שיחזור עץ בינארי משתי סריקות

amirxbox

New member
שיחזור עץ בינארי משתי סריקות

שאחת מהן INORDER. מישהו יכול להגיד לי מה הזמן ריצה של שחזור כזה?

amirxbox

New member
אתה בטוח?

למשל אם יש לי את הסריקות בשני מערכים אני לא מוצא דרך יותר יעילה מ N^2 או משהו שכנראה יהיה NLOGN.

johnny d

New member
בטוח

אם לדוגמה מדובר על DFS אתה צריך להחזיק מערך נוסף בו אתה מסמן איזה צמתים עברת כבר ב- DFS ולפי הקדקוד הבא במערך ה-In-Order אתה יכול להסיק אם ללכת לבן ימני או מעלה. כמובן ללכת לבן שמאלי זה כאשר המיקום הנוכחי בin-order שווה למיקום נוכחי ב-dfs. ישנם טריקים דומים לכל מיני סוגי סריקות.

amirxbox

New member
בבקשה רמז או /וכיוון בשאלה הבאה

Given a set of unsorted numbers , suggest an ADT that supports the max_in_range(i,j) operation in O(logn) time units, and uses O(n) memory cells. The max_in_range(i,j) operation returns the largest element in the subset . You may use a preprocessing phase, activated once when the ADT is constructed, which takes O(n) time units. Afterwards, successive calls to max_in_range should take O(logn) time units each. Note: after the initialization of the ADT the numbers cannot be modified, no new numbers will be introduced and no deletions are permitted.

amirxbox

New member
אני לא מבין איך זה אפשרי

חשבתי על לבנות עץ שיהיה בדומה לטבלת תחרות טניס או "גביע" אבל בניית עץ כזה זה NLOGN.

דודהלי

New member
אי אפשר לשחזר לפי INORDER

כי כל עץ שמכיל את אותם ערכים, לא משנה מה המבנה שלו יהיה- תמיד נקבל את ה INORDER באותו סדר- ממויין! אפשר לשחזר עץ לפי ה- PREORDER וה- POSTORDER שלו.

amirxbox

New member
מה הקשר לשאלה??

ולפי מה שאני יודע שתי סירקות שאחת מהן INORDER יביאו לשחזור מוצלח.

דודהלי

New member
אתה טועה

INORDER מדפיס את כל הקדקדים של העץ בסדר ממויין של ערכים. לכן אם אתה מקבל רק הדפסה אחת, למשל PREORDER, אז יש לך את כל הערכים ואתה יכול לדעת לבד מה יהיה הסדר של הדפסת ה-INORDER, ולכן אם נותנים לך גם את ה-INORDER אז בעצם לא נתנו לך שום מידע נוסף. כלומר- אם יכולת לשחזר את מבנה העץ לפי PREORDER ו-INORDER, אז בעצם מספיק לך רק ה-PREORDER. אבל כמובן שאי אפשר לשחזר עץ רק לפי PREORDER.

amirxbox

New member
מה הקשר אבל עצים למה ששאלתי

ואני חושב שאתה טועה. אי אפשר לשחזר עץ בינארי לצורה חד משמעית מPREORDER.

johnny d

New member
לא הוא לא

in order is a one-way destructive traverse function זה קצת מעצבן שמתעקשים על משהו שאינו נכון. נניח שזו סדרה ליניארית שנקראה על פונקצית הטיול: 508 33 48 405 12 just try to rebuild a single tree and prove it's unique

amirxbox

New member
אבל לא אמרתי שאפשר מ INORDER

אמרתי שאפשר מ INORDER+ PREORDER. והוא טען שאפשר מ PREORDER לבד וזה לא נכון..

למעלה