שיחזור וירטואלי בתמונות של בית אבי

שיחזור וירטואלי בתמונות של בית אבי

בתור ילד הסתקרנתי על בית אבי ז"ל מלפני השואה, תמיד שאלתי. אני רכש עוד בפולין 2 תמונות על ביתו מזמן המלחמה. אני היה גר ברחוב זמקובה 27 בנדין פולין. היו גרים בקומת קרקע, הורי 2 אחיות והוא, כבן זקונים, (האח הגדול ממנו ב 20 שנה, היה כבר בעל משפחה) דלת ממול גרו משפחת דודתו משפחת וילדר. הבית היה בין בית הכנסת הגדול בבנדין שהוא היה בין המפוארים באזור לבין מבצר עתיק ששמו היה "זמק". הבנין היה בנין דירות בעל 2 קומות המאכלס רק משפחות יהודיות. משפחת הרשקוביץ, וילדר, משפחת ליווער (שאחד מבני המשפחה כתב ספר "עיר המתים" ו"פנקס בנדין") ועוד משפחות. בתמונה המצורפת רואים את הבנין השרוף ומצד שמאל בנין בית הכנסת השרוף. זה כל המידע שהיה לי עד שנת 1996.

חייל נאצי ימ"ש מצביע על בית אבי

חייל נאצי ימ"ש העומד ליד המבצר "זמק" בראש הגבעה מצביע על בית אבי 2 תמונות מקוריות אלה נמצאות אצלי בבית.

לאחר נסיעה לפולין בשנת 96

נסעתי לאותה כתובת בבנדין היה גן מפואר עם דשא במקום כל הבניינים. במקום של בית הכנסת היתה אנדרטה שהוקמה ביוזמת אירגון יוצאי זגלמביה. ובמבצר הקימו מוזיאון. במוזיאון רכשתי חומר ואחת התמונות שהתגלה לי. (תמונה מלפני המלחמה) בית הכנסת הגדול בצד ימין, בצד שמאל המבצר "הזמק" ומתחתיו בין אבי.

ביקור במועדון האירגון בתל-אביב

הסקרנות גברה במועדון האירגון רח' פרישמן 23 תל אביב יש הרבה חומר. על אחת הקירות היתה המונת סיום בית ספר בבנדין, בתחתית התמונה היתה תמונת נוף של האזור, סרקתי תמונה זאת במרכז המבצר ובצד ימין בית אבי (אני משער)

בית אבי

לאחר גזירת הבית מתוך התמונה (שאני משער רק שזה בית אבי) שלחתי את התמונה במייל לבן של בן דוד אבי בקנדה ובקשתי שיתן לאביו לבדוק האם זה נכון בן דוד של אבי אהרון וילדר אימת ואישר שזה היה בית משפחתם. לצערי שנה שעברה גם בן הדוד היחיד ששרד מהמלחמה נפטר. אבל התמונות נשארו.

רבים לא מחזיקים תמונות של בתיהם

בית האב נותר בזיכרון עמום בלב העיירה בלום כאוצר

זאת עבודת מחקר

עכשיו מצאתי קצה אור לזהות את ביתה של אימי ז"ל. לאחר שגיליתי את כתובת מגורי בית משפחתה בצורה מדוייקת. על ידי ניצולי שואה שסיפרו לי. מצאתי בארצות הברית את הנכדה של בעלי הבניין, (שנכדה כבר סבתא מזמן) בעלי הבניין מנסים להחזרת הרכוש, אני מנסה להשיג רק תמונת הבניין. הבניין קיים רק דווחתי שהוא עכשיו "סלאמס".

למעלה