברה בנושא..." ואני נחמצתי. סיפרתי לו על היוזמה שהתגלגלה בארבע השנים האחרונות והוא "זינק" על המציאה מציע בכל זאת לקיים את ההרצאה ביום חמישי שלפני השיוט. בירור קצר עם המוזיאון העלה ש"התעוררנו מאוחר מדי" והמוזיאון כבר נערך לקליטת המשפחות ביום שלמחרת מייד עם גמר השיוט. בהתייעצות רחבה הוחלט לקיים את הביקור ביום רביעי האחרון ולצערי נבצר ממני להגיע אליו. אני שמח על הכפפה שהורמה ומברך על העשייה. כולי תקווה כי בשנה הבאה תפננה קבוצות שייטים ובעיקר אלה המרכזים את הנוער מבעוד מועד ונוכל לארגן ביקורים מעניינים ומותאמים לפני השיוט עצמו כך שכשיפגשו השייטים את המשפחות יוכלו להבין את ההתמודדות, את הסיפור את העוצמות. ברכות לכל אלה שתרמו וסייעו והרימו את הכפפה.

למעלה