שיחות עם אלוהים

שיחות עם אלוהים

מנסיון אישי אני רוצה להביע כאן דעה על הספרים האלה. אז ככה: גם לי יש שיחות באותה דרך כמו של ניל. אני שואלת ומקבלת תשובות בהכתבה אטומטית. אצלי השיחות הם עם הנשמה שלי שיודעת הרבה ובכל זאת מוגבלת ליכולת שלי להבין. ושמתי לב שגם בספרים זה מוגבל. למשל אלוהים של ניל לא מכיר אף ספר שהוא בעצמו לא קרא. או למשל האלוהים שלו לא יודע כמעט כלום על יהדות. עוד משהו- ניל ואלוהים מתפתחים עם כל ספר. בקיצור, יש כאן ידע גדול אבל מוגבל ליכולת של האדם המסויים הזה. אני מבינה בזמן האחרון שכל אחד הוא חלק מאלוהים וכל אחד לפי הלימוד וההתפתחות שלו יודע יותר ויותר.

צופית...../images/Emo13.gif

למה את מתכוונת מנסיון אישי? לפי מה את מסיקה שאלוהים לא יודע על היהדות, הרי אמר בפרוש שכל האנשים מיוחדים ואין אחד מיוחד מרעהו, למה שיבדיל בין אנשים לאנשים? חוץ מזה הוא לא מתייחס לדת במיוחד, ואפילו שולל את הרבנים ואת כל בעלי הסמכות כביכול, אלוהים מדבר על כל בני האדם ללא גזע מין ודת. ובקשר לספרים כפי שציינת...לפי מה הסקת זאת?

אני רק מציינת

שאלוהים של כל אחד מאיתנו מוגבל למה שאנחנו יכולים להבין. ואם ניל הוא נוצרי הוא ידבר אליו במושגים נוצריים.וכ"ו.

שרiןבן

New member
ובתוך ים המוגבלות של שלושת הספרים.

אפילו אם השיחה היא לא עם המחבר והוא סתם ממציא את זה. האם את רואה דרך טובה יותר לחיות בה ?

לא הבנתם אותי

אני כן מאמינה בשיחות האלה, גם אני מקבלת תשובות כאלה. אני רק אומרת שזה אלוהים בצמצום. אלוהים שכל אחד מאיתנו יכול לתפוס כרגע. ובעצם אני רוצה להגיד שכל אחד יכול לדבר עם אלוהים!

ש ו נ י

New member
אני לגמרי מסכימה אתך בנושא הזה

גם מהשיחות שלי עם ה' גם מהתשובות שאני מקבלת מה' תוכ"ד שיחה/החיים וגם מהספרים אני יכולה להגיד שגם אני בהחלט מקבלת את הרושם הזה אלוקים הוא אינסוף ואינו מוגבל, וכך גם הנשמה שלנו אבל פה, בעולם הזה, אנחנו מוגבלים וכל אחד תופס את האלוקים דרך המסננים שלו, דרך מה שהוא יודע וחווה ולמד בחיים, דרך מה שכל אחד "זוכר", וזה תמיד משתנה ומתפתח במהלך החיים. תכלס, אף אחד לא מתיימר "לדעת" את האלוקים ולתפוס אותו עד הסוף חבר'ה, קצת ענווה אנחנו רק בני אדם בדיוק כמו מחבר הספר (שהוא עצמו כמובן אומר את הדברים שאנחנו אומרים כעת, רק שאני לא זוכרת בדיוק איפה) ואמונותיו ודרך החינוך שלנו (כמו שלו) משפיעים על הדרך שבה הוא תופס את האלוקים. עובדה - אמונות של אנשים משתנות במהלך החיים, והופסה... מקבלים תשובות אחרות. אז מי השתנה פה? אני או האלוקים שלי? הרי האלוקים משתנה כל הזמן וגם אנחנו אבל בעצם נשאר הוא תמיד

המציא או לא המציא....../images/Emo41.gif

נכון גם אם הוא "המציא" את זה עדיין זה גדולללללללללל ואמיתי, ונכון, ונתפס בהגיון!!!

למעלה