שלשום היתה אצלנו העוזרת
אנחנו משלמים לה מלא עבור 4 שעות גם אם עבדה פחות, מבחינתי העיקר שהבית נקו ומסודר.
זה כמובן לא נשמר לאורך זמן כיוון שאשתי שונאת סדר ומעולם לא החזירה דבר למקומו והשולחן בסלון נראה כמו, אני לא רוצה להגדיר, בקושי יש לה מקום למשהו עליו מרוב שהוא עמוס בשטויות.
ושום דבר כמובן לא יעזור.
בדיוק כמו שלא משנה מה ולמה והיא תמשיך לעשן ולהחניק אותי. כבר זרקתי את כל המאפרות והיא מוצאת פתרונות.
אני אומר לה שהיא חזרה להשתעל עמוקות כמו לפני ניתוח שהסירו לה את הריאה, ש-85% מהסיבות לסרטן הן העישון, וזה לא מענין אותה, זה הדבר החשוב ביותר וכל היתר ממש לא מענין אותה.
מזה זמן רב אני מבקש ממנה להשליך מה שאנחנו אוספים במטבח מזה 50 שנה, ולא עוזר לי כלום.
הלכתי לעשות את הקניות של כלים חד פעמיים (פעם בחצי שנה וזה עולה לי כ-300 שקל) ואת כל הערימה שמתי במטבח עד שלא ראו שום דבר לא את השיש ולא את השולחן וגם על הריצפה.....
הודעתי לה שבביקור העוזרת, כל המיותר יסולק.
שתבינו, יש (או היו) מכל 10 סרביסים שלמים מהחתונה לפני 50 שנה, 10-12 סירים אולי 8 מחבתות, כל מיני כלי מטבח שממלאים מגירות ענק שלמות , מכונות שאולי השתמשנו בהן פעם או פעמים משך 20 שנה ואין שום סיכוי שנשתמש בהן.
בקיצור, אמרתי לה שביקור העוזרת הפעם יהיה כולו בשליטתי, יש גבול.
כשהעוזרת באה, אמרתי לה שמחוץ לעבודות הרגילות יש שני דברים:
האחד במרפסת (שם המשרד שלי) שם עשו לי תיקון שלא ייכנסו מים בחורף.
והשני , ניקוי המטבח מכל הכלים המיותרים (התקשרתי לבן ולבת להציע להם לקחת מה שהם רוצים, והם טענו שיש להם כל מה שהם צריכים).
אמרתי לה שאם הדברים כבדים מידי, שתשאיר ואני כבר אמצא מי שיקח אותם לפח.
לדבריה אין בעיה היא תטפל בהכל.
בסופו של דבר היו כמות אדירה של שקי אשפה כתומים כבדים מאוד עם פריטים מהמטבח, והלכו לזבל, הארונות נוקו וסודרו, ופתאום היה מקום להכל ונשארו אפילו שני תאים ריקים... שהם תחתונים אליהם קשה להגיע.
כמובן שעל העבודה הקשה הזו צ'יפרתי אותה בהתאם.
היום יש במטבח רק סיר בינוני וסיר קטן (אשתי לא מבשלת כלום חוץ ממלבי לעצמה ואולי שניצל או כבד), 2 מחבתות, סכו"ם, מספר צלחות רגילות, כמה כוסות, זהו.
כל זה כדי ליישר קו שלשנינו אין כח לעמוד ליד הכיור לשטוף כלים, ואנחנו משתמשים בעיקר בכלים חד פעמיים.
כעת יש סדר, באופן זמני.....