שיחות על אהבה

שיחות על אהבה

זיו נוטה להצהיר על אהבתה בתדירות גבוהה. היא מצהירה עליה כלפינו, כלפי חבריה, כלפי שייע. היא גם נוהגת לסייג אהבות מדי פעם, בעיקר בעזרת "בערך", במקום ההסתייגות המקובלת "קצת" או "רק קצת" (אני באמת צריכה לברר האם יש לשימוש השפתי הזה מקור בפלמית), אך זה נעשה בעיקר כדי שאפשר יהיה לצאת בצהרות חדשות.

כרגע מתגוררת אצלנו (באופן זמני ביותר, עד שמגוריה יתפנו, ולרוב איננו מרגישים בקיומה) חברה ישראלית. למרות שהיא עצמה אינה מאומצת או מאמצת, יש לה נגיעה לעולם האימוץ. זיו מאוד שמחה שהיא איתנו.

אתמול יצאנו לטיול באזור. יום ראשון אחרון לפני שיתחילו לימודים, ושוב נהיה כולנו עסוקים ללא הכר. יצאנו רק אנו, הבנות. בשלב זה או אחר, זיו הלכה בשמירה על שיווי משקל על גדר גבוהה והצהירה "אני אוהבת אותך בערך". עניתי שאני אוהבת אותה בכלל, ללא הסתייגויות. זיו החליטה להסיר את ההסתייגות הפעם, והודיעה לי "לא, אני אוהבת אותך, לא רק בערך, אוהבת אותך". עניתי שאני מאוד שמחה לשמוע על כך.
לחברתי כמעט עמדו דמעות בעיניים. היא ביררה איתי האם שיחות כאלו תדירות אצלנו. כשהסברתי שאכן, אנו שומעים הצהרות אהבה רבות, מסוייגות או לא מסוייגות, במהלך השבוע, היא אמרה "אם אמא שלי הייתה שומעת ממני משהו כזה היא כבר הייתה מתמוגגת בדמעות ולא מסוגלת לענות לי".
זה גרם לי להרהר בכך שבעצם, איני זוכרת הצהרות אהבה שלי כלפי הורי או של הוריי כלפי בילדותי. כלומר, היה ברור לי מעל לכל ספק מאז ומעולם שהוריי אוהבים אותי, אך לא נהגנו לומר זאת. במשפחתו של אוריאל המצב היה דומה אבל זיו שומעת מאיתנו הצהרות אהבה רבות, ומצהירה רבות על אהבתה.
איני יודעת עד כמה זה קשור לאימוץ, או לכך שאנו דור אחר, הורים בגיל אחר, או סתם שינויי אופי.
 

יסמין@

New member
מאוד אוהבת

את הסיפורים שאת מספרת על חיי היום יום, על הרגעים הקטנים והגדולים של ועם זיו. חבל שאת לא ממשיכה בבלוג.
ומילות אהבה זה מאוד טוב - לומר ולשמוע
 

fatfat

New member
שיחה מקסימה

אני הייתי מבררת עם זיו למה היא מתכוונת כשאומרת אני אוהבת אותך בערך, כי יתכן שהיא מתכוונת למשהו אחר וזהו רק שיבוש בתחביר או שימוש לא נכון במושג. (למשל היום אחרי ארוחת ערב הגדולה ניגשה ואמרה לי שמישהו שם לה ולאחותה משהו נגד גירוד. לא הבנתי מה היא מתכוונת וכשביררתי התברר שהתכוונה בדיוק להיפך, שמגרד לשתיהן).

ואגב גם בבית הורי לא נהגנו לההיר מילולית על אהבה, כן היה הרבה מגע פיזי. אני מצהירה באוזני הבנות על אהבתי, שאוהבת אותן הכי בעולם, עד השמים ובחזרה ושוב ושוב ועד אין סוף וכו' . הן מצידן פחות מצהירות על אהבתן מיוזמתן אלא מגיבות להצהרה שלי בתגובות דוגמת ואני אותך יותר. מצד שני אני מוצאת כל פעם מכתבים או פתקאות בהן הן מאחלות לי כל מיני דברים טובים. למשל אתמול היתה לי פגישת מסירת תוצאות אבחון עם הורים. כשהתיישבתי מצאתי מתחת לשקית עם חומר האבחון פתק מהקטנה שבת גילה של זיו. הוא היה בצורת לב שמצויירים עליו עיניים ופה ועליו כתוב: התקווה שלי שהיו (צ"ל שיהיו, הטעות שלה במקור) לך ימים נוצים. שכולם היו בריאים ושלמים וכמובן טובים".
 
זה די ברור

שהיא מתכוונת להסתייגות כלשהי. שהמובן צריך להיות "קצת אוהבת". אני זוכרת את הפעם הראשונה בה היא השתמשה בביטוי. היא סיפרה לי שהיא אוהבת מאכל זה או אחר, ואז הסתייגה "בערך אוהבת, לא יודעת". צורת הביטוי הזו שיעשעה אותי, והיא ממשיכה מאז בה. מה שאיני יודעת הוא מהיכן המילה בערך הופיעה בהקשר הזה, ומכיוון שהיא דו-לשונית בצורה מלאה, יכול להיות שזה תרגום כלשהו מפלמית שלא ברור לי עד הסוף.
 

KallaGLP

New member
גם אצלנו לא נהוג להגזים בהצהרות אהבה.

לא שאין בכלל, אף פעם, אבל זה גם לא משהו שכל הזמן מתעופף בחלל האוויר. ככה זה היה גם בבית ההורים. וגם - בנים, במיוחד כשהם גדלים, נוטים פחות לפוצי מוצי. הבנות קצת יותר, אבל זה גם עניין של אופי. אכן יוצא שהבת המאומצת נוטה יותר מכולם לבטא את רגשותיה, כולל רגשות אהבה. גם פיזית וגם מילולית. האם זה קשור לאימוץ או לאופי המאוד חברותי שלה? או לשניהם? אין לי מושג. אנחנו כמובן משתפים עם זה פעולה.
אבל לפעמים טוב לגלות, ולו בדרך עקיפה, שילדינו אוהבים אותנו גם אם אינם יוצאים בהצהרות פנים מול פנים. כך, התרגשנו לקרוא את סטטוס הפייסבוק של בננו החייל בחופשה האחרונה שלו, שבסופו הוא כתב: "אני אוהב את ההורים שלי".
 

KallaGLP

New member
אגב, באופן אינסטינקטיבי, יש לי רתיעה

מביטויי רגש במינון גבוה מדי, כמו מכל דבר מוגזם. התחושה הפנימית שלי היא שכשמרבים להשתמש במילים מסוימות בכל הזדמנות, המשמעות המקורית, העמוקה שלהם, ההתכוונות של הדברים, נשחקת במידה מסוימת וזה הופך למין ביטוי שגור שכבר נאמר ללא מחשבה, ולא ברור כמה רגש אמיתי ומודע מושקע או מבוטא בו. גם ברור לי שכל האנשים שונים והצורך של אנשים שונים לבטא ולשמוע הצהרות אהבה הוא שונה. למשל, ברור לי, בגלל אופייה של בתי, שאצלה זה באמת אמיתי ויוצא מכל הלב ושזה באמת חשוב לה ולא איזו אמירה שגורה שהפכה לכוחו של הרגל. אבל לא אצל כולם זה כך. זו גם הסיבה שכל כך ריגש אותי מה שבני כתב, כי הוא לא עשה זאת כדי לעשות לנו נעים או כי הוא רגיל להשתפך בביטויי אהבה כלפינו. הוא בכלל לא כיוון את זה לאוזנינו ולא ידע שנקרא זאת, כי הוא יודע שאנחנו בדרך כלל לא מרבים להיכנס לפייסבוק ולעקוב אחרי הפרופיל שלו. ראינו את הסטטוס הזה לגמרי במקרה, וברור לנו שאם הוא כתב זאת שם בצורה כזאת - זה היה אך ורק כדי לבטא רגשות כנים שהציפו אותו באותו רגע ומבחינתי דווקא בגלל זה זה יקר לי מפז ויש לזה משמעות גדולה עבורי.
 
תחושת הבטן שלי דומה

אנו משתדלים לא לומר את המשפט ככה סתם, אך המינון הגבוה מוזר גם לי בעצם. גם אוריאל וגם אני איננו אנשים הנוטים להצהרות אהבה מוחצנות, אך לזיו יש דעה משלה וצרכים משלה. הצהרות אהבה זה משהו שנח לה איתו הרבה יותר מאשר לנו, ויוצא שהיא חינכה אותנו כדי שנתאים לה בנושא.
 
הקשר בין הצהרות אהבה לחרדת הנטישה

מעניין ששני השירשורים על הצהרות אהבה של ילדינו (שיש גם אצלנו מצד הקטן) ועל חרדת נטישה של ילדינו (שיש גם אצלנו לא מעט) עלו זה ליד זה.
הצהרות אהבה הן מרגשות ומקסימות.
גם הקטן שלנו מצהיר לאחרונה על אהבתו אלי ולבעלי. לפעמים כתגובה להצהרות אהבה שלנו ולפעמים סתם יזום על ידו.
מחד זה ממיס את הלב ונותן כביכול אישור להיותנו "הורים טובים" או "אימוץ מוצלח" - אישורים שאני כל הזמן כנראה מחפשת.
מאידך זה גם מכניס אותי לאיזה אי שקט כי אני מפחדת שאולי זה גם בא ממקום של חרדת נטישה, של צורך לרצות ולהודות ולשמח את ההורה, כיוון שאהבתו אינה בטוחה לילד.
האמת שזה די מדאיג אותי והייתי שמחה עם פייה קטנה היתה מאשרת לי שהקטן באמת מצהיר זאת רק בגלל שפשוט אוהב, ולא בגלל שכל כך חרד שכל הטוב הזה שנחת עליו אחרי בית הילדים, פתאום יעלם כלעומת שבא.
הייתי שמחה לדעת שהוא מרגיש מספיק בטוח גם להיות באמת הוא עם "עצמי אמיתי" ולהרגיש שגם בלי הצהרות אהבה תמיד תמיד נהיה שם איתו ועבורו.
לצערי אין לי את הבטחון הזה.
 
לפעמים

הצהרות האהבה האלו נראות לי כבדיקה, במיוחד ההסתייגות "בערך אוהבת", אבל רק לפעמים. די ברור שזיו בודקת את תגובותינו לכך שאהבתה אלינו אינה שלמה, וכשהיא מקבלת תשובה על אהבתינו המלאה משהו בה נרגע. אבל לא תמיד היא ממהרת לבטל את ההסתייגות כמו הפעם, ולא תמיד היא אומרת את ההסתייגות מלכתחילה. לפעמים היא סתם מביעה אהבה, ולפעים היא אומרת "בערך, כדי להקניט, אבל בחיבה.
 

אבי351

New member
יש לך ילדה מקסימה ממש שמביעה כל

כך רגשות יפה כלפיי הקרובים לה ואיני רואה צורך כל דבר לקשר לאימוץ ואיני רואה צורך כל דבר לנסות לברר ולחקור תמשיכו להנות מהבת המקסימה שלכם שנה טובה
 
הי נגה

אני חושבת שבהרבה משפחות ותיקות ממש מכל העדות,אימהות מרגישות מזוהות בעיקר עם רגש של דאגה לילד,עוד יותר מאשר ה-love האמריקאי שנתפס בדור הישן כסכריני קצת.
קח סוודר,תיזהר בכביש,צלצל לי כשאתה מגיע,אל תחזור מאוחר מדי ......כל האמירות המוכרות האלה הן ביטויים של דאגה עמוקה.
האקס שלי [מוצא ההורים פולני] שאל פעם את אמא שלו [היום בת 90 בערך] למה לא אמרה "אני אוהבת אתכם" והאמא,דאגנית ואיכפתית מאד ,ענתה "הרי זה מובן מאליו".

אני מאד מאד אוהבת את המילה "בערך" של זיו.כי זו מילה של ביטוי עצמי,של אינדיבידואליות. היא לא תגיד ביטוי שטנץ,היא תביא את מה שהיא מרגישה באמת באותו רגע אל תוך הביטוי השגור והלעוס.
"בערך" אומר שיש גם רגעים שהיא מרשה לעצמה לא לחוש ,או פחות לחוש,אהבה כלפיכם. וזה ממש בסדר.הרי יש כל מיני רגעים בחיי משפחה - גם דרישות,כעסים,מתחים ותיסכולים.
 

אפרילס

New member
שיחה מקסימה!!


אצלנו זה מפוצל.
הבן מצהיר עשרות פעמים ביום מאז שהוא קטן, והבת כלל לא.
הוא מחבק חזק, והיא מחבקת כאשר רואה שהוא עושה זאת.

וזה מזכיר לי...
כאשר הבן היה קטן ומצהיר על אהבה, היה אומר:
- אני אוהב אותך המון, ע..ד... העץ!!

אז חשב שהעץ הרבה יותר גבוה מהשמיים.

שנה טובה!!
 

liאת1

New member
גם אצלנו לא היו הרבה הצהרות אהבה

חשבתי על הנושא הזה בזמן האחרון, כי גם אני מוצאת את עצמי אומרת לאפרוח המון, כמה שאני אוהבת אותו. והוא בתורו בעיקר מחפש ואומר לי בקול מתוק ומזמין ״אמא כל כך כל כך אותי״ ומוביל לאמירה שלי ״אני אוהבת אותך כל כך...עד השמיים ובחזרה״
 
למעלה