שיחות עם אלוקים

שיחות עם אלוקים

איך מדברים עם אלוקים? כדי להבין איך מדברים עם אלוקים צריך להבין מה המושג הזה אומר פחות או יותר. אלוקים זה לא איזה אדם שמיימי רחוק, כמו חבר וירטואלי כזה שהיה לנו כילדים. אלוקים זה ה-כ-ל. הכל משמעו, שכל מה שיש הוא תוצר של צמצום אלוקי (הורדת השפע במדרגות במקום בבת אחת). כן, גם העור המכסה את גופינו, גם אצבע ידי השמאלית, גם העיניים שדרכן אני רואה, והאזניים. ה-כ-ל זה הוא יתב' שמו. הגוף וכל הצד הפיזי שממנו אני מורכב זה בעצם אלוקים. הדבר היחידי שזה שלי זה הרצון שלי. הנשמה שלי (שהוא נתן לי). כשאני רוצה להרים יד, אלוקים מרים לי אותה. נכון, הוא משתמש בפולסים חשמליים ועצבים כשלוחי מצווה אבל... זה הוא. הוא זה שמצווה על ריאותי לספוג חמצן. הוא זה שמצווה על קיבתי לעכל את האוכל. הוא זה שמצווה על מיצי הקיבה לעכל בשר של פרה שאכלתי אבל לא לעכל בשר של הקיבה עצמה. הוא זה שבעצם הוא הכל. אז איך בעצם אפשר לדבר עם אלוקים? כשאני רוצה לדבר עם אלוקים מה אני מדמיין? את אהבתו ללא הגבולות אלי, כן, אלי, הקטן והלא חשוב, העפר ואפר. אני חושב על האהבה העצומה שהוא חש כלפי. אני מנסה לדמיין את זרועותיו הוירטואליות חובקות אותי ונושאות אותי ברגעי הקשים. אני מנסה לחשוב על כך שהוא בולע בשקיקה כל מילה שאני פולט מהסידור שלי. הוא מוחה דמעה כשאני מזיל דמעות. הוא רוקד משמחה כשהבנתי סוגיא בגמרא. הוא מעקם אף כשאני כותב באינטרנט... אז אני מדבר איתו. הוא אבא שלי ואבא של אבא שלי. אבי שבשמיים, אנא סלח לי. באמת שאני רוצה לעשות רצוני כרצונך אבל זה קשה לי. קשה לי להתמודד עם היצר הרע, קשה לי להתמודד עם פיתויים וביטול תורה. קשה לי לוותר על דברים מסויימים (כמו אינטרנט!) אני לא מצליח להתגבר על כעס. אנא ה' הושיע נא אנא ה' הצליחה נא עזור לי להתגבר על מידותי הרעות עזור לי להתחבר אליך בכל נשמתי ובכל הווייתי. עזור נא. עשה עמי חסד, תן לי מתנת חנם. אני יודע שלא מגיע לי אבל עשה עמי חסד. וכשאני מסיים לדבר איתו ולהגיד לו את מה שאני מרגיש וצריך ורוצה, אני דואג להזכיר לו שימלא את כל משאלות לבי "רק לטובה ולברכה". (אים תשאלו למה? כי לפעמים אני מבקש משהו שלא טוב בשבילי רק שאני עוד לא יודע. אים הוא ייתן לי את זה, אצטער מאוחר יותר). סליחה על ההשפכות. סתם חיפשתי מקום לכתוב על אבי שבשמיים. פה ניראה לי מתאים. ס-ל-י-ח-ה

גריני

New member
תודה לך על ההשתפכות ../images/Emo13.gif

ותודה על כך שמצאת את המקום הזה מתאים. וכמה שאלות לי אליך, ברשותך: * מנין לך שרצונו הוא שתתמודד עם היצר הרע? * למה אתה חושב שהוא רוצה שתתגבר על פיתויים ועל היצר הרע? * מה רע באינטרנט, לדעתך - שאתה שופט את עצמך על הכתיבה בו? * מי זה החליט שתמיד צריך להתגבר על כעס?

Desert Voyager

New member
../images/Emo140.gifשלא יהיו פה ניגודים

חשבתי לצטט פה מדברי הראי"ה, אמנם קצת קשה להבין, אבל נותן מושג :) ===> לעומת האמת העליונה האלהית, אין הבדל בין האמונה המצויירת להכפירה, שתיהן אינן נותנות את האמת , כי כל מה שהאדם משיג באופן חיובי - הכל הוא שלול מאמיתת האלהות. אלא שהאמונה מתקרבת לגבי דידן אל האמת, והכפירה אל השקר, וממילא נמשך הטוב והרע מאלה ההפכים. "צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם" (הושע יד). והעולם כולועם כל ערכיו החמריים והרוחניים, הכל הוא לערכנו, ולגבי ערכנו האמת מתגלה באמונה, והיא מקור הטוב, והשקר בהכפירה, והיא מקור הרע. אבל לגבי אור אין סוף הכל שוה, גם הכפירה היא התגלות כח חיים, שאור החיים היסודי מתלבש בתוכה, ומשום כך מקבלים ממנה גיבורים רוחניים ניצוצות טובים מאד, ומהפכים מרירו למתיקו (=מהפכים מר למתוק). <=== ובאמת מה רע באינטרנט? - צריך רק לדעת לשחות

גריני

New member
../images/Emo22.gif שזה בעברית????

סליחה, אבל לא הבנתי כלום (ודווקא חשבתי שאני יודעת טוב עברית). ועוד סליחה על הבורות - מי זה הראי"ה?

Desert Voyager

New member
../images/Emo24.gif אני חושב שכן...

לגבי מי זה הראי"ה (הרב אברהם יצחק הכהן קוק) צירפתי תמונה. הוא נפטר כבר לפני קום המדינה, אבל היה (והינו עדיין) פריצת דרך מבחינת הסתכלותו התורנית. כל מה שאספר זה יהיה סתם בלה בלה לעומת העצמה שבדבריו. מי שמעונין לדעת עליו צריך פשוט לקרוא ולהתעמק. לדעתי כל ספרי הפירושים עליו, הם כבר פירוש ולא הענין עצמו, אז אין כמו לגשת למקור
ולגבי הקטע שציטטתי מספרו "ערפילי טוהר" הרעיון הוא שלגבי אור האין סוף, כפירה ואמונה באלהים הם שוים. אנו שנוהגים לחלק את המושגים טוענים שהאמונה היא אמת והכפירה היא שקר. גם אנו מקשרים את הטוב לאמונה ואת הרע לכפירה. אבל...מבחינת האלהים להכל יש מקום, ואנשים בעלי עצמה רוחנית, יכולים להפיק דוקא מהכפירה ניצוצות טובים מעוד! (מה זה ניצוצות
עברית קשה שפה
)

תודה שהקשבת ../images/Emo13.gif

אני יכול לתת תשובות אבל... לא בטוח שהן תמצאנה חן בעיניך! ובטח לא תסכימי איתי. שאלת מנין לנו שרצונו שנתגבר על יצר הרע? מלבד כי כך חז"ל אומרים ואל לנו להרהר אחריהם, זה גם הגיוני. יצר הרע כשמו כן הוא. הרע שבו זה שהוא מביא אדם להתנהג באנוכיות ואנוכיות מרחיקה מבורא עולם. התנהגות אנוכית פוגעת גם בזולת בד"כ ולכן לא ייתכן מעצם מהותו של בורא עולם שהוא ירצה שנשאר אנוכיים. כי מהותו היא רק טוב. מי שחושב על הסיבה למה בכלל נברא העולם מבין, שהעולם נברא כדי לתת לפוטנציאל של הטבה של בורא עולם דרך לממש את עצמו וכדי לממש הטבה צריך מוטבים. הטבה מושלמת היא כזו רק אם מוטב מקבל את ההטבה לא מתוך בושה, אלא מתוך זכות. כדי שתהיה זכות צריך בחירה. זו מטרת היצר הרע - לתת לאדם בחירה. לתת לאדם על מה להתגבר. גם אם נאמר אין בורא עולם רוצה שנתגבר על יצר הרע, אזי הוא צריך למצוא כוח מסויים אחר שייתן לנו את יכולת הבחירה, שנוכל לבחור בין טוב לרע. אם זה לא יצר הרע שזכה בתפקיד זה, מה כן? התגברות על כעסים זה חשוב מאד. מה שקורה לאדם בשעת כעסו זה שהוא לרוב מאבד מכוח החוכמה שבו ומגיב בצורה פוגעת. אם שמת לב פעם מה קורה לאדם שמתעצבן ומתחיל לצעוק, תשימי לב שהוא מתחיל לרדת ברמת הדיון ודבריו פחות בהירים וקוהרנטים. חז"ל אומרים שכל הכועס כל מיני גהנום שולטין בו. עצם הכעס פוגע בעיקר באדם הכועס ומרחיק ממנו חברים. מה רע באינטרנט? זה מסובך מדי להסביר פה.

הפניה ...

מצורף קישור לפורום של הר ציון, לא הצלחתי להפנות ישירות אז כנסו ל: "מהו הטעם ללמוד אם מראש אני יודע שזה לא מה שיוביל אותי להתנסות"

למעלה