שיחרור ממילואים עקב פריצת דיסק

reutk6

New member
שיחרור ממילואים עקב פריצת דיסק

היי,
אני משרתת במילואים בגדוד קרבי כמשקית שלישות,דבר שדורש הרבה פעמים שינה בשטח נשק וכו'..לפני שבוע בערך קיבלתי צו
לתעסוקה של 30 יום,השאלה אם אורטופד אזרחי יכול לפתור אותי מהמילואים.

חוץ מזה הייתי גם אצל פסיכיאטרית אזרחית והיא הביאה לי הפניה לקב"ן.

יש סיכוי שלמרות הכל עדיין יתעקשו שאני יגיע???

guya72

New member
שיחרור

האורטופד נותן לך "המלצות" עבור רופא היחידה, אשר מחליט על סמך "ההמלצות" אם את כשירה למילואים ובאילו מגבלות.
ת'כלס - ההמלצות האלו מחייבות ברוב המקרים.

בהתאם לחומרת פריצת הדיסק - נקבע האם את כשירה למילואים, ואם כן - באילו מגבלות.
את יכולה בנוסף גם לפנות להורדת פרופיל.

הסיבה שאני רושם "המלצות" במרכאות, זה מאחר ורופא היחדה בד"כ איננו אורטופד. ואם כן - הוא לא זה שמטפל בך, ולכן אין בפניו את כל החומר הרפואי.
לפיכך - הוא מקבל את "המלצות" הרופא המומחה, ואין לו יותר מדי אפשרות למשחקים.

לגבי פסיכיאטרית - סיפור כנ"ל. הכל תלוי באבחון ובהמלצה שלה.
אם רופא מומחה קובע במפורש (שחור על גבי לבן) שאינך כשירה למילואים, אזי רופא יחידה צריך להיות ממש אדיוט כדי להחזיק אותך (הוא חשוף לתביעת נזיקין, ואולי פגיעה ברשיון שלו).

שורה תחתונה - הכל תלוי בהמלצות רופאים מומחים. אם לא קבעו במפורש שאינך כשירה למילואים - סביר להניח שימצאו לך תפקיד אחר..

דבר ראשון- רק בריאות

שנית, עלי להוסיף על דבריו של גיא.

דבר ראשון- צרי קשר עם משרד הקישור שלך (טלפון ופרטים בצו שקיבלת) ועדכני אותם על הנחיות הרופא המטפל. הם יבקשו ממך למלא טופס 58 ולשלוח את המסמכים הרפואיים שקיבלת אליהם בפקס (רק את המכתב המסכם שבו כתוב שע"פ חוות דעת הרופא אינך כשירה לשמ"פ).

מה שיקרה אחר כך זה שקצינת הקישור תעביר את המסמכים לרופא היחידה- הוא יפעיל את שיקול דעתו. רופא היחידה הוא רופא אזרחי שמגוייס לשירות מילואים (ברוב המיקרים) ולכן הוא יכול להיות גניקולוג/אורטופד/רופא ילדים וכדומה. במידה והוא יאשר את שחרורך ממילואים, קצינת הקישור שלך תשלח לך צו ביטול.

יש אפשרות שבה לא ישחררו אותך מהשירות. קחי זאת בחשבון ואם המצב כזה בעייתי- תעדכני גם את המפקד הישיר שלך במילואים. לפעמים מזמנים מעל למכסה ואולי יהיה יתן לקצר לך את השירות או לשחרר אותו ממנו על סמך זה.

ועכשיו השלב הכי חשוב- מה שאת מבקשת זה פטור מלא ממילואים בעקבות הבעיות הרפואיות. בשביל זה צריך וועדה רפואית וגם פה את צריכה את קצינת הקישור שלך. דברי איתי ותבקשי ממנה הפניה לקב"ן צבאי או וועדה רפואית על מנת לפטור אותך משמ"פ מלא ולא תלוי צו.

למעלה