שיחה שנערכה בין אודיה לביני, שיחה

odeia

New member
שיחה שנערכה בין אודיה לביני, שיחה

שהתחילה אתמול והמשיכה היום, על אותו נושא. אתמול סיפרנו לילדה שהצד"לניקים השכנים שלנו חוזרים ללבנון. אודיה: למה הם חוזרים? הורים: כי שם הבית שלהם, שם הם גרים. אודיה: למה הבית שלהם שם? הורים: כי הם גרו שם, הם ברחו מחיזבאללה ובאו לגור כאן, ועכשיו הם כבר יכולים לחזור לבית שלהם. אודיה: למה קוראים להם ערבים? הורים: כי הם מדברים ערבית. אודיה: אז עכשיו הערבים יהרגו אותם? הורים: אנחנו מקווים שלא. היום בעקבות הדי ההתפוצצויות בצהריים, כשלקחתי אותה מהגן, המשיכה השיחה: אודיה: למה קוראים להם ערבים? אני: כי הם באו ממדינות ערב. אודיה: למה הם יורים? אני: כי הם לא אוהבים אותנו. אודיה: על מי הם יורים? אני: על המטוסים? אודיה: למה הם לא יורים עלי ועל אבא ועליך? אני: כי הם רוצים לפגוע רק במטוסים. אודיה: למה הם רוצים לפגוע? אני: כי הם רעים ולא אוהבים אותנו. אודיה: מי יורה? אני: חיזבאללה. אודיה: למה קוראים להם חיזבאללה? אני: כי ככה הם קוראים לעצמם, כמו שיש הרבה קבוצות, כאן נתתי לה דוגמאות ואז הגענו לזה שיש גם ערבים בישראל ואת זה היא בכלל כבר לא קיבלה, אבל כבר הגענו לאוטו ועברנו נושא. אני מאמינה שהיא עוד תחקור את העניין הזה. הגענו הביתה, ואחרי כמה זמן התחילה הפגזה על הר דב, הפעם הצלחנו לראות את חילופי האש, מראה שבעלי ואני התלהבנו ממנו וגם הילדה הסתכלה. שוב שאלה למה יורים והסברנו לה. אמרנו לה שאת הבומים שהיא שומעת והאש שהיא רואה, אלו היריות של החיילים שלנו על חיזבאללה אז היא שמחה ואמרה: יש. (לא גילינו לה שראינו גם את ההפגזה של חיזבאללה). באיזשהו שלב סגרנו חלון והמשכנו בעיסוקינו. הילדה פשוט נהדרת, היא מקבלת את העניין די בקלות כי גם אנחנו ככה, רק יש לנו בעיה, הסביבה היא סביבה לחוצה בעניין והם מצליחים להכניס בה פחד וזה מאוד מצער אותי. מקווה שלא יצליחו יותר מידי לקלקל אותה. מובן לי הלחץ של האחרים, רק לא רוצה שהוא ישפיע על הילדה שלי, כי עלינו הוא לא משפיע. שיהיה ערב טוב ושימשיכו המטיילים להגיע לאזורינו.

אמא של אודיה , כמה דברים

למה את מספרת לה שהם יורים על המטוסים? אם מחר תצטרכו לטוס? זה לא יפחיד אותה ? בת כמה אודיה ? לדעתי זה לא נכון ללמד את הילדים שלנו שהערבים שונאים אותנו, זה לא תמיד נכון, לא כל הערבים שונאים אותנו. לי יש חבר וחברה ערבים והם מאוד נחמדים! הבחור הוא הרופא שלי ואשתו מקסימה. בכלל למה ילדה צריכה לראות בטלביזיה איך יורים? האם את מדברת על ילדה גדולה בגיל העשרה? טל

odeia

New member
טל, אודיה היא בת 4 ו-4, גרה בקרית

שמונה ומכירה את החיים והיריות. היא יודעת שיש ערבים טובים, כמו הצד"ל ניקים שגרו על ידנו והיא יודעת שיש ערבים רעים כמו חיזבאללה והפלסטינאים שיורים בנו. אין לה בעיה עם מטוסים, היא יודעת להבדיל בין מטוס קרב, מסוק או מטוס רגיל. הילדים צריכים להיות מעורבים בחיים שלנו, בחיי היום יום, אחרת היא נכנסים ללחץ כאשר קורה משהו וכולם מתרגשים ומדברים על זה. קורה שהיא רואה יריות בטלויזיה והיא יודעת מה זה. קורה שהיא גם רואה חדשות ותאמיני לי שהיא שואלת שאלות ענייניות ומקבלת תשובות ענייניות.

אמיר.

New member
באמת לא צריך לפרט...

אני חי ביש"ע ועל הכביש שלנו לירושלים זורקים אבנים ויורים (וכבר רצחו פה כמה תושבים). בכל זאת אני לא דן על זה עם הילדים. לצערי הם קולטים את זה מהסביבה. אישית - אני לא לחוץ בכלל. אבל יש כאן כמה היסטרים שחבל"ז. אני לא דן אותם חלילה, זכותם לחשוש. אבל לא הייתי רוצה שזה ישפיע על ילדי. ובענין הערבים. צריך להזהר מהכללות. יש לנו כאן כמה פועלים חביבים מאד (אבל לך תדע) ורק משום כבודם אני מקפיד למתן את הילדים. מה עם ילדים גדולים שרואים את התמיכה הגורפת של הציבור הערבי בפעולות הרצח ? טוב - זה דיון לפורום אחר.

odeia

New member
אמיר, זה לא נושא שדנים עליו, אבל

כשקורה משהו כמו היום, או כשהיא שומעת חדשות או אנשים מדברים היא באה עם שאלות והיא מקבלת תשובות. אני מעדיפה שהיא תקבל אותן ממני ולא מאחרים. לגבי הכללות, אין הכללות, וכבר נתתי דוגמא לזה.

מסכימה שאת ההסברים כדאי שיתנו

בבית..ולא עפ"י פרשנויות שונות בחוץ.. כשילד שואל שאלות, מן הראוי שיקבל תשובות מהוריו.

limori

New member
מסכימה עם לימור הילדה שואלת

וצריך לתת תשובות. נכון שרצוי גם להזכיר שיש ערבים טובים ולא להכליל. אך ילדה שגרה בקרית שמונה זקוקה להרבה יותר הסברים מאשר ילדים במקומות אחרים. אני ממש המומה מהתאורים שלך לראות פיצוצים בשידור חי זה ניראה לי יותר מידי טראומטי אבל אתם בודאי רגילים לזה... מאחלת לכם חיים שקטים ושלוים... אני מטורפת על האזור שאתם גרים בו ביחוד מטולה.....כשאצא לפנסייה אבוא לגור שם. לימור

odeia

New member
לימור, את מוזמנת כבר עכשיו.

לראות פיצוצים זה לא טראומטי, אם בסה"כ זה נראה כמו נקודות אש ומסביר שזה כמו זיקוקיו דינור ושה החיילים שלנו שיורים על חיזבאללה. אין אצלנו הכללות, אבל נסכים שחיזבאללה כולם רעים. עובדה שאמרנו לה שהצד"לניקים שגרו על ידנו הם אנשים טובים, והבאנו להם סופגניות בחנוכה והתארחנו אצלם והילד שלהם שבגילה בא אלינו ושיחק איתה וגם ההורים באו אלינו בחג שלהם. ככה שאין הכללות איפה שאפשר. בסה"כ הבאתי את הסיפור כדי להראות, שהילדה, להבדיל מהסביבה שלה, לא נכנסת לפחדים, שואלת שאלות, מקבלת תשובות וממשיכה הלאה. אתמול בצהריים שהיו הפיצוצים הראשונים היא היתה מחוץ לגן והיא אמרה בפרוש: נבהלתי ונכנסתי לגן כי חשבתי שיורים על כפר בלום (שם הגן שלה), וכאן זה נגמר, ילדים אחרים במצבים כאלו בוכים ומפסיקים לתפקד. זה רק בזכות שיש אצלנו על זה שיחות והיא מבינה מה קורה ויודעת שזה לא נורא. מותר לפחד, אבל צריך לנהוג בהיגיון ובשיקול דעת וכמובן להזהר.

התמודדות נכונה לדעתי

מי אני שאשפוט?? גם אנחנו נכנסנו ללחץ כשהיינו בצימר וירו קטיושות לידנו. לנו הייתה את האופציה לחזור הבייתה, אבל לתושבים שגרים שם? אודיה - אני חושבת שעשיתם הפרדה ברורה בין חיזאללה לצד"לניקים ועדיף שבתכם תקבל תשובות מכם ןלא תספוג רעיונות למינהם מהסביבה שלפעמים סתם מלחיצים. נקווה שהשקט ימשיך לשרור אצלכם

limori

New member
תודה על ההזמנה ו...

לצערי אני גרה בחו"ל כך שכרגע שה לא רלוונטי אך בקיץ אני בטוח אגיע לביקור. תשמעי אני חושבת שהדרך שבה את מסבירה לילדתך על כל המצב היא נפלאה... את לא מסתירה ממנה דבר ולא גורמת לה לסיוטים כלשהם. כל הכבוד, אני משערת שאת בחורה מספיק חזקה...אחרת לא בטוחה שהיית יכולה לעמוד בזה. אני בטוח היתי נכשלת ומעבירה פחדים לילד שלי. ועכשיו יש לי שאלה. למה הם חוזרים ללבנון? האם הסכימו לקבלם?

odeia

New member
לימור, הם חוזרים כי שם הבית שלהם

הם השאירו הכל מאחור, רכוש, חברים, חלקם משפחה, בעצם את כל החיים שלהם. כאן לא קיבלו אותם יפה, יש לי שכנה שהיא וילדיה ממש שונאים אותם, ולא משנה שהם עמדו לצידנו ונלחמו לצידנו כדי שהיא תוכל לישון בשקט בלילה. הרבה ליכלוך שמעתי עליהם סביבי, מעטים התייחסו אליהם יפה כמוני, ולכן אין להם מה לחפש כאן. הם חוזרים בידיעה שהבעלים נכנסים לכלא להרבה זמן, את הכסף שהמדינה נותנת להם חיזבאללה וממשלת לבנון לוקחים להם, והאשה והילדים נשארים בבית, אסור להם לצאת ואין פרנסה. מה את היית עושה? בעצם - הבריחה שלהם באישון לילה מלבנון, קצת מזכירה את בריחת היהודים בזמן השואה.

אמיר.

New member
אם שואלים - לתת תשובה...

אבל במינון המתאים לילד... אני לא חולק איתך על זה... --- דרך אגב, כל שנה הטיול השנתי של המשפחה הוא לגולן/גליל... לפני שנתים למשל ישננו בתל חי.. היה מאד נחמד... חצי שעה אחרי שיצאנו דרומה - ירו קטיושות... חזרנו שנה שעברה ונחזור (בעז"ה) גם השנה... אבל לא בשביל לראות יריות... בשביל הנופים, בגלל המסלולים בשל האנשים הנפלאים. חזקו ואמצו !

אמיר.

New member
ממש ממש לא !!!!!!

אין להם שום סימפטומים של פחד... בעצם - למה שיהיו ? הם לא נוסעים בדרכים כל כך הרבה.... וכשכן נוסעים - נוסעים כרגיל. הם לא רואים חדשות, רק שומעים ברדיו (וזה הבדל גדול).

איזו מציאות לא קלה ../images/Emo10.gif

אבל לדעתי את נוהגת נכון. הילדה שואלת ויש לענות לה בכנות המירבית ולמצוא איזון ועידון בכל דבר. כל הכבוד לכם שחיים כבר שנים רבות במציאות שאנחנו במרכז בכלל לא מכירים ומבינים... תהנו בנטיעות ט"ו בשבט
(מתה על האייקונים המשגעים הללו!). שירלי.

rachell

New member
ממש מרתק איך את מעבירה לה זאת

ואכן זה מוכיח שהילדים הכי מושפעים מההורים ואיך שההוים מקבלים את המציאות כך הילדים נראה לי שלמעט מאוד ילדים המציאות ה"נורמלית" היא לראות מלחמה דרך חלון הסלון ויופי שאתם מצליחים להעביר לה את שלות הנפש הזאת ואכן יש ערבים כאלה ויש כאלה גם אנחנו כמבוגרים מבולבלים גם אני חוששת כל יום בדרך הביתה שלא יזרקו עלי בקבוק תבערה או אבן ולא אני לא מדברת על זה עם הבנות שלי אך אני מאמינה שהן חשות אותי גם ללא המילים וההסברים שלי

למעלה