שיחות עם טרוריסט?

בלאונט

New member
שיחות עם טרוריסט?

אני כבר בטח מצטייר כימני קיצוני אך זה ממש לא נכון, למרות שאני אוהב להתבדח בנושא בסופו של דבר אני משוכנע שיש למצוא דרך להגיע לשלום אך לא בכל מחיר. אבל, רגע, לפני שאתם צועקים עלי שכבר טחנו את הנושא אני רק רוצה להציג דבר יחסית שולי בזמן האחרון שמאד מטריד אותי. ממתי, למען השם, החברה המערבית מנהלת משא ומתן עם טרוריסטים? זה טירוף. אני יודע, שהם מחזיקים לפחות שלוש ישראלים, ותאמינו לי שליבי איתם והם חשובים לי מאד אך עם זאת לדעתי אסור לתת לחזבאללה את מה שהם מבקשים בשום פנים ואופן. אסור לדבר איתם. אסור לדון איתם כל עוד הם משתמשים באנשים האלו כקלף מיקוח. אני פשוט רואה את זה בצורה הגיונית פשוטה: עצם המשא ומתן עם ארגוני טרור מוכחים את אמונתם שהאלימות והחטיפות האלו משתלמות. ואת זה אסור לעשות. בשום פנים ואופן. קחו את הדוגמה של נחשון וקסמן. איש גדול שאני מעריך מאד ויזכור תמיד. גם נחטף. וגם נדרש כופר עצום על שחרורו. סיירת גולני וסיירת מטכ``ל נכשלו לשחררו באמצעות פעולה מבצעית כי ישראל סרבה לספק לטרוריסטים את מבוקשם. נחשון מת באותו יום. אך יחד איתו רוב טרוריסטים נשלחו לכלא והשאר נהרגו במהלך הפעולה. הם לא השיגו כלום חוץ מהרג וסבל. נכון שהמחיר לא שווה את זה, אך רק תחשבו כמה עוד אנשים הצילה המדינה גם בפעולה כושלת - המונים. מכוון שאם ארגוני הטרור היו רואים שהדרך שלהם מצליחה, הם היו חוטפים אנשים על ימין ועל שמאל. ובחייכם, עד כמה קשה זה לביצוע?

e-shfiyut

New member
אני מבכימה איתך ברעיון הכללי אבל

אמרת בעצמך שהמחיר לא שווה את זה אז אולי תסביר לי את ההודעה שוב. נורא יפה כל מה שכתבת אבל אם המחיר לא שווה אז הכל לא שווה. לירן

אסור כשיש להם קלף מיקוח

ופה בדיוק המחדל: למה לא קיימו איתם משא ומתן כשלא היה בידם קלף מיקוח? אם לא היה להם קלף מיקוח יכולנו אולי אפילו לדאוג שהמחבלים החטופים שאצלנו ירצו את עונשם בכלא לבנוני, ככה שבעצם ננחית את כל התיק על הלבנונים - אם המחבלים ישוחררו - נפציץ את לבנון, אם החזבללה תשחרר אותם בכוח - נפציץ את לבנון. פשוטו כמשמעו. אתה צודק לגבי זה שצריך ללמד אותם לקח, אבל במקרה הזה הייתה עדיפה תרופה לפני המכה- היינו צריכים לנקוט במדיניות ברורה- מי מהצד השני של הגבול שמחזיק בנשק, ולא שייך לכוחות האו``מ או הצבא הלבנוני -שאמורים לאבטח את הגבול-מקבל כדור לראש. עבירה על החוק הבינלאומי? ממתי יש לגיטימציה לגוף לא צבאי להחזיק נשק? יאללה כבר שימותו - מישהו מכיר וירוס שהורג אנשים דרך המחשב? אז תשלחו אותו לאתר של החזבללה. פושע. נ.ב. הדבר אפשרי, אני לא צוחק.

the me and i 16

New member
3 דברים

כמה נק: א) מה שאתה אומר זה: רצח של אזרחי מדינה ב) יש לגיטימציה להחזקת נשק והיא נקארת הגנה עצמית. ג) באתר של החיזבללה גולשים גם ישראלים ד) אין וירוס שהורג דרך המחשב חוץ משירים של בריטני ספירס באמ פי3 ו) התעסקנו מספיק עם לבנון תן לאום שיהרוג אותם... ז) איפה ה? ח)`` די לאלימות``

goldy

New member
חייבים לשמור על כללי הבטחון!!

כאשר מפקד החיילים מנה את השרשרת הטעויות שנגרמה ואשר גרמה לחיילים להחטף אני הייתי פשוט בשוק! מניעת הטעויות ומניעת החטיפה היו כ``כ פשוטות לביצוע שזה פשוט מדהים! אם החיילים היו שומרים על כללי הביטחון אשר נאמרו להם ושוננו באוזניהם הם לא היו נחטפים וזה בדוק!!

בלאונט

New member
כן, אבל...

נכון. אבל חוץ מהחמרת הכללים ודרכי אכיפתם, אין הרבה מה לעשות. מה שצריך עכשיו לדאוג לו זה הדרך להחזרת החיילים לארץ.

limonov

New member
זו מלחמה

אינני קיצוני. ברק צריך לבחור בפתרון זה- פתרון של ברירת מחדלת כיוון שבמצב הקיים אין דרך אחרת לשנות את מאזן הכוחות. הוא לא יהיה הראשון ולצערי אף לא האחרון שיבחר בדרך זו. דרך שתחילתה אם סיום ההרתעה.

נעל

New member
מו``ם כברירת מחדל

יכול להיות שבמו``מ יש יותר, או ליתר דיוק - פחות, ממה שנראה. מו``מ הוא פשוט ברירת מחדל. הטרוריסטים רוצים מו``מ? ניתן להם קצת מזה, בינתיים. מו``מ מושך זמן. מו``מ יכול להתקדם לאט מאוד, אם רוצים. בינתיים, יש זמן למידע מודיעיני, יש זמן לתכנונים ואימונים מיוחדים של כוחות חילוץ. יש זמן לחשוב על פיתרון אחר. זה לאו דווקא מה שמתכננים אצלנו בממשלה, אבל זו אפשרות. החטיפה של אלוף משנה של צה``ל די הפתיעה את כולם, כפי שהוצגה היום בבוקר על ידי ראש החיזבאללה, די הראתה אותנו באור מגוחך. הרי מיד חשבו כולם על הגבול עם לבנון, על אנשים חמושים על מדים, מפטרלים בג`יפים צבאיים על הגבול. כך גרמו לזה החיזבאללה להשמע. ובטון לעגני משהו, אמרו: ``מידע נוסף יימסר בבוא הזמן, שישראל תחפש את הנעדר ביניהם:. אזרח! הם חטפו אזרח. קצין צבאי במילואים מזה שנים. איש עסקים. וחטפו אותו אפילו באירופה ולא בישראל. וכל זה בהנחה שההערכות העכשוויות של ישראל נכונות. מה דעתכם על זה? יש הבדל בין אזרח לחייל בכללי הנימוסין שבין טרוריסטים למדינות דמוקרטיות, לא? נעל

בלאונט

New member
ללא רווח

אולי. הטקטיקה נבחרת לפי המצב ע``י אנשים שקצת יותר מבינים בזה משנינו אבל המטרה חייבת להיות לא לאפשר לארגוני טרור שום שיפור כתוצאה מחטיפה. זה צריך להיות מדיניות יסוד. מיום ליום אני הולך ולומד יותר על האנשים שנקראים האחים שלנו, זה בושה. אני בהחלט בעד התקפה מסיבית נגד פלשתין. צריך להשמיד כל איום למדינת ישראל. למה? כי אז הם לוקחים את המעט שיש ליהודים. נכון שלרובכם זה לא משנה, ומבחינתכם פשוט להיות ארה``ב השניה אבל יש אנשים שלהם זה משנה. האנשים שנלחמו על המדינה, להם זה משנה. ודעתם, דעתנו חשובה. אני מאד לא מרוצה מזה שמדינת ישראל מתיימר להיות ארה``ב, או לפחות לרצות את רצונם. הם לא ממוקמים בלב מדינות עיונות. הם לא מדינה קטנה של עם שרוב העולם מתנכל לו. ``אם אין אני לי מי לי``, משפט חכם. חייבים להגן על עצמינו. חייבים להשמיד את אויבנו. וחייבים לפקוח עיניים ולראות מה מתרחש. אין סיכוי לשלום. לא עכשיו.

the me and i 16

New member
לא

לא אתה טועה. המקרה של שרון וקסמן פשוט מוכיח את זה. מה אתה חושב? שהוא רצה למות? ,שלפני שהוא מת הוא אמר :טוב למות בעד עצמנו? ,הפעולה הזאת הייתה פעולה כושלת כי היא נכשלה... ולא משנה איך תסתכל עליה ותגיד הנה כל הטרוריסטים מתים, או הפעלנו נשק הרתעה נגד אירגוני טרור... עדיין הוא מת וזה כישלון ,אם נוכל להחזיר את החילים בדרך יותר בטוחה נעשה את זה עם לא... אז נסתפק במו``מ ... ``די לאלימות``

בלאונט

New member
אבל כך את רק...

מזמנת לעצמך עוד חטיפות. די לאלימות - אסור להיכנע לה, אסור לתת לכוח לשלוט לנו בחיים ובצורת השיפוט.

the me and i 16

New member
להפך

את לא מכבה שרפה ע``י הצתת אחרת במקום אחר... את לא יכולה להגיד די לאלימות ובאותו משפט להגיד לתקוף... מה שגם שאחרי שהם בריאים אפשר לתקוף כמה שרוצים... אבל אף אחד לא ממש רוצה להקריב את עצמו..(אלא אם כן זה ממש הכרחי...). תחשבי את רוצה שהם ימותו? למה כדי שנוכל להרוג כמה משלהם... ככה אנחנו גם מקבלים אותם חיים ועדיין יצא לנו מזה משהו בעיני העולם המערבי ואולי נראה פחות ברברים... וכן ,כן איכפת לנו מהדעה של העולם המערבי... וזה שאני גבוהה ורזהלא הופך אותי לדוגמנית. זה בגלל שאני בחור שאני לא דוגמנית.:) די לאלימות

V. Ghost

New member
משכורת של טרוריסטים

הטרוריסטים עושים פעולה -עבודה אז זאת המשכורת שלהם ותמיד הם יוכלו למתוח את החבל עוד ועוד-עד שיקרע אופס קצת נסחפתי אבל הרעיון בעינו עומד ------ נגד טרוריסטים צריך להלחם בטרור אבל לפני שאנחנו נחטוף את חסן נסראללה נראה לי שהם יחטפו את מופז ולתפארת מדינת ישראל visible Ghost

MiSheL

New member
יש לנו מה ללמוד מהחיזבאללה

ראיתי היום (בעצם זה כבר אתמול) ראיון עם אמא של רון ערד והיא הסבירה נורא יפה שישי לנו הרבה מה ללמוד מהחיזבאללה . עם מי אתם חושבים שאתם מתעסקים פה? עם חבורת יפה נפש משוויץ שבאמת אפשר לעשות איתם משא ומתן רציונלי? לפי דעתי ממש לא, אנחנו צריכים להתייחס אליהם כמו מי שהם באמת. בנוסף, כפי שאמרתי צריך ללמוד מהם, מדרך פעולתם, חוסר האיפוק שלהם- מזה שהם לא שמים על אף אחד מהיוזמות שלהם והנחישות שלהם. אם המדינה שלנו הייתה פועלת כמוהם, השבויים שלנו היו כבר בבית, לפחות אני מקווה. מישל

למעלה