שיחון הונגרי עברי?

dmotti

New member
שיחון הונגרי עברי?

האם מישהו יודע היכן אפשר למצוא באינטרנט מילון -שיחון עברי הונגרי לקראת נסיעתי להונגריה?

טומי*

New member
בדיקות שעשינו בעבר.....

לא מצאנו חיה כזו.בקישורי הפורום נמצא מילון הונגרי-אנגלי אנגלי-הונגרי. אולי לאחרים יש מידע אחר ורחב יותר ממני. בכל אופן נסיעה טובה

liti

New member
למה דרך האינטרנט?

אם אתה טס להונגריה עדיף שיהיה לך שיחון כיס שתיקח אותו עמך. בחנויות הספרים יש שיחון של AGNES LEWY בהוצאת ש. זק ושות', בו המשפט כתוב בעברית באותיות עבריות ובתעתיק הונגרי, ואז מגיע התרגום להונגרית. החסרון בו שעל מנת להגות נכון את המילה/משפט בהונגרית צריך להכיר את כללי הכתיבה ההונגרית השונה מהכתיבה האנגלית. בכל זאת, מפעת המחסור בשיחונים אחרים כדאי לקנות, מחירו בסביבות 30-40 ש"ח.

רוייקו

New member
יש דווקא.. החבר שלי קנה משהו.. אני

מוכן לברר איתו. ניראה לי שהוא קנה בסטימצקי אבל אני לא סגור על זה. אברר מאוחר יותר. גמני חשבתי לנסוע עם אחד כזה להונגריה. תשובה בהמשך

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif שיחון עברי-הונגרי

גם לי יש את השיחון הזה, בזמנו קניתי אותו לילדי, כדי שיוכלו לדבר ביתר קלות עם אימי ז"ל, וגם השאלתי אותו לחברים שנסעו להונגריה. זה צריך לעלות גרושים, ויש אותו במספר רב של שפות. ובקשר למילונים של ממש; בזמנו היה בן אדם מקסים בשם אליעזר גרוס, שהיה מורה לעברית באולפן, לעולי הונגריה.(בשנות ה-60). בשנות ה-70 , הוא הוציא מילון הונגרי-עברי-הונגרי, שהוא שקד עליו כמה שנים טובות, מילון מאד רציני וגדול, נדמה לי שהיו 3 כרכים. אני עבדתי אז אצלו במשך כמה חודשים. הוא נפטר לפני שנים מספר. ניסיתי למצוא את המילון בחנויות ספרים גדולות, אבל אין אותו. לדודי ז"ל היה את המילון, ולפני שנה כשהוא נפטר, קרוביו מצד אשתו ז"ל, פינו את הבית, וזרקו את המילון, ואני כבר כמה זמן מנסה לברר, אולי מישהו יודע לאן זה נעלם. למי שמעונין, בחנויות סטימצקי ניתן למצוא מילון רק הונגרי-עברי, שעולה בסביבות ה-34 ש"ח, ומילון אחר, שבחנות לא ידעו להגיד לי פרטים עליו, והיו מוכנים להזמינו, רק אם אקנה אותו, וכמובן לא קונים חתול בשק, והוא עולה כ-80 ש"ח.

תמי 80

New member
אם אתה טוב באנגלית

תוכל ללמוד פה דבר או שניים בהונגרית.

dmotti

New member
תודה לכולם! מצאתי באינטרנט כדאי

תודה על ההענות במקרה לגמרי מצאתי באתר תיירות של וואלה מילון נחמד כולל השמעת המילים בהונגרית כדאי לבקר וליהנות

למעלה