שיחת היום- מה אתם אומרים על זה

מיקי*

New member
לא הספקתי לקרא עדיין אבל אשתי מאד התחברה

התגובה של רב שמואל אליהו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3508261,00.html

קצת מחשבות שלי על הנושא

מעבר לצורך העצום שעולה מדבריה ומדברי הטוקבקיסטים (ועולה מתוך החיים של כולנו) בהדרכה ובחינוך לחיי משפחה וזוגיות הרבה יותר מוצלחים החל בתיכונים/אולפנות/ישיבות/סמינרים, הרבה לפני שכבר מתארסים ומגיעים להדרכת כלות/חתנים- שזה נראה שכולנו מסכימים... אני קוראת את דבריה, חשה במצוקה ובכאב הגדול, רואה את החיצים שהיא מפנה לכל עבר- במוצדק או לא- ועדיין לא מבינה איך זה מוביל למסקנות ההן... שורה תחתונה - אישהּ טוב בעיניה, רק לא יודע מספיק. תקנו אותי אם אני טועה. אז איך מגיעים מכאן ל"שברו את הכלים ולא משחקים"?... עם מישהו אחר יהיה אחרת? זה לא ברור שכל החיים לומדים אחד את השני? שזו עבודה שלא נגמרת? שככל שלומדים אחד את השני יותר (רוחנית, נפשית ופיזית) טוב יותר ביחד? שאף אחד שהיא תכיר לא ידע לבד הכל מראש?- נקודת המוצא הפולנית שאתה צריך לדעת לבד בלי שאני אגיד לך (ואם אני צריכה להגיד זה כבר לא שווה)- לא עומדת במבחן המציאות? זה חידוש עבורה? אם כן- אז פה לדעתי הכשלון של החינוך... לא בהפרדה ולא בנישואין בגיל צעיר וכו' וכו' כפי שהיא טוענת. או שאתם סוברים אחרת, ולגיל ולתקופת ההכרות הקצרה לפני הארוסין יש משקל הרבה יותר מכריע ממה שאני סוברת? (אולי זה לא פייר שאני טוענת שתקופת ההכרות הקצרה אינה סיבה מרכזית, כיוון שאנחנו היינו חברים מספר שנים לפני שנישאנו) האם אלו מביניכם שגדלו בחינוך נפרד לחלוטין גם מרגישים שאתם/בן הזוג לא ידעתם לדבר עם בן המין השני?

candy77091

New member
מה שכתבת לא היה לי ברור כ"כ..

איני יכולה לומר לך מנסיוני האישי(מסיבות אלו ואחרות) אבל אני כן יכולה לומר לך מה ששמעתי ומה שאני מבינה בכוחות עצמי. כל זוג יכול להסתדר ואיך שאומר הרב קוואס-אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך.ההדרכה לחתנים וכלות "על הפנים" ההדרכה מודרכת כמו בימי פעם מה שכלל לא מתאים לדור הזה,והמדריכים טרם הבינו את זה. יש מדרכים שכבר יותר מבינים את הדור הצעיר וזוגות שעוברים אצליהם הדרכה יש להם חיים מאושרים.אני למשל הודרכתי רק בענייני הלכה נטו וזה גרוע בעיניי.למזלי הבן זוג שלי הודרך על כך בישיבה-על המשמעות העמוקה של הנישואין וחיי האישות,כבוד האישה וכו'..(לדעתי זו הדרך הנכונה) ההדרכה צריכה להגיע ממדריכת כלות טובה מנוסה וכך גם המדריך ולא להתמקד רק בענייני הלכה אלא גם בחיים עצמם כי הלכה זה לא כל חיי הזוג יש עוד דברים שיכולים להוביל אותם לסבל ולבסוף לגירושין. נכון,את צודקת אנשים לא מבינים שאישה ראשונה או בעל ראשון לא יהיה גרוע יותר מהבא אחריו כי סה"כ פה הכל עבודת המידות,הכל ,הכל לגמריי.. אם אנשים רוצים להסתדר אנשים יכולים להסתדר אפילו אם האוייב שלהם ורואים את זה לא פעם ולא פעמיים. מה שקורה בחתונה הוא שמתחתנים שני אנשים אגואיסטיים,כל אחד מתחתן עם השני למה?כי הוא מוצא חן בעיניו,כי יהיה לו טוב איתו והכל אני ואני ולי ולי..אבל ברגע שאחריי הנישואין בני הזוג צריכים להבין שנגמר ה"אני" וה"לי" שעכשיו יש "אנחנו" ו"לנו" והכל נהיה ביחד וכאן נכנסת עבודת המידות כי אם בנ"א לא יעבוד על מידותיו פה יווצרו רק מריבות כי כל אחד רוצה למשוך את הטלית לצד שלו ובסוף ללא שום פליאה הטלית נקרעת..(מדבריי הרב אבנר קוואס-מומלץ ביותר לשמוע)

למעלה