שיחזור בטון ?

strategies

New member
שיחזור בטון ?

1. כשמטוס מתרסק לתוך בנין אז הוא הופך לערימת חומרים שדומים לחול. אפשר להעלות על הדעת אנשים שיהיו מסוגלים להמציא רעיון שיקחו את ערימת החומרים האלה וישחזרו ממנה חומרי בניה. איזה הכשרה אותם אנשים צריכים כדי להיות מסוגלים לדעת איך לקחת את הערימה ולהפוך אותה בחזרה לחומרי בניין? האם כימאי?, האם מהנדס בניין?, האם מהנדס חומרים? 2. מהם חומרים הבניין היקרים בבניית בניין? - הבלוקים? הטיח? הבטון? 3. ממה מיוצר המלט? 3. ממה מורכב הבטון? 4. ממה מורכבים בלוקי איטונג? 5. אם הורסים חדר שכל כולו עשוי מבטון, אז הכימאי מסוגל לחשוב על טכנולוגיה שתמיס את הגרגרים שנוצרו כתוצאה מהריסת הבטון ושתהפוך את זה בחזרה לבטון נוזלי מוכן לשימוש או שרק בעל מקצוע אחר מסוגל לדעת איך עושים את זה?
 

fireman

New member
בענף הבניה יש המון מחזור

אבל המחזור כפי שהוא נעשה כיום לא מאפשר הפיכה של בטון מצורתו הקשויה למצב בו כל החומרים יופרדו בחזרה אחד מהשני מאחר ומדובר בתהליך כימי. המרכיבים העיקריים כיום בבניין הם המחצבים, צמנט, ומתכות. היקרים ביותר הן המתכות שכיום ממוחזרות ונעשה בהן שימוש נרחב מאוד. לצורך העניין הוצאת הברזל מהאדמה וגם המחזור של המתכות לא עונים על הדרישה של הפלדות והמתכות בעולם כיום ולכן מחירי המתכות הולכים ועולים מעת לעת המלט (הצמנט) אותה אבקה אפורה מיוצר מתערובת של 4 מינרלים (אליט, בליט, צליט וטריקלציום אלומינט) וממספר מרכיבים משניים כמו גבס, סיד ומגנזיום, בארץ נוהגים להוסיף גם אפר פחם לתערובת בכדי להפטר מתוצר הלוואי הזה שמייצרות תחנות הכוח הפחמיות בארץ הבטון מורכב בשימוש המסורתי שלו (ליציקה) ממלט, מים ואגרגטים (חצץ וחול) בלוקי איטונג הם בלוקי חול-סיד שאליהם מוסיפים אלומיניום שגורם להם לתפוח ולהיות נקבוביים בעת ביצוע האשפרה שלהם (באוטוקלאב - דוד אשפרה בקיטור ובלחץ) לגבי מחזור בטונים. היום כאשר הורסים מבנים מבטון מזויין ניתן לגרוס את הבטונים לאחר הפרדתם מהפלדות וליצור מהם אגרגטים לשימוש חוזר שעיקר השימוש בהם הוא לתעשיית האספלט לכבישים. הפלדה הולכת להתכה ולייצור פלדה חדשה והשאר נטמן במטמנות לפסולת בניין. לצערנו בגריסה נעשית רק בפרוייקים גדולים של הריסה בגלל חוסר כדאיות כלכלית בפרויקטים קטנים.
 

fireman

New member
אני סטודנט להנדסת בניין

 

בועז ל

New member
נו ערן , יש מידע נוסף על היצור הזה

שמסתובב בירושלים ומתיש אותנו בפקקים נוראיים ?
 

fireman

New member
צר לי אבל כמו שכתבתי בעבר

קשה מאוד לזהות את הדגמים הספציפיים של הזחלים. הם רובם זהים כמעט לחלוטין כאשר ההבדל העיקרי ביניהם הוא הגודל הפיזי ומספר מערכות שיש על חלקם ועל חלקם האחר אין. התמונות הללו וגם אלו שפורסמו בעבר לא מאפשרות זיהוי וודאי, צר לי.
 
למעלה