שיחות קצרצרות עם האלוהים שלא קיים

שיחות קצרצרות עם האלוהים שלא קיים

אני יוצא בשאלה! (כופר) ככזה, נשארו בי הרגלי תפילה. ברגעים קשים אני מוצא עצמי שופך את צקון לבי לפני אלוהי. כשלאחר רגע אני נזכר שאינני מאמין נצבט לבי ואני מפסיק מלהתפלל. השבוע, התפללתי, נזכרתי שאינני מאמין, ובכל זאת המשכתי. מצחיק להיזכר בכך שחשבתי שאני רציונליסט שכלתני. מעניין. (בקרו בבלוג)

hayapollak

New member
אתה יכול להיות../images/Emo127.gif

רציונליסט ולהתפלל לאלוהים. תפילה היא כמו מדיטציה, מנקה את הראש והלב, הדו שיח הפנימי נפסק הגוף,הראש והלב - אחד הם ואתה מאוזן עם עצמך. בכל אחד מאתנו יש חלק האלוהי - ואתה מתפלל לאלוהים לחלק האלוהי שבך ואתה מתאחד עם האחד - השלם - היקום - האלוהים - החיצוני והפנימי שבכל אחד מאתנו. אתה מתאחד עם האלוהים הגדול הכולל השלם . לחא חייבים לדעתי להאמין באלוהים כל יכול - כח עליון שאת צורתו אינך יודע - אלוהים פנימי וחיצוני אתה, היקום, האחר חד הם. הכוחות והאנרגיות האלה קיימות בך ובכולנו וכשאתה מחובר להם התפילה המילים (שהם יצירה שלבשה צורה גשמית)עוזרות לך אז למה לא. אני בטוחה שגריני - שבקיאה בספרים של שיחות עם אלוהים וגם אחרים יעזרו לך.חייה.

adis90

New member
אנשים ../images/Emo29.gif

אנשים חשים צורך לדבר עם אלוהים ברגעים הקשים, זה נותן להם תקווה שיש להם במי להאחז ושאלוהים גדול ושומע אותם ויציל אותם וזה מחזק אותם. ככה הם אוספים כוחות ואוחזים באמונתם באלוהים ברגעים הקשים.

seeyou

New member
זה נכון! ../images/Emo45.gif.......אבל

חייבים להבין דבר שלי נראה פשוט אם "הוא" קבע את גורלו של אדם(נפש) אז באמת מאמינים שאפשר לשנות את דרכו?

גריני

New member
הכל צפוי והרשות נתונה....

אם הכל קבוע מראש - אז איך זה ש"הרשות נתונה"? ואם הכל קבוע מראש אז מה באמת הטעם בתפילות ובבקשות?... ..... ..... אז, אולי לא הכל קבוע מראש? ואולי יש לנו השפעה מכרעת על מהלך חיינו?

seeyou

New member
רציונליסט שכלתני?../images/Emo8.gif

גם אני לא דתי אבל בשאלה הבסיסית האם אנו פרי של "טבע" או של גוף-גורם" בשם כזה או אחר...מחוסר ברירה ובגלל שאני "רציונלי"...מאמין ב-ה' לא כפי שזרם כזה או אחר מחליט! מתבונן סביבי וכול רגע לא מאמין איזה כוח עליון היה מסוגל לדברים כאלו... מ-"0"(אפס) לא ניתן ליצור דבר!!!!

גריני

New member
שבתאי, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

שאלה לי אליך: אם תחליף את המילה "אלוהים" במילה "חיים" ... או "אנרגיה" - האם ישתנה משהו בהרגשה שלך לגבי תפילות, או במילה אחרת: "בקשות מהיקום"? אם תשנה את המחשבה שהוטבעה בך - כאילו אלוהים הוא איזה אבא גדול שצופה עלינו מלמעלה, שדורש מאיתנו כל מיני מעשים ואוסר עלינו מעשים אחרים, ובמקומה תחשוב על איזו אנרגיה עצומה שהיא המקור לכל מה שקיים סביבנו - איזה שינוי מחשבה כזו תיצור אצלך? האם גם כך יש בך את הצורך להכריז על עצמך "כופר"?? ועוד משהו: מיהו זה שקבע האם אתה כופר או לא? וכופר.... במה??? (המממ..... חומר למחשבה...)

אז ככה!

זה ממש לא משנה כאן ה'למה' אני לא מאמין באלוהים! אני פשוט לא מאמין! נקודה! מעתה, תהיה זו טעות לנסות לבלבל אותי עם שמות! אני מדבר עם ישות שאני יודע שהיא לא קיימת, ושאף אחד לא באמת מקשיב לי! אני מאמין בביבי (שר האוצר) אוקיי, מאמין שהו קיים! וכי אדבר איתו כשאני בביתי והוא אינו מקשיב??? למה עם ביבי אסור לי ועם אלוהים שאני ל מאמין בו מותר לי? כי אני כן מאמין באלוהים??? התשובה לדעתי היא לא מוחלט!

למעלה