שיחרור אושוויץ.

Antonio Montana

New member
שיחרור אושוויץ.

חברים, כולם מציינים את יום השואה הבין-לאומי, ה27 לינואר, אך לאחר שעלעלתי בפורום ראיתי שלא מצויינת הסיבה להטמעת יום השואה בתאריך זה, דווקא. ובכן, אני בטוח שכולכם יודעים, שהיום, לפני 61 שנים, כוחות הצבא האדום המהולל צעדו לתוך מחנה ההשמדה אושוויץ, ושיחררו 7,000 חולים, רובם חולים וגוססים, אך לא הצליחו להגיע בזמן בכדי למנוע מה60,000 שהובלו בצעדות המוות, שחלק מהן אמנם טורפדו לאחר מכן על ידי הצבא האדום. אני סבור כי עלינו להוקיר ולהודות ולהביע ירעת כבוד לאותם לוחמי חופש, על כך ששיחררו את אושוויץ בפרט, ואת רוב אירופה ככלל. שיחרור זה של אושוויץ סימן כבר את תחילת סופו של הרייך השלישי, בעלות הברית כבר הגיחו פנימה ממערב אירופה והצבא האדום החל את מתקפתו הגדולה לתוך גרמניה. ולכן אני חושב שמעבר ליום של זיכרון, זהו גם יום של שמחה, וגאווה. יום בו אנחנו אומרים "ניצחנו." יום של קוממות, כיצד מדינה צמחה מעם תשוש, פגוע ודרוס. יום טוב לכם.

אכן, אתה צודק, אבל

שמת וודאי לב, שהעולם בחר ביום שחרור אושוויץ - שבו ה"עולם" שחרר אותנו, לעומת פעולות אחרות שעשו אומות העולם, חלק מהפעולות עסקו בהשמדה ממש, וחלק באופן פסיבי - באי הצלה, וכן מניעה מניצולים להכנס לשטחם. מה שעשו אומות העולם למען היהודים במלחמת העולם השניה היה מעט מדי, מאוחר מדי, ולא מנע רצח אכזרי בקור רוח של 6 מליון יהודים ע"י הנאצים ועוזריהם. בעוד אנחנו בחרנו בכ"ז בניסן כיום הזכרון לשואה ולגבורה, שנקבע משום שהוא מציין את תחילת מרד גטו וורשה, ומדגיש את הפעולות שנעשו על-ידי יהודים בשואה נגד הצורר הנאצי.

deebeebee

New member
בל נשכח גם את הסבל

שהיה מנת חלקם של הניצולים אחרי "השיחרור". חייליו של סטאלין התנפלו בהמוניהם על אסירות אושוויץ וביצעו בהן מעשי אונס. יהודים רבים שעשו דרכם חזרה לבתיהם גילו שהבתים נתפסו על-ידי המקומיים ולא מעטים היו אלה שנרצחו על-ידי המקומיים כדי למנוע מהם חזרה לבית. אני חושבת שאומות העולם, במיוחד מדינות אירופה הנוגעות לעניין, ינצלו יום זה לחשבון נפש ולהודאה באחריותן לזוועות.

למעלה