שיחון עברית - לדינו, (רק על סמך

רותי ב.

New member
שיחון עברית - לדינו, (רק על סמך

מילים וביטויים שנרשמו בפורום. השיחון כולל בסך הכל את העמוד וחצי הראשונים, ועדיין צריך לעבור המון מקצי-שיפורים. ואתם מוזמנים לעזור לי בזה. השיחות יעבור למאמרים, וכל פעם שיהיו עליו תיקונים, נשמח לשפצר ולתקן. מסמנת לעצמי שהגעתי עד ההודעה הזו. (השיחון עצמו בהודעה שתבוא מתחת לזו, ואתם מוזמנים להגיד, לתקן, להשלים)

רותי ב.

New member
ועכשיו לשיחון עצמו:

שיחון עברית - ספניולית שמות רבים לה לדינו LADINO - DJUDEO ESPANYOL ג´ודסמו/ז´ודזמו , ג´ודיאו-אספניול/חודיאו-אספניול Judezmo, Dzhudezmo Judeo-Spanish ה´ הידיעה – EL, LA – אֵל ; לַה ; עִם – קוּן של – דִי בחברה וברכות, תרבות דיבור אי אפשר – נוֹ ס´פוּאֵדִי איך אני יכול – קוֹמוּ פוֹאֵדוֹ אין – NO HAY – נוֹ אַי אם יש מישהו – אִי סִי אַי אלגוּנוּ אני מבקש – יו תִי אַרוּגוֹ במזל ובברכה - קוֹן מזל אִי וֵנְטוּרָה דבר - AVLA - אַבלָה זה ; זו – אֵסְטֵה ; אֵסְטָה זכאי – MERASCO - מרסקו חברים יקרים - פֶליסיטסיונוס אמיגוס יהודים – ג´ודיוֹס יש לנו - תְינֵאמוּס צריך לומר – סְי קֵרֶה דזְיר שיכול לעזור לי – קִי פואדה אַיוּדאר-מֶה שם, כינוי – נוֹמְבְּרֵה פעלים לאכול – א-קומֵאר אכלו – סי קומארוּן לבקש – א-דמנדַאר להחליף – א-טְרוּקאר לחכות – א-ספֶרַאר ליפול – א-קאֵייר (?) לעזוב – א-פרטיר עזבנו - פרטימוס לפתוח – א-אַבריר לשאול – א-דמנדַאר לשכוח – א אולבדַאר פתחי – AVRE – אברה חגים ומועדים, דת, אמונה אלקים – אל דיו ימים טובים ושבת שלום - בואנוס דיאס אי שבת שלום חג עצמאות שמח - FELIZ DIA DE INDEPENDENCIA- פליז דיה דה אינדפנדנסיה נר – קַנְדֵלה ; נרות - קנדלאס אוכל ושאר ירקות אבטיח - קרפוּז אני רעבה - TENGO HAMBRE - טנגו האמברה אני הולכת לאכול - ME VO A KOMER – מִי וו א קוּמֵר ארק - ראקי ביצים קשות – חמינאדוס ביסקויטים – ביסקוצ´וס בצק עלים – פִילֵאס בשר - קארנה בצק ´עדין´ – MASSA FINA – מאסה פינה גבינה - קֵזוּ דג – פישקדו זיתים – אזיטונס חסה – לצ´וגה חציל – מרינג´נה לחם - פאן מלוח - סאלאדו מלפפון – פפינו מרק – סוּפָּה מרקחת - דולסִי מתוק - דולסִי עוף, תרנגולת – גאִינה, גאִינו עלים (של סלק, או מנגולד) – פאזִי פלפלים – צ´ושקאס צלוי - אסאדוֹ קציצות – קיפתיאיקאס, קיפתֵאס תרד - ספינקה זמנים עכשיו – AGORA (אגורה) כמויות הרבה – מונְצ´אס , מונצ´וס גדול - גראנדה רק –SOLO– סוֹלוֹ פניות, גופים אני –yo – יוֹ גם לך - טַמביין אַ-טי לך – a ti – אַ-טי לכולם - אַ טודוס, פַרַה טוֹדוּס רק – solo - סוֹלוֹ שלך – tu – טוּ ; טוּיָה בבית ובמשפחה אהבה – amor - אַמוֹר אור – luz – לוז דלת – puerta - פוארטה טהור – pura - פוּרָה מרפסת – balcon - בַלקון נעול, סגור – cerrada, serrada (איזו כתיב הוא הנכון?) סיפורים, אגדות, שירים יופי - אֶרְמוֹזוּרה מלאך – אנג´לו ; מלאכים – אנג´לוס סיפורים ומעשיות – (קונסֵזַאס אי קונסז´יקאס) בעלי חיים, טבע דגיג, דגיגון – פישקדיקו של הים – די לה מאר צבעים לבן - בלנקוֹ מיני ביטויים למישהו במצב רוח רע – יה-סה פפינו ´מציאה גדולה´ – קיליפור גרנדה

avielss

New member
מילון רותי שושן-כיפפאאאאאקקקקקקקק

קרו אויר א טודוס א און קיפאק גרנדה כיפאאאאאאאאאאאקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק רוווווווווווווווותתתתתתתתתתייי

קיפאק א- רותי../images/Emo45.gif

יש לי רק תיקון אחד: חברים יקרים= קארוס אמיגוס. פליסיטסיונס= ברכות. וחוצמיזה אחלה רעיון וקולהכבוד לרותי! משקיענית א´ א´!

ונזכרתי עוד....

משפט השאלה כאשר נפגשים: קה חאבר = מה נשמע? קה אפיטו= מה קרה? והעיקר... השאלה האולטימטיבית...קרס קומר?=רוצה לאכול?

רותי ב.

New member
גראציאס א-טודוס.

מי פארסה קי לוּ אריסנטי. סי אַיי אוטראס קוזאס, דזימי.

למעלה