שיום שלישי פעמיים כי טוב בו.היום

הדסהש1

New member
שיום שלישי פעמיים כי טוב בו.היום

היום מתחילה שנה חדשה של הרצאות של המתנ"ס
היתה חופשה ארוכה של חודשיים וחצי בגלל שהיו
קייטנות בחופש הגדול ובחגים.זה יום בשבוע שכל כך חיכיתי לו.זה יום שאני יוצאת מביתי .נפגשת עם החברות לשעתיים וחצי וזה נהדר.
נפגשנו במשך החופשה כמה פעמים בקניון אבל זה לא אותו הדבר...

יוליקה

Member
מנהל
התחלתי הבוקר חדר כושר

המדריכה זהירה מאד שומרת שלא אגזים בשום מכשיר... בכל זאת הרגשתי את כל שרירי נמתחים...

שלשום היתה אצלנו העוזרת

אנחנו משלמים לה מלא עבור 4 שעות גם אם עבדה פחות, מבחינתי העיקר שהבית נקו ומסודר.
זה כמובן לא נשמר לאורך זמן כיוון שאשתי שונאת סדר ומעולם לא החזירה דבר למקומו והשולחן בסלון נראה כמו, אני לא רוצה להגדיר, בקושי יש לה מקום למשהו עליו מרוב שהוא עמוס בשטויות.

ושום דבר כמובן לא יעזור.
בדיוק כמו שלא משנה מה ולמה והיא תמשיך לעשן ולהחניק אותי. כבר זרקתי את כל המאפרות והיא מוצאת פתרונות.
אני אומר לה שהיא חזרה להשתעל עמוקות כמו לפני ניתוח שהסירו לה את הריאה, ש-85% מהסיבות לסרטן הן העישון, וזה לא מענין אותה, זה הדבר החשוב ביותר וכל היתר ממש לא מענין אותה.

מזה זמן רב אני מבקש ממנה להשליך מה שאנחנו אוספים במטבח מזה 50 שנה, ולא עוזר לי כלום.
הלכתי לעשות את הקניות של כלים חד פעמיים (פעם בחצי שנה וזה עולה לי כ-300 שקל) ואת כל הערימה שמתי במטבח עד שלא ראו שום דבר לא את השיש ולא את השולחן וגם על הריצפה.....

הודעתי לה שבביקור העוזרת, כל המיותר יסולק.
שתבינו, יש (או היו) מכל 10 סרביסים שלמים מהחתונה לפני 50 שנה, 10-12 סירים אולי 8 מחבתות, כל מיני כלי מטבח שממלאים מגירות ענק שלמות , מכונות שאולי השתמשנו בהן פעם או פעמים משך 20 שנה ואין שום סיכוי שנשתמש בהן.

בקיצור, אמרתי לה שביקור העוזרת הפעם יהיה כולו בשליטתי, יש גבול.
כשהעוזרת באה, אמרתי לה שמחוץ לעבודות הרגילות יש שני דברים:
האחד במרפסת (שם המשרד שלי) שם עשו לי תיקון שלא ייכנסו מים בחורף.
והשני , ניקוי המטבח מכל הכלים המיותרים (התקשרתי לבן ולבת להציע להם לקחת מה שהם רוצים, והם טענו שיש להם כל מה שהם צריכים).

אמרתי לה שאם הדברים כבדים מידי, שתשאיר ואני כבר אמצא מי שיקח אותם לפח.
לדבריה אין בעיה היא תטפל בהכל.
בסופו של דבר היו כמות אדירה של שקי אשפה כתומים כבדים מאוד עם פריטים מהמטבח, והלכו לזבל, הארונות נוקו וסודרו, ופתאום היה מקום להכל ונשארו אפילו שני תאים ריקים... שהם תחתונים אליהם קשה להגיע.
כמובן שעל העבודה הקשה הזו צ'יפרתי אותה בהתאם.

היום יש במטבח רק סיר בינוני וסיר קטן (אשתי לא מבשלת כלום חוץ ממלבי לעצמה ואולי שניצל או כבד), 2 מחבתות, סכו"ם, מספר צלחות רגילות, כמה כוסות, זהו.
כל זה כדי ליישר קו שלשנינו אין כח לעמוד ליד הכיור לשטוף כלים, ואנחנו משתמשים בעיקר בכלים חד פעמיים.

כעת יש סדר, באופן זמני.....

נימה3

New member
מאיר, אני מתלבטת איך להגיב לדבריך

אתה כותב בכנות ובגילוי לב מוחלט זה מעלה שאלות רבות, אבל מאידך אתה כותב על מצב קיים ואני בטוחה שיש עוד משפחות שמחלקות הווי דומה. כל אחד צריך להתמודד עם המצב כפי יכולתו והשקפת עולמו.
באשר לכושר אני בטוחה שזה דבר טוב מאד. אני לבושתי לא עושה כושר ולא צועדת ובקיצור מזניחה את עצמי אבל היום קבלתי מסג' קטן לגב ולרגל שמאד כואבת בשבועות האחרונים עד כדי כך שאני מושכת רגל. וביום ששי יש לי טיול לבית שאן . המטפלת הדביקה לי מדבקה מקוה שתעזור.

אני משתקף גם בספרים שלי: לא רומן רומנטי, עובדות.

פעם הייתי עושה מסעות ברגל 80 ק"מ עם פק"ל תד"ל ונשק, היום 80 מטר זה מסע.....

ובכל זאת אני לא מוותר, טס לחו"ל 2-3 בשנה,
משתמש בשירותי שדות התעופה.
אם אני צריך לקנות משהו בחנות ולא נותנים לי לעקוף את התור (אני לא יכול לעמוד הרבה) אני משאיר את הפריטים והולך.
אני מטייל בארץ אפילו שאחרי 73 שנים עם 50 שנות הוראת דרך, אני מכיר את הארץ היטב, ובכל זאת נהנה שוב ושוב לטייל בה, רחוק מהפוליטיקאים.

כמו ש-א.א.א. (אשה אחת אמרה)= "אם אני קמה בבוקר ושום דבר לא כואב לי, סימן שאני מתה"....

נימה3

New member
זה יפה שאתה מספר על עצמך בכנות

אבל כאשר אתה "מוכר" את אשתך זה כבר דבר אחר לגמרי. האם היא מסכימה עם כל מה שאתה כותב פה?

סבא שלי אמר לי פעם=

אנשים לא אוהבים את האמת ויתקפו אותך, אז עדיף שלא תספר להם דבר.

הוא צדק ואני טעיתי.

עד כאן בנושא הזה.

יוליקה

Member
מנהל
אני חייבת לשאול אתכן...

אתם צופים בסדרה סברי מרנן?? משגע אותי הדמות שהלבישו על אשתו של טוביה.צפיר... האם מישהי מכן מתנהגת כך, כלומר האם מישהי מכן מתערבת כל כך בחיי כלותיה?? האם מישהי מכן מחלקת להן ציונים והערות עוקצניות כאלה?? המסקנה שלי היא שלתסריטאי יש חמות כזאת או אמא כזאת אחרת מאיפה הוא שואב את הרעיונות הקיצוניים האלה...

shron17

New member
את צודקת הכול שם קיצוני במיוחד,הרבה יותר קיצוני מאשר בחיים :

אצלינו מאוד מפרגנים לכלות ולחתנים ,ומתייחסים אליהם מאוד יפה, וזה גם הדדי,
מגיע להם יחס חם של משפחה,הם הרי כמו הילדים שלנו ,ומרגישים שאנו אוהבים אותם,
אצלנו הם כחלק מהמשפחה.
אם יש משה חריג שמפריע ,תמיד אפשר לשוחח ,לשאול להתייעץ ,אבל בוודאי לא להגיע לקיצוניות כפי שקורה בסידרת הטלביזיה,שם זו ממש הגזמה למצב שלא נראה שפוי.

judithedna

New member
יוליקה הכל שם קיצוני מאוד, ואני

מודה אותי היא מעצבנת. יש שחושבים שזה מצחיק. אני לא חושבת שזה כל כך מצחיק.

shron17

New member
שפירא, כול הכבוד שעמדת על המשמר,עודף חפצים בבית - דבר נוראי.

אצלינו היה מקרה הפוך,אני מרבה לחלק או לזרוק חפצים רבים ללא שימוש,
בעוד בעלי בזמנו ,היה מאוד נהנה לשמור חפצים רבים ,כי קשה לו להיפרד מהם,כמו הרבה מעילים,ספרים,סוודרים וכו' , ועד שלא היה ניכר בהם בלאי של ממש ,לא היה זורק.
&nbsp
לשמחתי ,הצלחתי עם השנים לשנות את ההרגל הזה:בעיקר כשהיה מוזמן כמה פעמים בשנה לשרות -מילואים ,ואז הייתי מנצלת את ההזדמנות ומחלקת הרבה חפצים וותיקים -שנותרו ללא שימוש.
זו הייתה הקלה של ממש לרוקן הרבה מהחפצים ולמסור למי שנזקק,וכשהיה חוזר מהצבא הייתי מעדכנת אותו מדי פעם ובהדרגה,על החפצים המיותרים חסרי-שימוש שאותם מסרתי.
כך הוא התרגל שבזמן חילופי העונות - מהחורף לקיץ ,מוסרים הרבה חפצים מיותרים,ומאז
הארון והמגירות תמיד מסודרים,הכול אוורירי ולא צפוף.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נימה3

New member
את סברי מרנן אני לא רואה

זה נראה לי יותר מדי וולגרי אבל בעקרון הבמה תמיד מעצימה ומגזימה דברים הרי אין טעם להעתיק אחד על אחד את המציאות כמו שכל אחד מאתנו מכיר אותה.ככה זה בתיאטרון אבל מה, אני כשלעצמי מעדיפה פחות צעקנות והגזמה פראית. ובקיצור לא צופה בזה.

כל אחד וטעמו

אני מאד אוהבת את הסידרה הזאת, דווקא הוולגריות המוגזמת שם מראה
שלא בטוח שבאמת יש אנשים כאלה במציאות וזה מה שיפה בעיני, למשל,
אני בטוחה שיש עוד הרבה משפחות שיש להם בן או בת רווקים, שמשתלטים
עליהם, אבל לא בצורה כזאת,אני לא מכירה את השחקנית הזאת, אבל היא
מעולה, אפילו יהורם גאון, שאני לא סובלת אותו(בבקשה אל תהרגו אותי),
משחק נהדר את תפקיד ראש המשפחה המסכן. ורותם אבוהב, מקסימה.

יוליקה

Member
מנהל
סנדרה שדה, היא ממוצא רומני

אחיה זמר באופרה
והיא נשואה למוני מושונוב...
לסנדרה שדה קריירה מפוארת והיא בהחלט שחקנית נהדרת...
יש בתפוז פורום שניקרא "חמותי ואני" יש שם סיפורים מסמרי שיער
על יחסים בין חמות לכלה...

לא רואה את הסידרה הישראלית הזאת,

בתחילתה ראיתי פרק וזה נראה לי מטופש, אני לא אוהבת קומדיות וסדרות מטופשות וגם לא מדע בדיוני.

אני מאוד נהנית מתכניות תחקיר בערוצים השונים, מסרטי דוקו, וגם מטלנובלה טורקית שמבוססת על סיפור אמיתי בשם ''הכלה מאיסטנבול'' וכמו שאומרים איש איש וטעמו.

נימה3

New member
הסדרה הזאת אני לא צופה בה אבל מהפרומואים

מבינה פחות או יותר מה קורה. שחקנים מצוינים אחד אחד. צריך להבין מקצוע המשחק הוא קשה ומאד לא קבוע השחקנים נמצאים תמיד בסכנה של אין עבודה אז אני מניחה שמי שמוצע לו תפקיד אפילו אם זו לא קלסיקה הוא לא דוחה על הסף כי זו הפרנסה.

למעלה