שיחות אגביות הנוגעות באימוץ

שיחות אגביות הנוגעות באימוץ

הבוקר זיו שאלה אותי לגבי הערה שאמרתי לאוריאל על משהו שקראתי בפייסבוק. זה גרר הסברים על אימוץ במשפחה המורחבת בישראל. זיו קמת התקשתה עם העובדה שלילדה קוראים בשם של ילדה מוכרת לה, ועוד יותר עם זה שהילדה כבר אינה ילדה עוד אלא אמא בעצמה. אבל מה שהכי עניין אותה היה אם הילדה פחדה כשהיא פגשה את אבא ואמא שלה. הסברתי שיש כל מיני אימוצים, והילדה הזו פגשה את אבא ואמא שלה כשהם עוד היו רק דודים שלה, ולכן לא פחדה מהם.

התשובה הזו היוותה פתח לספר לי על סיפור לפני השינה שאוריאל והיא רקמו אתמול בלילה. הסיפור התבסס על דוקטור הו (אם אינכם מכירים, זו סדרת מד"ב בריטית). מסיבה זו או אחרת אוריאל וזיו הצטרפו לדוקטור לאסוף את שייע שהלך לאיבוד, אבל כשהם רצו לחזור הביתה, הם הגיעו במקום זה לקזחסטן, ואז "אני לקחתי את עצמי, אבל הדוקטור היה צריך להחזיר אותי לקזחסטן, כי אחרת לא היו לי אבא ואמא".
לא קל להיות נוסע בזמן, אבל לפחות ברור לנו שגם אם קזחסטן במחשבותיה, היא רוצה להיות איתנו.

ולגבי קזחסטן, אתמול היא התמרמרה שאחת מחברותיה לא האמינה לה שהיא באה מהעיר בה האסטרונאט הבלגי נחת, ולא שלאסטרונאט הבלגי יש יום הולדת בתאריך של זיו (זה הסדר בו זיו מוסרת את סדר ימי ההולדת). כל מה שאני שמעתי היה איך זיו מטמיעה את היכולת להתגאות במוצאה. עכשיו רק נשאר לי למצוא כתבה מתאימה, להדפיס אותה ולמסור אותה למורה כדי שתתלה אותה על לוח המודעות בכיתה (אולי ליד ברכת ה"שנה טובה" שכבר תלויה שם).

KallaGLP

New member
בהחלט מעלה חיוך, מה שכתבת.

ומה שמזכיר לי, באותה הזדמנות, שלאחרונה, בעקבות משימה שבתי קיבלה לקראת הכנת עבודת השורשים, היא תשאלה אותי על העלייה שלי לארץ מרוסיה. הנושא עניין אותה גם מעבר לחומר שהייתה צריכה עבור העבודה והיא שאלה אותי שאלות נוספות מתוך סקרנות ועניין. מתישהו במהלך השיחה היא אמרה לי לפתע בחיוך: "טוב, גם אני עשיתי עלייה קטנה משל עצמי". ההערה האגבית הזאת שזרקה במעין נונשלנטיות כזאת עשתה לי ממש טוב על הלב, אולי כי נאמרה בחיוך ממזרי ושמבודח. ניצלתי את ההזדמנות ואמרתי שהיא תוכל לכתוב על העלייה הפרטית שלה בעבודת השורשים, והיא הסכימה בשמחה. בתי, אגב, די ממעטת להזכיר מיוזמתה ענייינים העוסבקים באימוץ, ולכן הערות כאלה, הנאמרות בנימה חיובית ובוטחת, הן אינדיקציה חשובה מבחינתי שזה לא בגלל צורך להדחיק מחשבות לא נעימות או כואבות, אלא כי באמת זה לא נושא שמטריד ומעסיק אותה יותר מדי בשלב זה בחייה.

משתפרת

New member
כמה חשוב להיות קשוב

כשמקשיבים להם הילדים מלמדים אותנו עליהם.
אהבתי את השיחה עם זיו. היא מבהירה לעצמה דברים ולא משאירה אותם לתסוס בפנים.
אהבתי גם את הגישה הנינוחה של הבת של Kalla. ההתבטאות שלה חשובה במיוחד כי היא ממעטת להתיחס לאימוץ שלה.

למעלה