שיחת חולין
(יצא קצת ארוך)

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
שיחת חולין../images/Emo104.gif (יצא קצת ארוך)

רוצה לשתף אתכן בשיחה על ארוחת ערב שהייתה לי עם הגדול (עוד מעט 6)אתמול בערב. ישבנו ואכלנו ארוחת ערב שהכנו ביחד. דיברנו על יום הזיכרון ועל הטקס שיהיה היום אצליהם בגן. ושאלתי אם הוא יודע את מי אנחנו זוכרים אז הוא כמובן אמר את החיילים שנלחמו במלחמות. "אבל אמא"..... "מה חמוד?" "אני לא רוצה להיות חייל"..... "למה חמוד?" "אבל אמא"..... "כן" "אבל אם אני אהיה חייל אז אני אמות....ואני לא רוצה למות" "חמוד לא כל החיילים מתים, לפעמים כשיש קרבות אז לפעמים נהרגים בקרב" ושתבינו זה רק ממה שהוא קולט מסביב כי בבית אם עולה משהו ממנו אז מדברים ישר ואמיתי אבל אין חדשות בטלויזיה ולא פתוח רדיו שמוסר את כל פרטי המאורעות ברקע. ואז כשהוא נרגע ודיברנו על להגן על הבית שלנו הפרטי ומשם על הבית שלנו שזו מדינת ישראל ושהמדינה בת 54, אז הוא רצה לעשות קצת סדר בהיסטוריה שלו והבנתי כמה בלאגן יש לו בראש. "אז החיילים שאנחנו זוכרים זה אלה שנלחמו בשואה נכון?" לא נשמה שלי לזה היה יום השואה בשבוע שעבר" "אה כן שהרגו 6 מיליון יהודים ואנחנו זוכרים אותם ..אז הם גם נלחמו?" "כן רבים מהם נלחמו" "אה ...אז מתי יצאנו ממצרים? אחרי השואה??" "לא גוזל שלי יציאת מיצריים הייתה לפני המון המון שנים (כאילו שמבחינתו השואה לא הייתה לפני המון המון שנים
) בקיצור בילינו את הערב בלעשות קצת סדר בכל הבלאגן כי העומס בתקופה הזו הוא קצת קשה לו לעיכול- פסח..יום השואה...יום הזיכרון..יום העצמאות... מלא מלחמות, לוחמים, גיבורים, מתים, חיים, ניצחון, אובדן...והוא עוד כל כך קטן, וכמה חרדות פתאום עולים. ניסיתי לחשוב איך אני ראיתי חיילים כשהייתי בגילו. ראיתי גיבורים, כולם רצו להיות חיילים כשיגדלו וכמה הדברים שונים היום, הנפש הקטנה הזו כשהיא חושבת על חייל היא רואה מוות. אחרי הצפירה, הוא אומר: "אבל אמא.....(איך כל המשפטים ולא משנה מה הקשר מתחילים באבל אמא...לא הצלחתי להבין)" "כן אוצר שלי" כשהיה הטוווווווווווו הזה" "הצפירה?" " כן. אז חשבתי על כל החיילים חזק חזק".

אוי אלוהים, כמה עומס על הקטנים האלה

וכמה שאלות, איזה ילד חכם ומבין. עלו לי דמעות כשקראתי את מה שכתבת, הילדים היום כל כך מסכנים כמה אינפורמציה ומאורעות הם צריכים להפנים. אתמול בצפירה ניסיתי להחזיק את שירה על הידיים ולעמוד איתה (היא בת שנה וחודשיים) אבל היא לא הסכימה ורק רצתה להמשיך לשחק וחשבתי לי בלב כמה תמימים אנחנו בגיל הזה, אין לה מושג מה קורה. וכמובן שבצפירה לא יכולתי להפסיק לחשוב על זה שאני אמא וכל נקודת ההסתכלות שונה, ויום הזיכרון הזה הוא שונה מבחינתי מימי זיכרון קודמים.

רותי ע

New member
כל כך כואב שהם צריכים לאבד

את התמימות ולהחשף לכל כך הרבה צער, פחד וכאב. קראתי את מה שכתבת וראיתי מה צפוי לי עם עידן בקרוב...

זה באמת עצוב

כל כך מהר הם נכנסים לעניינים של מוות אובדן וימי זיכרון הם בסך הכל ילדים קטנים וכל כך מהר התמימות הזו נעלמת לה בגלל המציאות המחורבנת שלנו סורי אם זה יצא קצת בוטה

odeia

New member
../images/Emo104.gif הילדים שלנו מתבגרים הרבה יותר

מהר ממה שאנחנו רותים כי זו המציאות שנכפת עליהם. אתמול אודיה המציאה שיר חדש עם מנגינה: אלוהים תעשה שיהיה שלום ולא יירו עלינו מלבנון. תעשה שלא יהיו יותר פיגועים וגם לא פצועים. והיא חזרה על זה כמה פעמים בשינוי הצירופים של המילים. אלו ילדנו, ילדי ישראל, שאנחנו כל כך גאים בהם.

גם ליובל נהיה קצת "בלגן" מכל ימי

הזכרון. סיפרתי בשבוע שעבר על כך שהיא סיפרה לי שהיה לה עצוב בגן כי נהרגו שישה מליון יהודים ("אמא, את יודעת כמה זה שישה מיליון? זה כל היד ועוד אצבע"). והיום היא אמרה שהיא עצובה כי נהרגו הרבה חיילים. שישה מיליון חיילים. והם היו יהודים. והיא הייתה עצובה. וכשעומדים דום, צריך להצמיד רגליים ולהרכין ראש ולהיות עצובים בלב. וחשבתי על זה, שאולי זה קצת מוקדם בגיל ארבע לרדת לפרטים של ימי הזכרון. ואולי אני מגזימה עם הנסיונות שלי להגן עליה מהידע הכואב. לא יודעת. ואתמול בלילה היא הגיעה לסלון, בערך בחצות, אני עוד לא ישנתי. ולפני שהספקתי לכבות את הטלויזיה היא קלטה בזוית העין תמונות של חיילים (סרטי זכרון לחיילים שנפלו) ושאלה אותי אם אלה הם החיילים שמתו. ואני לא יודעת, בהמשך להודעה שלך, אם ההתייחסות לחיילים שונה היום מפעם. הרי ימי זכרון היו תמיד והרוגים, לצערנו הרב, היו תמיד. אני מעדיפה לחשוב שהתגובות של הגדול שלך לגבי חיילים הם בגלל ימי הזכרון ולאו דווקא בגלל המאורעות האחרונים, אבל מי יודע? שיהיה לכולנו רק טוב.

עצוב כמה שזה נכון../images/Emo104.gif../images/Emo165.gif

שעה אני כותבת ומוחקת, כי לא מצאתי תגובה הולמת.... אין לי מילים, כמה שזה נכון וכואב.... מי יתן וילדינו ישרתו בצבא של שלום (מותר לחיות באשליות, לא?) אז שיהיה לכולנו חג עצמאות שמח ושקט
פנינה וה

למעלה